COOK THE PICTURE

Κατσικάκι ρολό γεμιστό από την Αντωνία Κατή

ρολό
photo credit: Αντωνία Κατή

Το αρνάκι στη σούβλα είναι ένα Πασχαλινό έθιμο – θεσμός για μας τους Ρουμελιώτες. Ωστόσο, όταν κάποιο Πάσχα δοκίμασα σε φιλικό σπίτι σε νησί κατσικάκι γεμιστό, έβαλα «νερό στο κρασί μου»!

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Ζεσταίνουμε λίγο νεράκι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μερικά λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο, τα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά.

Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το κουκουνάρι, το ρύζι, τις μισές ψιλοκομμένες ντομάτες, τον άνηθο, την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για λίγο όλα μαζί.

Ανοίγουμε το κρέας στον πάγκο της κουζίνας μας και αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε τη γέμιση στη μια πλευρά και απλώνουμε να πάει παντού. Τυλίγουμε σε ρολό και ράβουμε τα σημεία που έχουν μεγάλα ανοίγματα. Δένουμε με σπάγκο κουζίνας ή τοποθετούμε σε δίχτυ.

Τοποθετούμε το ρολό σε βαθύ ταψί και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο και τις ντομάτες. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1,5 – 2 ώρες.

Σερβίρουμε σε πιατέλα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψητές πατατούλες.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Βanana bread από την Αντωνία Κατή

Εύκολα τυροπιτάκια με Μαστέλο από την Αντωνία Κατή

Αυγό σε αραβική πίτα της Ρόζας από την Αντωνία Κατή

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση