COOK THE PICTURE

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι από την Αντωνία Κατή

photo credit: Αντωνία Κατή

Μια τυρόπιτα έκπληξη με φύλλο που το έχουμε συνδέσει με γλυκές γεύσεις. Αν τη δοκιμάσεις, θα τη λατρέψεις.

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Ανοίγουμε, στον πάγκο μας το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.

Αλείφουμε ξανά με βούτυρο και σκορπάμε σε όλη την επιφάνεια τα τριμμένα τυριά (εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό).

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο βούτυρο ακόμη.

Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, φροντίζοντας να πάει παντού και να βραχεί καλά το φύλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της.

Τρώγεται ευχάριστα ζεστή.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Κατσικάκι ρολό γεμιστό από την Αντωνία Κατή

Εύκολα τυροπιτάκια με Μαστέλο από την Αντωνία Κατή

Aπολαυστικά ζυμαρικά με σάλτσα τόνου από την Αντωνία Κατή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση