HOUSE & GARDEN

Tα 10 δημοφιλέστερα φυτά εσωτερικού χώρου σύμφωνα με το Instagram

φυτά
Photo by Brina Blum on Unsplash

Το Instagram αποτελεί την καλύτερη πηγή για όσους επιθυμούν να ενημερώνονται για τις τάσεις της μόδας, όχι μόνο στην ένδυση αλλά και στο σπίτι. Φέτος τα φυτά έχουν την τιμητική τους, αφού δεν συμπληρώνουν απλά την αισθητική ενός χώρου, αλλά κατέχουν ακόμα και πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα σε αυτό. Ωστόσο υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα, που έχουν ξεχωρίσει χάρη στην ομορφιά τους και κυρίως χάρη στις μοναδικές τους ιδιότητες.

Υπάρχει μια σειρά από οφέλη, καθώς μας δίνουν μια αίσθηση ευεξίας, αλλά μειώνουν επίσης τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και την αερομεταφερόμενη σκόνη.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα δημοφιλέστερα από αυτά:

1. Φιλόδεντρο (Swiss cheese plant)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hello Plant Lover (@helloplantlover) στις

To συγκεκριμένο φυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, λόγω της μεγάλης αντοχής του και είναι επίσης γνωστό και ως «Monstera Deliciosa». Προέρχεται από τα τροπικά δάση του Νότιου Μεξικού και έχει ιδιαίτερη ομορφιά.

2. Φίκος λυράτα (Fidle leaf fig)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bloom Espaço Botânico (@bloomjp) στις

H επιστημονική του ονομασία είναι Ficus Lyrata και πρόκειται για ένα είδος συκής, που ξεκίνησε να καρποφορεί στη Δυτική Αφρική, όπου αναπτύσσεται σε τροπικό δάσος. Μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι και δύο μέτρα και ως συνήθως επιλέγεται σε μεγάλους χώρους, δημιουργώντας εκπληκτικές φόρμες και μια μοναδική αισθητική.

3. Πιλέα (Chinese money plant)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Botanico (@botanico.life) στις


Το φυτό «πιλέα», έχει πολλά ονόματα, αλλά συνήθως ονομάζεται στα αγγλικά «φυτό του χρήματος» επειδή σύμφωνα με την κινεζική τέχνη του Feng Shui, χαρίζει έντονη ενέργεια και ευνοεί τα οικονομικά. Αυτό το εμβληματικό παχύφυτο, μοιάζει με δέντρο και έχει κορμό, κλαδιά και λεία σαρκώδη φύλλα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του, είναι η πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα του. Τοποθετείται κυρίως σε ηλιόλουστα σημεία, ενώ δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Όσον αφορά τη διακόσμηση, μία ιδανική λύση, είναι να το ακουμπήσετε σε ένα minimal μπολ πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια θεωρείτε ότι ταιριάζει.

4. Δράκαινα (Snake plant)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Фрост | Сёрфер из ЮАР ?? (@anastasiafrost) στις

Μία από τις εξαιρετικές του ιδιότητες, είναι ότι φιλτράρει και καθαρίζει τον αέρα, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το συνιστά και η NASA λόγω της ικανότητα του να απομακρύνει ανεπιθύμητους ρύπους. Η δράκαινα, παράγει οξυγόνο τη νύχτα και όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ λέγεται ότι βελτιώνει ακόμα και την ποιότητα του ύπνου. Θεωρείται και ως το φυτό των αρχαρίων, καθώς δεν χρειάζεται συχνά πότισμα. Επομένως ακόμα και αν το ξεχάσετε, δεν θα μαραθεί εύκολα.

5. Παχίρα (money tree)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 양재꽃집 & 도자기공방 / 르 포티에 (@lepotier_) στις


Ένα ακόμη φυτό που φημίζεται ότι εννοεί την οικονομικη ευημερία, την καλή τύχη και τη θετική ενέργεια. Μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι τα δύο μέτρα και έχει όμορφο φύλλωμα. Επίσης δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση, αφού αρκεί λίγο νερό και περιστασιακή φροντίδα.

6. Σενέκιο (string of pearls)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @schmidtliveshere στις

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό παχύφυτο, το οποίο αναπτύσσεται γρήγορα και είναι καλό να κλαδεύεται περιστασιακά. Κατα τ’ άλλα δεν έχει ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς συντηρείται εύκολα με λίγο νερό σε ηλιόλουστο σημείο.

7. Χλωρόφυτο (Spider plant)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophia (@soofs_jungalow) on

Οι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι το χλωρόφυτο είναι καλό για τον καθαρισμό του αέρα και την απομάκρυνση της φορμαλδεΰδης (ένα καρκινογόνο που χρησιμοποιείται σε πολλά είδη οικιακής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των σεντονιών). Αυτός είναι και ένας λογος που έγινε τόσο δημοφιλές στους χρήστες του Instagram.

8. Κηροπηγή (String of hearts)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @andreea_s_plants στις


Αυτό το παχύφυτο, προέρχεται από τη Νότια Αφρική και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δύο μέτρα. Είναι αρκετά ανθεκτικό, ενώ το καλοκαίρι ανθίζουν μικρά δομικά μωβ λουλούδια.

9. Κοινή Κράσουλα (Jade plant)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Plant Corner PH (@plantcorner.ph) στις


Eίναι ένα από τα ευκολότερα στη συντήρηση παχύφυτα, που μπορείτε να αγοράσετε. Θεωρείται ανέκαθεν, ως το «τυχερό» φυτό ή ως το «φυτό» φιλίας, καθιστώντας το ένα ιδανικό δώρο για να πείτε «ευχαριστώ» σε αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

10. Σπαθίφυλο (Peace lilly)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trish Chatt | Content Creator (@trishchatt) στις

O κρίνος ειρήνης είναι από πολλές απόψεις το ιδανικό φυτό εσωτερικού χώρου. Μπορείτε να το εντοπίσετε σε οποιοδήποτε φυτώριο, είναι πολύ οικονομικό και αρκετά ανθεκτικό. Έρευνα στη NASA που πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1970, αναζητώντας τρόπους απορρόφησης και μείωσης των εσωτερικών ρύπων, διαπίστωσε ότι το σπαθίφυλο, ήταν ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτά εσωτερικού χώρου στον καθαρισμό του αέρα, μέσα στα σπίτια.

 

Διαβάστε επίσης:

5 DIY ιδέες διακόσμησης για το μπαλκόνι

Classic blue: Μπαλκόνια εμπνευσμένα από το χρώμα της χρονιάς

Αυτά είναι τα πιο hot home trends για το 2020