HOUSE & GARDEN

Μέσα στο ανακαινισμένο εμβληματικό διαμέρισμα της Coco Chanel της οδού Rue Cambon 31 στο Παρίσι

Coco Chanel
πηγή: instagram @dawn_voyager_chronicles

Η μόδα και το interior design  είναι αλληλένδετα και οπουδήποτε υπάρχει ένας εμβληματικός σχεδιαστής, σίγουρα θα υπάρχει μια εμβληματική κατοικία. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Gabrielle “Coco” Chanel, το διαμέρισμα της οποίας βρίσκεται στην οδό Rue Cambon 31.

Ανακαινίστηκε πενήντα χρόνια μετά το θάνατο της σχεδιάστριας σε ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία. Στεγάζεται πάνω από το δεύτερο κατάστημά της, που έχει από ρούχα και κοσμήματα έως προϊόντα ομορφιάς και το χαρακτηριστικό άρωμα Νο 5. Ο χώρος γεμίζει με τα συναισθήματα της. Το πολυτελές εσωτερικό είναι ένα «κόσμημα» για την πόλη και την ενσάρκωση της Chanel.


Παρά τους μήνες εργασίας, ο χώρος εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει την εγγενή πολυτέλεια που χαραλτηρίζει τη σχεδιάστρια. Ανακαινισμένο από τον Γάλλο σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Ζακ Γκρανζ, το διαμέρισμα αποπνέει μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με κομμάτια από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κίνα και την Ιταλία σύμφωνα με το WWD. “Το διαμέρισμα, όπου η παρουσία της mademoiselle εξακολουθεί να παραμένει, εξακολουθεί να αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους δημιουργικούς κόσμους της Chanel, είτε πρόκειται για μόδα, αρώματα, ομορφιά, ωρολογοποιία ή κοσμήματα”, δήλωσε ο οίκος για την αποκατάσταση του διαμερίσματος.

Δίπλα στο διαμέρισμα της Chanel, η σπειροειδής σκάλα που περιβάλλεται από καθρέφτες και ο μινιμαλιστικός, εκθεσιακός χώρος που στεγάζεται στο κτίριο 31 Rue Cambon είναι τόσο διαβόητα όσο τα κοστούμια.

Διαβάστε επίσης:

Mια αποθήκη 100 ετών στη Μελβούρνη μετατράπηκε σε μια μοντέρνα κατοικία

Ιδέες για τη διακόσμηση της αυλής από το Casa Azul της Φρίντα Κάλο

Μια μοντέρνα κατοικία στη Χαβάη γίνεται ένα με τη φύση και εντυπωσιάζει με το design της

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση