ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Έχω δεχθεί και σεξουαλική βία και παρενόχληση-Γιατί λέμε ότι φταίει το θύμα και όχι ο θύτης;

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου
πηγή: instagram @pascalidou

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου εμφανίστηκε στην εκπομπή «Love it» στον ΣΚΑΪ αποκαλύπτοντας ότι και η ίδια έχει υποστεί και σεξουαλική βία και παρενόχληση, από διευθυντή της. Τόνισε επίσης, ότι το ζήτημα δεν περιορίζεται μόνο στα ονόματα που κυκλοφορούν, αλλά ότι το πρόβλημα είναι συστημικό.

Ακολουθεί το απόσπασμα με όλα όσα είπε στην εκπομπή:

«Μου την έπεφτε ένας διευθυντής, πολύ γελοίος τύπος. Όταν άρχισε να με πλησιάζει με άλλον τρόπο και να απαιτεί άλλα πράγματα από εμένα, του είπα ότι δεν βγαίνω με διευθυντές τα βράδια. Θα είμαι στο γραφείο στις 9 το πρωί. Και μου λέει τότε: “Τώρα που σε βλέπω λίγο πεταχτά είναι τα αυτιά σου. Πώς κάνεις τηλεόραση;” Το είπα σε όλους και δεν έκανα ποτέ ξανά ραντεβού με τον ίδιο διευθυντή.

Σκεφτείτε να ήμουν μόνη, μάνα με ένα μισθό που πρέπει να βγάλει το ψωμάκι της και να πληρώσει το νοίκι της. Εγώ μπορούσα να τα αφήσω όλα και να γυρίσω πίσω στη Σουηδία. Έγινε με πολλές κοπέλες και μόνο μία είχε το θάρρος και τελικά τον κατήγγειλε.

Έχω δεχθεί και σεξουαλική βία και παρενόχληση. Γιατί τώρα; Γιατί χρειαζόμασταν στην Ελλάδα τόσο πολύ χρόνο. Γιατί είναι τόσο βαθιά ριζωμένη η πατριαρχία. Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω γιατί κάνετε μια χάρη στις αδελφές και στις κόρες μας και στην επόμενη γενιά, ώστε να μην δεχθεί κανείς σεξουαλική παρενόχληση.

Δεν είναι μόνο τα δέκα ονόματα που κυκλοφορούν. Είναι πολλά περισσότερα. Είναι συστημικό το πρόβλημα. Γιατί λέμε ότι φταίει το θύμα και όχι ο θύτης. Στην Ελλάδα τη ντροπή την κουβαλά το θύμα».

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Χαϊκάλης: Ζητώ συγνώμη από την Ηλιάνα Αραβή, ήμουν ερωτευμένος

Ελένη Ράντου: Είμαστε εδώ με εσάς που υποφέρατε τόσο καιρό στην σιωπή

Σοφία Μουτίδου: «Η σιωπή δεν ήταν ποτέ χρυσός»- Η απόλυτη αντιπαράθεσή της με την παρότρυνση του Σταμάτη Φασουλή «Καθίστε φρόνιμα»

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση