NEED TO KNOW

Bitcoin: Δοκιμάζεται η «μανία» για crypto μετά την ισχυρή πτώση – Κέρδη 690% μέσα στο 2021

Bitcoin: Δοκιμάζεται η «μανία» για crypto μετά την ισχυρή πτώση – Κέρδη 690% μέσα στο 2021

Bloomberg

Η πτώση μετοχών που συνδέονται με κρυπτονομίσματα μετά την βουτιά του Bitcoin και το ασταθές ντεμπούτο της Coinbase Global προκαλεί αντιδράσεις από τους αισιόδοξους που απορρίπτουν τους φόβους ότι η αγορά έχει ήδη πιάσει κορυφή.

Ένα παγκόσμιο καλάθι μετοχών του Bloomberg που συνδέεται με τα κρυπτονομίσματα ή την εξόρυξη Bitcoin υποχώρησε κατά 9% περίπου την περασμένη εβδομάδα, αν και η άνοδος μέσα στο 2021 είναι σχεδόν 130%.

Η πτώση του Bitcoin το σαββατοκύριακο λύγισε την μανία για τα crypto, αλλά πλέον το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει περιορίσει μέρος των απωλειών και εξακολουθεί να ενισχύεται πάνω από 690% από τις αρχές του χρόνου.

«Η ευρεία αναγνώριση του Bitcoin από την αγορά και ο νέος δρόμος που ανοίγει η είσοδος της Coinbase θα ενθαρρύνει άτομα που μπορούν να επενδύσουν να το πράξουν», δήλωσε ο Τζένα Τσου, διευθύνων σύμβουλος της Kenetic Capital. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επενδυτές επωφελήθηκαν από την πτώση του Bitcoin, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή μετοχές όπως η Marathon Digital Holdings (που ειδικεύεται στην εξόρυξη bitcoin) και ο Voyager Digital (broker για κρυπτονομίσματα),  σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 8.900% τον τελευταίο χρόνο. Για ορισμένους, η αγοραία αξία των 68 δισ. δολαρίων για ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων στην πλατφόρμα Coinbase δικαιολογεί τα στοιχήματα σε μια σημαντική πρόοδο στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων. Άλλοι φοβούνται ότι η δημόσια εγγραφή και οι βυθίσεις του Bitcoin αποτελούν μέρος μιας μη βιώσιμης φρενίτιδας.

«Τα… πάθη τρέχουν βαθιά» ιδωμένα από την βραχυπρόθεσμη προοπτική των κρυπτονομισμάτων «αλλά οι πτώσεις βρίσκουν εμφανείς στηρίξεις», τονίζει ο Κρις Ουέστον, επικεφαλής της έρευνας στην Pepperstone Group.

Μπράιαν Άρμστρονγκ(Coinbase): O νέος δισεκατομμυριούχος της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Το Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, έκλεισε στα 342 $ την Παρασκευή, από τα υψηλά των 429,54 $ στα πρώτα λεπτά του ντεμπούτου του στις 14 Απριλίου. Οι μετοχές των Marathon Digital Holdings και Voyager Digital υποχώρησαν περίπου 20% την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι αναλυτές που έχουν αρχίσει να καλύπτουν το Coinbase είναι αισιόδοξοι, και αναμένουν κατά μέσο όρο άνοδο 52% κατά το επόμενο έτος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μπράιαν Άρμστρονγκ χαρακτήρισε την κίνηση της εταιρείας ως «αλλαγή προς τη νομιμότητα» για ολόκληρη τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Οι παγίδες παραμένουν

Η εκτίναξη της τιμής του Bitcoin θα μπορούσε ακόμη να μετατραπεί σε αποτυχία και οι ρυθμιστικές αρχές είναι έτοιμες να ενισχύσουν την εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων και των σχετικών επιχειρήσεων καθώς χαίρουν μεγαλύτερης αποδοχής.

Αλλά προς το παρόν η τρέλα συνεχίζεται. Για παράδειγμα, το Dogecoin – ένα νόμισμα που δημιουργήθηκε ως αστείο – σχεδόν τριπλασιάστηκε σε αξία που άγγιξε τα 50 δισ. δολάρια την Παρασκευή. Η ζήτηση ήταν τόσο γρήγορη που οι επενδυτές που προσπαθούσαν να το ανταλλάξουν στο Robinhood οδήγησαν τον ιστότοπο σε προσωρινή κατάρρευση.

«Είναι ακόμα νωρίς», δήλωσε ο Ντέιβ Τσάπμαν, εκτελεστικός διευθυντής της BC Technology Group, η οποία διαχειρίζεται την πλατφόρμα ψηφιακών στοιχείων OSL. «Παραμένει ευκαιρία για τους επενδυτές να συμμετάσχουν και να εξασφαλίσουν ένα πλεονέκτημα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων».

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Crash test στα 10.000 δολάρια για τον «ψηφιακό χρυσό»

Γιατί όσοι ασχολούνται με το bitcoin είναι κυρίως άντρες κάτω των 30 ετών με υπερβολική αυτοπεποίθηση

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς είναι επιφυλακτικός απέναντι στα κρυπτονομίσματα;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση