HOUSE & GARDEN

4 πράγματα που χαρίζουν πολυτέλεια στο καθιστικό του σπιτιού

πηγή: instagram @designdestino

H άνεση του σπιτιού και πιο συγκεκριμένα του καθιστικού, μπορεί εύκολα να αποκτήσει μία πιο luxury προσέγγιση, που θα μπορεί κανείς να απολαμβάνει στην καθημερινότητα του.

Η πολυτέλεια συνδέεται άμεσα με τα αντικείμενα επομένως το πρώτο και κυριότερο βήμα για ένα high-end αποτέλεσμα, είναι να παρατηρήσετε καλά όλα τα σημεία του και να κάνετε μία καλή εκκαθάριση, απομακρύνοντας πράγματα μέχρι και έπιπλα, που μπλοκάρουν ενεργειακά και αισθητικά τον χώρο.

Για παράδειγμα, αν έχετε ράφια φορτωμένα με διακοσμητικά αντικείμενα που πλέον έχουν χάσει τη λάμψη τους ή αν ορισμένα έπιπλα δεν συμβαδίζουν με την αισθητική του, τότε καλό θα ήταν να απαλλαγείτε από αυτά.

Ακολουθούν 4 ιδέες με πρακτικό χαρακτήρα που θα σας βοηθήσουν να χαρίσετε περισσότερη πολυτέλεια στο καθιστικό.

Έργα τέχνης

Η τέχνη στη διακόσμηση του σπιτιού λέει κάτι για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό. Κάποιος που αγαπά τα ταξίδια είναι πολύ πιθανόν να έχει διακοσμήσει τους τοίχους του με travel posters ή vintage χάρτες, ενώ ένας συλλέκτης πολύτιμων αντικειμένων είναι πολύ πιθανό να έχει στην κατοχή του έναν αυθεντικό πίνακα διάσημου ζωγράφου ή κάποιο εξεζητημένο γλυπτό ενός μοντέρνου καλλιτέχνη. Επίσης αποτελεί ένα ιδιαίτερα elegant μέσο για μία μη-λεκτική επικοινωνία αφού μπορεί να διηγείται μια ιστορία χωρίς λόγια.

Μάλιστα αρκετοί decorators ορίζουν τον πυρήνα ενός χώρου με έργα τέχνης με στόχο να τον οριοθετήσουν και να μαγνητίσουν τα βλέμματα σε αυτόν. Επειδή όμως οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, πολλές φορές τα έργα τέχνης χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση και σαν μια γέφυρα που ενώνει και εναρμονίζει τη χρωματική παλέτα. Επομένως η τέχνη είναι μία must επιλογή για έναν luxury χώρο.

Φυτά εσωτερικού χώρου και λουλούδια

Τα άνθη και τα φυτά είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχει δημιουργήσει η φύση. Τα χρώματα, το άρωμα, οι ποικιλίες, ακόμα και οι φαρμακευτικές ιδιότητες τους αποτελούν πηγή χαράς και απόλαυσης και σίγουρα αρμόζουν σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Επιλέξτε απλές και μοντέρνες συνθέσεις με τα αγαπημένα σας λουλούδια, για να έχετε πάντα την αίσθηση της φρεσκάδας και της ζωντάνιας στο σπίτι.

Σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα μπορείτε να διαλέξετε μία γλάστρα από τσιμέντο και μεταλλική βάση για λάμψη, ενώ σε ένα boho chic, μπορείτε να τοποθετήσετε την κλασσική πλαστική γλάστρα μέσα σε ένα seagrass καλάθι, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Κλασσικές επιλογές

Η πολυτέλεια είναι διαχρονική και τί πιο διαχρονικό από το κλασικό στιλ στη διακόσμηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όλα τα έπιπλα να είναι κλασικά, αρκεί να τηρούνται οι βασικοί κανόνες της κλασικής διακόσμησης. Ο βασικότερος όλων είναι συμμετρία. Για να το πετύχετε πρέπει να ορίσετε ένα σημείο στο χώρο που θα αποτελεί τον κεντρικό άξονα, όπως για παράδειγμα το τζάκι.

Μόλις καταλήξετε στο σημείο θα πρέπει τα έπιπλα που θα τοποθετήσετε στην αριστερή πλευρά του να υπάρχουν και στη δεξιά, σαν να υπάρχει απέναντι τους ένας καθρέφτης. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να βάλετε αντικριστά τα ίδια έπιπλα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα από αυτά με δύο καρέκλες ή πολυθρόνες ώστε να επιτυγχάνεται η ισορροπία στο μάτι.

Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για τη συνολική εικόνα που έχει το σπίτι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πιο high-end αποτέλεσμα. Αν η μελέτη του δεν έχει γίνει σωστά από επαγγελματία υπάρχει κίνδυνος να δείχνει ενοχλητικός και να δημιουργεί αντιαισθητικές σκιάσεις ή ακόμα και να είναι ελλειπής.

Οι πολυτελείς χώροι χαρακτηρίζονται από πολύ καλά κατανεμημένο φωτισμό που ντιμάρεται ανάλογα με τις δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. Προτιμήστε ζεστές αποχρώσεις και ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού για να αναδείξετε τα πιο δυνατά σημεία του σπιτιού σας.

Αν ακολουθήσετε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω ιδέες θα παρατηρήσετε ότι το καθιστικό φαίνεται και αισθάνεται διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μία καλή έρευνα αγοράς και να εστιάσετε στις λεπτομέρειες ώστε να αναδείξετε τα ωραιότερα σημεία του.

 

Διαβάστε επίσης:

4 κοινά λάθη που γίνονται στη διακόσμηση του καθιστικού

Do’s & Don’ts για τη διακόσμηση του καθιστικού

Ιδέες διακόσμησης για το τραπέζι του καθιστικού

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση