HOUSE & GARDEN

Πώς να διαμορφώσετε την αυλή του σπιτιού για είναι κατάλληλη και ασφαλής για το κατοικίδιο σας

κατοικίδιο
Photo by Daniël Maas on Unsplash

Οι αυλές των σπιτιών, είναι από τα μέρη που χαίρονται τα κατοικίδια. Όμως πόσο σίγουροι είστε ότι είναι ασφαλείς για εκείνα;,

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένα σημεία που καλό είναι να προσέξετε ή να αποφύγετε, ώστε να είστε βέβαιοι ότι οι σκύλοι ή όι γάτες σας, παίζουν και χαίρονται με ασφάλεια στα σημεία όπου κινούνται.

Σκύλοι:

Για τους σκύλους συγκεκριμένα, συνιστάται ένα γκαζόν τριφυλλιού. Το τριφύλλι παραμένει πράσινο σε περιόδους ξηρασίας και δε φθείρεται από τα ούρα του σκύλου που καίνε τα χόρτα. Μπορείτε να προσθέσετε τριφύλλι σε ένα σημείο, ακόμα και αν ήδη έχετε γκαζόν στον κήπο ή την αυλή του σπιτιού σας.

Εάν του αρέσει να σκάβει, εστιάστε την προσοχή του τοποθετώντας μερικές ξύλινες σανίδες και κρύψτε κάτω από αυτές κάποιο θαμμένο «θησαυρό» – λιχουδιές ή παιχνίδια.

Τα φυτά που είναι ιδανικά για το γκαζόν τριφυλλιού και σχηματίζουν ανάχωμα είναι τα  γεράνια, το θυμάρι ή οι σκληροί ξυλώδεις θάμνοι. Τα τριαντάφυλλα και το δεντρολίβανο φαίνεται να είναι ανθεκτικά απέναντι στα υπερκινητικά σκυλιά.

Επίσης μια σειρά από αρωματικά βότανα, είναι μια εξαιρετική προπόνηση για τη μύτη του σκύλου, επομένως είναι μια ευχάριστη «εργασία» για εκείνον.

Γάτες:

Οι γάτες έχουν τη φήμη ότι είναι πιο ήσυχες, αν αγνοήσουμε ότι μπορεί να γρατζουνίσουν. Οι αρχιτέκτονες εξωτερικού τοπίου, παρατηρούν, ότι είναι ζώα που έχουν μια συνήθεια στον τρόπο που κινούνται στους κήπους. Ακόμα και όταν αλλάζουν το σχεδιασμό, βρίσκουν γρήγορα έναν νέο τρόπο να αναπτύξουν μια καινούρια ρουτίνα.

Οι γάτες απολαμβάνουν διαφορετικές επιφάνειες γιατί τους αρέσει να τρίβονται, από πέτρες μέχρι χαλιά εξωτερικού χώρου.

Φυσικά, τους αρέσει επίσης να σκαρφαλώνουν. Επίσης τους αρέσουν να κοιμούνται σε ζεστά μέρη. Επομένως δεν είναι απίθανο να χωρούν μέσα σε μια άδεια γλάστρα για να απολαύσουν τον ύπνο τους.

Τοξικά φυτά:

Τα κρίνα είναι τοξικά για τις γάτες και σε μικρότερο βαθμό, για τους σκύλους. Όλα τα μέρη του φυτού σε περίπτωση κατάποσης μπορεί να προκαλέσουν νεφρική βλάβη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Οι βολβοί κρίνου είναι επίσης δηλητηριώδεις, όπως και οι βολβοί τουλίπας και υάκινθου. Τα σκυλιά μπορούν να μπουν στον πειρασμό να τα δαγκώσουν, επομένως καλό είναι να προσέξετε ακόμα και πού σκάβει μέσα στον κήπο σε περίπτωση που έχει πέσει κάτι κάτω.

Η επίβλεψη των νεαρών ζώων στον κήπο είναι βασική και αν ανησυχείτε όταν προσθέτετε νέα φυτά, οι κτηνίατροι μπορούν να παρέχουν λίστες με όσα είναι φιλικά προς τα κατοικίδια.

Χημικά:

Πιο ανησυχητικό από τα φυτά είναι χημικά κήπου. Τα περισσότερα χημικά φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα, είναι καρκινογόνα.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σπρέι απομάκρυνσης παρασίτων που είναι ασφαλή για κατοικίδια και περιέχουν φυτικό θρεπτικό ασβέστιο, γεγονός που καθιστά τα φυτά ασφαλή από γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια και κάμπιες.

Καθώς βγαίνουμε από το lockdown, tο λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι οι κήποι μας μπορούν να φροντίσουν με ασφάλεια τα κατοικίδια μας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ένας περιεκτικός και πλήρης οδηγός για τη διακόσμηση στο μπαλκόνι

Πώς να καλλιεργήσετε ένα λαχανόκηπο στο μπαλκόνι

Γιατί η λεβάντα είναι το ιδανικό φυτό για το εξωτερικό του σπιτιού φέτος το καλοκαίρι

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση