SUSTAINABILITY

Νέο είδος κίτρινου πιγκουίνου προκαλεί σύγχυση στους βιολόγους

Νέο είδος κίτρινου πιγκουίνου προκαλεί σύγχυση στους βιολόγους
πηγή: Instagram @YvesAdams

To Δεκέμβριο του 2019, ο Βέλγος φωτογράφος Ιβ Άνταμς, στάθηκε τυχερός και πέτυχε τη λήψη της καριέρας του.

Βρισκόταν σε ταξίδι, προκειμένου να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο την άγρια φύση όταν, στη Νότια Τζόρτζια των ΗΠΑ, αποφάσισε να σταματήσει σε μία παραλία. Εκεί, βρισκόταν κάτι που του τράβηξε την προσοχή. Ανάμεσα στους κλασικούς ασπρόμαυρους πιγκουίνος, υπήρχε ένας που ξεχώριζε. Κι αυτό γιατί φορούσε ένα κίτρινο «κοστούμι».

Σχεδόν αμέσως, ο Άνταμς κάλεσε το συνεργείο του, είπε στους συνεργάτες του να πάρουν τις φωτογραφικές τους μηχανές και να φωτογραφίσουν εκείνο το παράξενο ζώο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, δεν μπόρεσε να βρει κανένα όμοιό του, εξετάζοντας προσεκτικά τους 120 χιλιάδες, περίπου, πιγκουίνους στη συγκεκριμένη παραλία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yves Adams (@yves_adams)


Φαίνεται πως το πτηνό αυτό, είχε σοβαρή έλλειψη μελανίνης. Αντί, λοιπόν, να σκουρύνει, διατήρησε τα κίτρινα πούπουλά του, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι που συναντάται συχνά. Οι ειδικοί, μάλιστα, δεν είναι σίγουροι για το τι προκάλεσε την έλλειψη. Ο Ιβ Άνταμς και ο βιολόγος του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Ντι Μπόρσμα, θεωρούν πως δεν πάσχει από αλφισμό, καθώς δεν είναι κάτασπρος. Τείνουν περισσότερο προς τη λεύκη.

Ο Κέβιν ΜακΓκρο, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, διαφωνεί. Υποστηρίζει πως υπάρχει πιθανότητα να είναι αλμπίνος, αλλά να έχει κάπως κίτρινη απόχρωση.

Όπως και να ‘χει, ο Άνταμς και η ομάδα του κατάφεραν να απαθανατίσουν κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Αθηναίων εκπαιδεύει αδέσποτα ζώα για υιοθεσία

Κένυα: Κανένας ρινόκερος δεν έχασε τη ζωή του από λαθροκυνηγό το 2020

9 σπουδαίες γυναίκες πρωτευοντολόγοι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα ζώα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση