HOUSE & GARDEN

Έμπονι Μάσαεϊ: Τα DIY μυστικά της blogger που ανανέωσε την παραδοσιακή της κατοικίας στη Φλόριντα

Έμπονι
πηγή: instagram @eboneeshae

Η Έμπονι Μάσαεϊ από τη Φλόριντα, είναι blogger που αγαπά την αισθητική σε όλες της τις εκφάνσεις. Επίσης είναι περήφανη για την καταγωγή της και για τον τόπο της, όπου το γενεαλογικό της δέντρο μετρά ήδη πέντε γενιές.

Η ίδια έψαχνε τρία χρόνια να αγοράσει το δικό της σπίτι σε μια ιστορική περιοχή της πατρίδας της. Τελικά κατάφερε να βρει αυτό που ονειρευόταν εντελώς απροσδόκητα, όταν της ήρθε ένα email από μια κατοικία προς πώληση, ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή κατοικία του 1930, έκτασης σχεδόν 370 τ.μ., την οποία κατάφερε να ανακαινίσει με καταπληκτικά έργα DIY, τα οποία ανταποκρίθηκαν στον προϋπολογισμό της.

Η ίδια μετά από αυτή την εμπειρία, δίνει τις δικές της συμβουλές σε όλους όσους ενδιαφέρονται να κάνουν ορισμένες παρεμβάσεις στα σπίτια, ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται, είναι να πιάσετε ένα δωμάτιο τη φορά. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αλλαγή, καλό είναι να έχετε ήδη διασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται, πριν συνεχίσετε στους υπόλοιπους χώρους.


Μεταποιήστε τα παλιά σας κομμάτια

Αντί να σκεφτείτε αμέσως να αγοράσετε καινούρια έπιπλα και αντικείμενα, εξετάστε το ενδεχόμενο να μεταποιήσετε τα ήδη υπάρχοντα. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομείτε κάποια χρήματα και συγχρόνως διατηρείτε τη γοητεία του παλιού, χαρίζοντας του μια πιο μοντέρνα πινελιά. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε την ταπετσαρία σε έναν καναπέ, ή να βάψετε μια παλιά ξύλινη πολυθρόνα.


Η υπομονή ανταποδίδει

Μερικές φορές μπορεί να έχετε εντοπίσει ένα υπέροχο έπιπλο ή διακοσμητικό αντικείμενο, που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Όμως το κόστος του δεν είναι πάντα σύμφωνο με τον προυπολογισμό σας.

Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να μη βιαστείτε να προχωρήσετε στην αγορά του. Είναι προτιμότερο να κάνετε πρώτα μια έρευνα αγοράς. Ίσως να υπάρχει ένα σχεδόν ίδιο αντικείμενο με αυτό που αναζητάτε σε μια πολύ πιο οικονομική εκδοχή.


Απολαύστε τη διαδικασία και ξεχάστε την τελειότητα

Χρειάζεται χρόνος για να πετύχετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θέλετε για το σπίτι. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι όλα πρέπει να είναι στην εντέλεια.

Απλά όσο ζείτε μέσα στο σπίτι, μπορείτε βιωματικά να παρατηρήσετε ποια είναι τα σημεία που πρέπει να δουλέψετε λίγο παραπάνω, τι είναι αυτό που πραγματικά λείπει ή είναι περιττό.

Κανένα σπίτι δεν διαμορφώνεται άρτια εξαρχής.


Χρώματα

Η Έμπονι, έδειξε την προτίμηση της σε ανοιχτές και φωτεινες αποχρώσεις, για να αναδείξει τις διάφορες υγές στα έπιπλα και τα αντικείμενα. Οι λευκοί χρωματισμοί, ήταν αυτοί που σύμφωνα με την ίδια έσωσαν μια αέρινη και ανάλαφρη αίσθηση στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 απλές αλλαγές για το σπίτι που ανανεώνουν πλήρως τη διακόσμηση

Μία μητέρα μετέτρεψε το σπίτι της οικογένειας της στο Λονδίνο σε ένα παραμυθένιο σκηνικό

6 tips για ένα σκανδιναβικό minimal στιλ στο σπίτι

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση