NEED TO KNOW

Εκτός Boeing ο επικεφαλής επικοινωνίας για σεξιστικό άρθρο 33 ετών

πηγή: instagram @boeing

Ο επικεφαλής επικοινωνιών της Boeing Niel Golightly, παραιτήθηκε αιφνιδίως την περασμένη Πέμπτη, μετά από καταγγελία ενός υπαλλήλου για ένα άρθρο που έγραψε ο πρώην Αμερικανός στρατιωτικός πιλότος, πριν από 33 χρόνια, καθώς υποστήριζε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να υπηρετούν σε μάχη.

Η αποχώρηση του, φέρνει σε αμηχανία την εταιρεία, η οποία τώρα καλείται να αναπληρώσει την κρίσιμη αυτή θέση για τέταρτη φορά, σε λιγότερο από τρία χρόνια. Ανάμεσα σε όλα, το διάστημα αυτό, αγωνίζεται παράλληλα να διασφαλίσει τη φήμη της μετά από τις έντονες κριτικές που δέχθηκε για την ασφάλεια του αεροσκάφους Boeing 737 max.

O Golightly στη δήλωση του αναφέρει: «Το άρθρο μου ήταν μία λανθασμένη συνεισφορά ενός 29χρονου πιλότου του πολεμικού ναυτικού του ψυχρού πολέμου, σε μία συζήτηση που ήταν επίκαιρη εκείνη την εποχή».

«Το επιχείρημα μου ήταν αμήχανα λανθασμένο και προσβλητικό. Το άρθρο δεν αντικατοπτρίζει το ποιος είμαι. Ωστόσο έχω αποφασίσει να παραιτηθώ για το συμφέρον της εταιρείας».

Σύμφωνα με ένα απόσπασμα στον ιστότοπο του Ναυτικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, το άρθρο του Δεκεμβρίου 1987 με τίτλο «No Right to Fight» έγραφε: «Το ζήτημα δεν είναι αν οι γυναίκες μπορούν να πυροδοτήσουν M-60s, dogfight MiGs ή να οδηγήσουν τανκς. Η εισαγωγή των γυναικών στη μάχη, θα καταστρέψει την αρρενωπότητα που χαρακτηρίζει την πολεμική μάχη  της πολεμικής μάχης και τις γυναικείες εικόνες, για το τι αγωνίζονται οι άντρες: ειρήνη, σπίτι, οικογένεια».

Το Reuters, έφερε στη δημοσιότητα ένα mail του πιλότου στο οποίο έλεγε ότι ο αποκλεισμός των γυναικών εκείνη την εποχή ήταν «κυβερνητική πολιτική και υποστηρίχθηκε ευρέως στην κοινωνία. Ήταν επίσης λάθος».

Ο Golightly αρνήθηκε να σχολιάσει πέρα ​​από τη δήλωση του Boeing και το email του.

Η αποχώρηση του Golightly μετά από μόλις έξι μήνες στη δουλειά, κατά τη διάρκεια της οποίας λέγεται ότι εισήγαγε σαρωτικές αλλαγές, ακολούθησε την αναθεώρηση του διοικητικού συμβουλίου, για μια εσωτερική ανώνυμη καταγγελία ηθικής, που σηματοδότησε το άρθρο του.

Αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από συζητήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Boeing Dave Calhoun και άλλους.

Ο Golightly ενήργησε αφού τα μέλη της Boeing, που ήδη αισθάνθηκαν πίεση από την κριτική για τα αεροσκάφη 737 max, εξέφρασαν την ανησυχία τους, για μια πιθανώς καταστροφική συνέπεια.

Οι εργοδότες των ΗΠΑ, ανταποκρίθηκαν περισσότερο στις καταγγελίες που σχετίζονται με το σεξ, τη φυλετική ισότητα και την ποικιλομορφία, που τροφοδοτήθηκαν εν μέρει από το κίνημα #MeToo ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και τον αντιρατσιστικό ακτιβισμό, μετά τη δολοφονία του George Floyd και άλλων Αφροαμερικανών από την αστυνομία.

Η Boeing έχει εκφράσει την ισχυρή της δέσμευση για βελτίωση της ποικιλομορφίας, αν και οι γυναίκες στο εκτελεστικό της συμβούλιο μειώθηκαν από πέντε σε δύο, από τις αρχές του 2019, σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις και τον ιστότοπο της Boeing.

 

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας με συνέπεια 6.770 απολύσεις

Τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια θα επανέλθουν στη φυσιολογικότητα από το 2023

Η σεξιστική βιομηχανία των ΜΜΕ

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση