COOK THE PICTURE

Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή

photo credit: Αντωνία Κατή

Αυτή η σούπα αποδεικνύει ότι ένα “ταπεινό” υλικό, όπως το μπρόκολο μπορεί να απογειωθεί γευστικά και να έχει θέση ακόμη και στα γιορτινά τραπέζια σας.

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Η διαδικασία

Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανικά.

Καρυκεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα λαχανικά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ να γίνει σαν κρέμα. Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε το απάκι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και μόλις το βγάλουμε, ρίχνουμε στο τηγάνι και τα κυβάκια του ψωμιού να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι, απάκι και κρουτόν. Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Ένα απολαυστικό vegan chocolate mousse από την Αντωνία Κατή

Συνταγή για την πιο γλυκιά κολοκυθόπιτα από την Αντωνία Κατή

Πώς να διώξετε τις τοξίνες από το ρύζι κρατώντας τα θρεπτικά του συστατικά

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση