NEED TO KNOW

Μπιλ Γκέιτς: Αληθεύει ότι αγόρασε εκτάσεις γης στην Ανατολική Θράκη;

Μπιλ Γκέιτς
By United States Department of Health and Human Services – https://www.flickr.com/photos/hhsgov/39912162735/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=69351594

Εδώ και λίγες μέρες, γίνονται όλο και πιο έντονες οι φήμες ότι ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς αγόρασε 22.000 στρέμματα γεωργικής γης στην Ανατολική Θράκη. Η υπόθεση αυτή βασίστηκε στο γεγονός ότι πι γαιοκτήμονες της περιοχής,  προσπαθούν να πουλήσουν τη γη τους σε πολύ υψηλές τιμές, ιδίως στους Τούρκους στο εξωτερικό, με κάποια ποσά να αγγίζουν έως και 8.000 ευρώ ανά αγροτεμάχιο.

Οι φήμες προέκυψαν όταν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας και Δασών πραγματοποίησε μια κοινή εργασία με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για τη γεωργική ανάπτυξη.

Ωστόσο, τα αρχεία του κτηματολογίου των πόλεων Edirne, Tekirdağ και Kırklareli στην Ανατολική Θράκη, δεν έχουν κανένα καταχωρημένο με το όνομα “Gates” ή “Ίδρυμα Bill and Melinda Gates”.

Σύμφωνα με το evros.gr το υπουργείο Γεωργίας της Τουρκίας, διέψευσε την πληροφορία.

Οι μεσίτες και οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση. Ο Ναμίκ Κεμάλ Ντονελεκέν, επικεφαλής πολεοδόμος στην Αδριανούπολη, ερωτώμενος από την εφημερίδα Sabah είπε: “Υπάρχουν πολλοί επενδυτές στη Θράκη εδώ και πολλά χρόνια, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο οι ντόπιοι όσο και οι αλλοδαποί. Ωστόσο, κανένας παγκόσμιος επενδυτής δεν θα εμφανιστεί όταν επενδύει κάπου.

Νομίζω ότι είναι μια φήμη που διέρρευσε για την αναβίωση της αγοράς ακινήτων, η οποία σταμάτησε λόγω της πανδημίας. Πολλοί άνθρωποι έχουν επενδύσει. Θέλουν να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε κατάσταση γρήγορα. Για να μπορέσουμε να αναβιώσουν την αγορά με τέτοια εντυπωσιακά νέα και να την πουλήσουν σε υψηλή τιμή”.

Ο Μπιλ  Γκέιτς, είναι από πρόσωπα που πολλές φορές δημιουργούνται συνομωσίες και ψευδείς ειδήσεις γύρω από το όνομα τους.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτης γης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του περιοδικού The Land Report. Σήμερα, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, διαθέτει 242.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 18 πολιτείες.

Ωστόσο με το ίδρυμα του Bill & Melinda Gates, επικεντρώνεται κυρίως στη γεωργική ανάπτυξη στις φτωχότερες χώρες. Ο ίδιος μάλιστα είχε εξηγήσει και τον λόγο για τον οποίο το κάνει αυτό, όταν δέχτηκε ερωτήσεις από χρήστες του Reddit.

«Ο τομέας της γεωργίας είναι σημαντικός», είπε και πρόσθεσε: «Με περισσότερα σπαρτά, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την αποψίλωση των δασών και να βοηθήσουμε την Αφρική με τις κλιματικές δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζει».

Διαβάστε επίσης:

Μπιλ Γκέιτς: Η επιστροφή στην κανονικότητα θα έρθει μέχρι το τέλος του 2022

Μπιλ Γκέιτς: Ο λόγος που αποφάσισε να γίνει ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς είναι επιφυλακτικός απέναντι στα κρυπτονομίσματα;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση