COOK THE PICTURE

Μιλφέιγ με κρέμα κάστανου από την Αντωνία Κατή

μιλφέιγ
photo credit: Β.Πατεράκης

Ο συνδυασμός της αφράτης και φίνας κρέμας με τα τραγανά φύλλα και τους ξηρούς καρπούς, είναι απλά ακαταμάχητος!

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Τοποθετούμε τα φύλλα ανά τρία, το ένα πάνω στο άλλο, σε καθαρό πάγκο. Με τη βοήθεια κουπάτ ή ενός φλιτζανιού τα κόβουμε σε δίσκους. Στη συνέχεια τα αλείφουμε ένα – ένα με βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Στο μεταξύ, βάζουμε σε κατσαρόλα τα κάστανα, μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη και τα βράζουμε όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το κονιάκ και το τυρί και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Παράλληλα, χτυπάμε χωριστά την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Αναμιγνύουμε με το μίγμα του κάστανου και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα δίσκο από τα ξεροψημένα φύλλα και απλώνουμε λίγη κρέμα,
σκεπάζουμε με δεύτερο δίσκο, τον οποίο αλείφουμε επίσης με κρέμα. Σκεπάζουμε με ένα τρίτο δίσκο και τοποθετούμε το γλυκό σε πιάτο. Περιχύνουμε με σιρόπι καραμέλας πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Σαλάτα με μπρι, κάστανα και ρόδι από την Αντωνία Κατή

Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα από την Αντωνία Κατή

Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση