NEED TO KNOW

Aveda: Τα υψηλής απόδοσης προϊόντα της είναι πλέον 100% Vegan – Η Arizona Muse είναι η νέα Global Advocate για θέματα βιωσιμότητας

Ιανουάριος 2021 και η συλλογή της Aveda είναι 100% Vegan.  Η Aveda, η υψηλής απόδοσης, φυτικής προέλευσης, μάρκα με σκοπό να νοιάζεται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, ανακοινώνει τις τελευταίες εξελίξεις στο ταξίδι της για απόλυτη βιωσιμότητα: όλη σειρά περιποίησης μαλλιών, προσώπου & σώματος, οι βαφές μαλλιών, το μακιγιάζ και τα προϊόντα aroma, είναι πλέον 100% vegan. Η Aveda ήταν crueltyfree από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της το 1978 και vegan στο μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της με εξαίρεση λιγοστών προϊόντων που περιείχαν μέλι, κερί μέλισσας και παράγωγα αυτού. Από τον Ιανουάριο του 2021, όλα τα προϊόντα παγκοσμίως διαθέσιμα από τα συνεργαζόμενα Aveda κομμωτήρια και ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα είναι 100% vegan. Παράλληλα, ανακοινώνει και την πρώτη global ambassador του brand: την Arizona Muse!

Η Arizona Muse είναι μοντέλο παγκοσμίου φήμης και ακτιβίστρια για το κλίμα, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει ως το κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνιες μερικών από τα πιο αναγνωρισμένα brands του κόσμου. Έχει αφοσιωθεί στο θέμα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας από το 2016, αφού συνειδητοποίησε ότι, ως μοντέλο, δεν γνώριζε τα ρούχα που φορούσε και βοηθούσε να πωληθούν, από πού προέρχονταν. Από τότε, έχει εμβαθύνει τις γνώσεις της και ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, μαθαίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί, ενώ πρόσφατα άρχισε να εφαρμόζει αυτή τη γνώση ως σύμβουλος αειφορίας, βοηθώντας fashion brands να μεταβούν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η Arizona συμμετέχει επίσης τακτικά σε πάνελ της βιομηχανίας μόδας και forums, με στόχο να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από το ρυπογόνο πρόσωπο της μόδας,  όσο και προβλήματα δικαίου και ηθικής μόδας. Ως ένας στυλοβάτης της βιομηχανίας της μόδας, ενεργεί σαν γέφυρα μεταξύ του κόσμου της μόδας και του περιβαλλοντικού ακτιβισμού, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της για να εκπαιδεύσει, να ευαισθητοποιήσει και εμπνεύσει την ανάληψη δράσης προς την αλλαγή.

Μετατρέποντας τη σειρά 100% Vegan

Vegan θεωρούνται τα προϊόντα τα οποία δημιουργούνται χωρίς κανένα ζωικό ή ζωικής προέλευσης συστατικό. Πολλά τέτοια συστατικά χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία της ομορφιάς, μερικά είναι: κερί μέλισσας και μέλι, μετάξι, κερατίνη, γλυκερίνη, μη φυτικό σκουαλένιο, λανολίνη, κολλαγόνο και καρμίνη. Παρόλο που η Aveda χρησιμοποιούσε μόνο μέλι  κερί μέλισσας και παράγωγα αυτού σε πολύ περιορισμένο κωδικολόγιο, δεν ήταν εύκολη η διαδικασία να απομακρυνθούν.

«Το να απομακρύνουμε το κερί μέλισσας ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που κληθήκαμε να προσπεράσουμε στις φόρμουλές μας, για να πετύχουμε την υφή, την δομή, την απαλότητα και την απόδοση χρωμάτων στα προϊόντα χειλιών” εξηγεί η Christine Hall, η Αντιπρόεδρος του Research & Development της Aveda. “Ένα κοινό αντικατάστατο για τα προϊόντα χειλιών είναι το συνθετικό κερί από παράγωγα πετρελαίου. Κάτι το οποίο είναι ανεπιθύμητο για εμάς καθώς χρησιμοποιούμε, το maximum δυνατό, φυσικής προέλευσης συστατικά. Έτσι δημιουργήσαμε ένα μοναδικό μείγμα από φυτικά βούτυρα και κηρούς που είναι αρκετά ισχυρό κατά την εφαρμογή αλλά καλό και για τα χείλη σας.» Η συλλογή Aveda Feed My Lips διατίθεται αποκλειστικά στο scarletbeauty.gr.

To κερί μέλισσας μπορεί να επηρεάσει και το άρωμα κάποιον προϊόντων καθώς αποτελεί αρωματικό συστατικό τους. Η Kate Rosso, η Principle Perfumer της Aveda περιγράφει «σε κάποια αρώματά μας χρησιμοποιούσαμε ένα συστατικό λεγόμενο beeswax absolute. Εκχυλίζεται από την κερήθρα και πρόσδιδε μια γλυκιά, ζεστή νότα στο άρωμα αλλά ακόμη αύξανε την σταθερότητά του.  Δουλέψαμε σκληρά στο να φτιάξουμε με φυτικά συστατικά αυτή τη φόρμουλα για να διασφαλίσουμε ότι τα χαρακτηριστικά μας αρώματα δεν θα αλλοιωθούν.»

Δεκαετίες στην βιωσιμότητα  

Σύμφωνα με την θεμέλια αποστολή της Aveda, το να νοιάζεται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε,  η μάρκα πρωτοστατεί στην βιώσιμη καινοτομία στο χώρο της ομορφιάς εδώ και δεκαετίες. Η Aveda ήταν η πρώτη εταιρία το 1989 που υπέγραψε το Ceres Principles για εταιρική υπευθυνότητα που καλεί για την διασφάλιση της Γης και των κατοίκων της. Η πρώτη εταιρία στον χώρο της ομορφιάς που κατασκευάζει τα προϊόντα της με 100% αιολική -πλέον και με ηλιακή- ενέργεια και η πρώτη εταιρία στο χώρο της ομορφιάς που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένες PET συσκευασίες. Η Barbara De Laere, η Global Brand President της Aveda είπε «Πίσω από τη μάρκα υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με την αποστολή της Aveda, να νοιάζονται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, έτσι η μετάβασή μας σε 100% vegan συνθέσεις είναι μια απόδειξη της αφοσίοσής τους. Η διαδικασία είχε διάρκεια 3 χρόνων και δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν εξαιρετική σημασίας καθώς είναι μέρος της υπόσχεσή μας να δημιουργούμε υψηλής απόδοσης με min 90% φυσικά συστατικά παρασκευασμένα πάντα με γνώμονα την βιωσιμότητα.»

Φυσική περιποίηση μαλλιών υψηλής απόδοσης

Οι cruelty-free, vegan και από 90% φυσική προέλευσης σειρές μαλλιών που ξεχωρίζουν είναι:

Βotanical Repair™: Έως και 99% φυσικής προέλευσης* για ενδυνάμωση και επανόρθωση σε όλους τους τύπους μαλλιών. Η σειρά περιλαμβάνει σαμπουάν, conditioner, light & rich masques και leave-in για χαρίζει την επανορθωτική δύναμη της φύσης και στα τρία στρώματα της τρίχας, μεταμορφώνοντας και επανορθώνοντας τα ταλαιπωρημένα μαλλιά εκ των έσω.

Nutriplenish™: Για ενυδάτωση και θρέψη μέσα από το σύμπλεγμα Superfood Complex. Η συλλογή είναι silicone-free, vegan, cruelty-free έως και 100% φυσικής προέλευσης*, έχει σχεδιαστεί ώστε να χαρίζει θρέψη και ενυδάτωση 72ωρών σε όλους τους όλους και υφές μαλλιών, χωρίς να τα βαραίνει.

Invati Advanced™: Ένα σύστημα 4 προϊόντων που δυναμώνει και πυκνώνει άμεσα τα μαλλιά, μειώνοντας την τριχόπτωση κατά 53%**. Διαθέτει ένα ισχυρό μείγμα από βότανα που χρησιμοποιούνται στην Αγιουρβέδα, συμπεριλαμβανομένων ginseng και πιστοποιημένου βιολογικού κουρκουμά που βοηθά στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής και πιστοποιημένο, βιολογικό άμλα που πυκνώνει αμέσως τα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.

*Φυτικής προέλευσης, χωρίς ορυκτά πετρελαίου ή νερό. Μάθετε περισσότερα στο aveda.com.

** Μειώνει την απώλεια μαλλιών από σπάσιμο της τρίχας κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος, αφού έχει χρησιμοποιηθεί το σύστημα περιποίησης Invati Advanced™ για 12 εβδομάδες.

Γίνετε μέρος της προσπάθειας – Vegan for a month!

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος ενός καλύτερου Πλανήτη, μιας πιο βιώσιμης Γης, μιας καλύτερης εκδοχής του εαυτού σας και όλα αυτά με… ΑΓΑΠΗ!

Sign the Pledge:  https://veganuary.com/en-us/partner/aveda/ και ξεκινήστε διαφορετικά τη νέα χρονιά!

Για ένα βιώσιμο Μέλλον

Η Αveda ιδρύθηκε το 1978 στην Μιννεάπολη της Αμερικής από τον διάσημο κομμωτή, Horst Rechelbacher, ο οποίος ενσωμάτωσε την Αγιουρβέδα στον τρόπο ζωής του και στο επιχειρηματικό του μοντέλο. Υιοθέτησε μια ολιστική σκέψη – την πεποίθηση ότι η ατομική ομορφιά συνδέεται άμεσα με την ομορφιά του κόσμου γύρω μας. Οι ιδέες του ήταν τόσο δυνατές που θα έφερναν επανάσταση στη βιομηχανία ομορφιάς. «Είμαστε η γη», είπε. «Είμαστε το χώμα. Είμαστε το νερό. Είμαστε τα πάντα. Δοκιμάστε λοιπόν έναν βιολογικό τρόπο ζωής. Γίνετε ένας αγρότης. Καλλιεργήστε μέσα στο δικό σας το σπίτι. Καλλιεργήστε την δική σας μέντα και φτιάξτε το δικό σας τσάι. Γιορτάστε τη ζωή.»

Τα κεντρικά γραφεία της Aveda στο Blaine της Μινεσότα, είναι εγκατεστημένα δίπλα σε αποικίες μελισσών, σε έναν φυτικό κήπο, με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μίλια μονοπατιών. Η έκταση είναι πιστοποιημένη από την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής και οι υπάλληλοι απολαμβάνουν συχνές συναντήσεις με μια ποικιλία άγριας ζωής, όπως γαλοπούλες, ελάφια, χελώνες και αλεπούδες. Το κύριο κτίριο δίνει έμφαση στο sustainability, καθώς τροφοδοτείται από ηλιακή και αιολική ενέργεια, φέρει μοκέτες με ανακυκλωμένες ίνες, έχει κάδους κομποστοποίησης και ανακύκλωσης σε όλο το χώρο και ένα βιολογικό καφέ στον πρώτο όροφο.

Πρόσφατα εγκατέστησε μία ηλιακή συστοιχία, φιλική προς το περιβάλλον, καθώς ενισχύεται από πολλά στρέμματα νέου τοπίου που θα δημιουργήσει ένα φυσικό βιότοπο κάτω από τα πάνελ, ενώ θα αντισταθμίζει πάνω από 1.100 μετρικούς τόνους CO2 ετησίως, κάτι που ισοδυναμεί με ενέργεια για 124 σπίτια για ένα έτος, ή την κατανάλωση 2.485 βαρελιών πετρελαίου.

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση