HOUSE & GARDEN

7 tips για να απολαμβάνετε περισσότερο το σπίτι μέσα στην πανδημία

σπίτι
Photo by Minh Pham on Unsplash

Ο χρόνος που περνάμε μέσα στο σπίτι εξαιτίας της πανδημίας έχει αυξηθεί δραματικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το απολαύσουμε περισσότερο.

Εκτός από αυτούς που ανέκαθεν ήταν άτομα που τους άρεσε η θαλπωρή του σπιτιού, υπάρχει και η άλλη κατηγορία, που το αντιμετώπιζαν απλά ως το μέρος όπου θα γυρίσουν να ξεκουραστούν μετά από μία γεμάτη μέρα.

Η εμφάνιση όμως του κορονοϊού, τους βρήκε αρκετά απροετοίμαστους, κυρίως ψυχολογικά. Σε περίπτωση που σας έχει κοστίσει αρκετά το γεγονός ότι θα πρέπει να περάσετε αρκετό ακόμα χρόνο μέσα στο σπίτι, δείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε πιο φιλόξενο, άνετο και λειτουργικό, ώστε να νιώθετε ότι δεν σας λείπει απολύτως τίποτα!

1. Δημιουργήστε μια άνετη γωνιά

Ξεκινήστε από τη δημιουργία μιας άνετης γωνίας στο σπίτι σας. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε σημείο στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι ή ακόμα και στο μπαλκόνι σας. Αυτή θα είναι η δική σας πολύ προσωπική γωνιά, όπου θα μπορείτε απλά να χαλαρώνετε, να διαλογίζεστε και να μείνετε μόνοι σας μακριά από το χάος. Διακοσμήστε με μαξιλάρια, αέρινες κουρτίνες, μικροσκοπικά λαμπάκια, φυτά, μικρό τραπέζι, βιβλία, χαλιά και κουβέρτες.

2. Πάρτε περισσότερα φυτά

Τα φυτά στο σπίτι χαρίζουν μια θετική αύρα και φρεσκάδα, ενώ καθαρίζουν και την ατμόσφαιρα. Όοσο περισσότερα εντάξετε στο σπίτι τόσο το καλύτερο.

3. Τοποθετήστε ένα μίνι γραφείο στο δωμάτιό σας

Δεν διαθέτουν όλοι ξεχωριστό δωμάτιο γραφείου στο σπίτι. Αντί λοιπόν να εργάζεστε σε κάθε πιθανό σημείο, προτιμήστε να εντάξετε ένα μίνι γραφείο στο υπνοδωμάτιο ή όπου αλλού υπάρχει χώρος για να έχετε ένα σταθερό σημείο εργασίας.

4. Τακτοποιήστε τα χαλιά

Πετάξτε τα σκόρπια και αφηρημένα χαλιά στο χώρο διαμονής σας και κρατήστε μόνο όσα σας κάνουν να αισθάνεσθε άνετα και δεν δημιουργούν την αίσθηση της ακαταστασίας στο μάτι.

5. Δημιουργήστε ζώνες στο σπίτι σας

Για να ελαχιστοποιήσετε τον χώρο διαβίωσης και να τον χρησιμοποιήσετε, δημιουργήστε μικρές ζώνες στα σπίτια σας όπως ζώνη ανάγνωσης, γυμναστικής, γραφείου, ή όποια άλλη κατηγορία σας αντιπροσωπεύει. Αυτό θα σας παρακινήσει να εκτελέσετε ατομικές δραστηριότητες και δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε.

6. Χρωματίστε τους τοίχους σας

Μπορείτε να αναλάβετε δημιουργικά έργα στο σπίτι τα σαββατοκύριακα. Πάρτε έναν τοίχο και αποφασίστε να το βάψετε με ακρυλικά ή υδατοχρώματα. Μπορείτε να σχεδιάσετε μοτίβα λουλουδιών ή οτιδήποτε είναι εύκολο και απλό για εσάς.

7. Φωτίστε το χώρο διαβίωσής σας

Για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται βιώσιμο κατά τη διάρκεια του lockdown, μεταβείτε σε φωτεινά και πολύχρωμα διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα. Αποκτήστε έντονους καναπέδες, αφίσες και πίνακες ζωγραφικής για να κάνετε το σαλόνι σας να φαίνεται χαρούμενο, για να μην χάνετε τη διάθεση σας ούτε λεπτό. Εναλλακτικά, αν δεν σκοπεύετε να αλλάξετε σύντομα έπιπλα, τα ριχτάρια οι κουρτίνες, τα χαλιά και τα μαξιλάρια σε διάφορα χρώματα και μοτίβα μπορούν να μεταμορφώσουν όλο το σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

5 tips για να ανανεώσετε το καθιστικό προσθέτοντας του χρώμα

4 ιδέες για μια πιο πρακτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο τραπέζι του καθιστικού

4 tips για επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε ένα καθιστικό με σκανδιναβικό στιλ

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση