Δημοπρασία έργων Ελλήνων καλλιτεχνών από το Μουσείο Μπενάκη | Portraits
ART & PHILANTHROPY

Δημοπρασία έργων Ελλήνων καλλιτεχνών από το Μουσείο Μπενάκη

Περισσότερα από 240 έργα 138 καλλιτεχνών βγάζει σε δημοπρασία το Μουσείο Μπενάκη, με στόχο την οικονομική του ενίσχυση.

Πρόκειται για έργα τέχνης και αντικείμενα τα οποία έχουν διαθέσει αφιλοκερδώς καλλιτέχνες, που έχουν εκθέσει στο Μουσείο τα τελευταία χρόνια ή συνεργάζονται με το πωλητήριό του, καθώς και φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου.

Η δημοπρασία θα γίνει ηλεκτρονικά σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα και θα αρχίσει στις 30 Νοεμβρίου, ώρα 10 το πρωί, ενώ θα διαρκέσει ως τις 7 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι τιμές των έργων αρχίζουν από 50 ευρώ, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν στην υποστήριξη του μουσείου.

Μεταξύ άλλων δημοπρατούνται έργα των καλλιτεχνών Χρήστου ΜποκόρουΣωτήρη Σόρογκα, Κυριάκου ΚατζουράκηΜανώλη ΧάρουΑλέξη Ακριθάκη, Πάρη Πρέκα, Nelly’s, Αλέκου Φασιανού, Λίζης Καλλιγά, Τάκη Τλούπα, Γιώργου Χατζημιχάλη, Νίκου Χουλιαρά, Σωκράτη Μαυρομμάτη και άλλων.

Ο κατάλογος, όμως, όλων των έργων είναι διαθέσιμος σε σελίδα του διαδικτυακού τόπου του Μουσείου, benaki.org και θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Είναι γεγονός ότι το υποχρεωτικό κλείσιμο των μουσείων σε όλη τη χώρα, Μάρτιο – Ιούνιο και πάλι τώρα τον Νοέμβριο και η αναστολή πολλών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων επέφεραν βαρύτατο οικονομικό πλήγμα στο Μουσείο Μπενάκη, όπως άλλωστε και σε πολλούς άλλους φορείς του πολιτισμού.

Και, όπως φαίνεται, απειλείται τώρα η συνέχιση σημαντικών δραστηριοτήτων του. Η αναγγελία της δημοπρασίας, μάλιστα, έρχεται λίγες ημέρες μετά από την ανοιχτή επιστολή προς φίλους και υποστηρικτές του Μουσείου Μπενάκη από την πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής, κυρία Ειρήνη Γερουλάνου για έκτακτη ενίσχυση στην περίοδο της πανδημίας.

Όπως αναφέρει, οι πόροι που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών, όπως είναι η συντήρηση των μουσειακών εγκαταστάσεων και για την απρόσκοπτη συνέχιση των δράσεων του οργανισμού.

 

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση