HOUSE & GARDEN

3+1 Tips για να κρατάτε το μπάνιο πάντα καθαρό

μπάνιο
Photo by Phil Hearing on Unsplash

Το μπάνιο είναι ίσως η πιο παραμελημένη περιοχή του σπιτιού και μερικές φορές, είναι δύσκολο να το διατηρείτε πάντα σε τάξη. Όμως το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι απαραίτητο να μένει διαρκώς καθαρό, κυρίως για λόγους υγιεινής.

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι αυτό είναι αδύνατο να συμβεί, μπορείτε να δείτε τα tips που ακολουθούν, για να διαπιστώσετε το πόσο εύκολο είναι τελικά, να παραμένει καθαρό, στεγνό και τακτοποιημένο.

Αποκτήστε τη συνήθεια να το στεγνώνετε πάντα μετά τη χρήση

Αντί να αγνοήσετε το νερό και να το αφήσετε να δημιουργήσει αυτή την υγρή μυρωδιά, προσπαθήστε να αποκτήσετε τη συνήθεια να στεγνώνετε πάντα το μπάνιο μετά από κάθε χρήση. Χρησιμοποιήστε ένα υαλοκαθαριστήρα για να σκουπίσετε το επιπλέον νερό στην αποχέτευση και ενεργοποιήστε τον εξαερισμό όσο κάνετε ντους για να το διατηρήσετε καθαρό και στεγνό.

Οργανώστε το νεροχύτη σας καθημερινά

Τις περισσότερες φορές, ο νεροχύτης είναι το πιο γεμάτο μέρος στο μπάνιο. Πάνω του μπορεί να έχει άδειες συσκευασίες από οδοντόκρεμες ή ακόμα και σαπούνι με αφρό που βρίσκεται στο νεροχύτη, το οποίο συχνά  φαίνεται αρκετά βρώμικο. Επομένως, οργανώστε το νεροχύτη σας καθημερινά πετώντας τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πλέον και ξεπλένετε τον καλά αφού πλυθείτε.

Χρησιμοποιήστε ένα δίσκο

Το να κρατάτε ένα δίσκο κάτω από το νεροχύτη ή κοντά σε αυτόν μπορεί να σας σώσει από πολλά προβλήματα. Δεν θα σας βοηθήσει μόνο στην οργάνωση των πραγμάτων σας, αλλά και θα σας στο να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό, χωρίς ακαταστασία.

Σκουπίστε το νιπτήρα και τους τοίχους ντους μετά από κάθε χρήση

Κάνοντας αυτή τη μικρή δουλειά, μπορεί να σας σώσει από το έντονο τρίψιμο των τοίχων και του νεροχύτη κάθε δεύτερη εβδομάδα! Αναπτύξτε τη συνήθεια να σκουπίζετε τους τοίχους του νιπτήρα και του ντους μετά από κάθε χρήση για να ελαχιστοποιήσετε τη συσσώρευση αλάτων και να εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Τι να προσέξετε προτού ανανεώσετε τη μπανιέρα στο μπάνιο

5 tips για να κρατήσετε υγιή τα φυτά στο σπίτι

Πώς να πετύχετε χρωματικές αντιθέσεις στη διακόσμηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση