NEED TO KNOW

Αίτηση πτώχευσης από γνωστή αλυσίδα ρούχων

Photo by Marcus Loke on Unsplash

Βloomberg

Η Century 21 Stores, η εμβληματική αλυσίδα πολυκαταστημάτων ρούχων της Νέας Υόρκης, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και αποτελεί πλέον το τελευταίο θύμα της σφαγής που σημειώθηκε στην αγορά λιανικής και επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σχεδόν 1.400 θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η αλυσίδα λιανικής θα συνεχίσει τις πωλήσεις στα 13 καταστήματα της σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσι, Πενσιλβανία και Φλόριντα, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Η εταιρεία απαρίθμησε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, στην αίτηση πτώχευσης που υπέβαλε την Πέμπτη.

Όπως τόνισε δεν είχε «καμία βιώσιμη εναλλακτική λύση» από το να κλείσει αφού οι ασφαλιστικοί της πάροχοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια αξιώσεις της Century 21 που προέκυψαν από την διακοπή λειτουργία της επιχείρησης, δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος Raymond Gindi.

Οι ασφαλιστικές «μας γύρισαν την πλάτη σε αυτήν την πιο κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ο Gindi. «Καθώς οι εταιρείες λιανικής έχουν πληγεί δραματικά λόγω του Covid-19 συμπεριλαμβανομένης της Century 21, είμαστε σίγουροι ότι εάν είχαμε λάβει σημαντικό μέρος των εσόδων από την ασφάλιση, θα μπορούσαμε να σώσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ξεπεράσουμε τις καταιγίδα».

Οι διαφωνίες σχετικά με την κάλυψη της διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων κατέληξαν στο δικαστήριο, με τους ασφαλιστές να υποστηρίζουν ότι οι πανδημίες δεν καλύπτονται. Πάνω από 1.100 ασφαλιστικές αγωγές που συνδέονται με τον Covid-19 έχουν κατατεθεί σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη δικηγορική εταιρεία Hunton Andrews Kurth. Η Century 21 μήνυσε αρκετούς από τους ασφαλιστικούς της παρόχους για την μην καταβολή των αποζημιώσεων. Μάλιστα τόνισε ότι θα καταθέσει την αγωγή και στο δικαστήριο πτώχευσης και θα επιδιώξει μια γρήγορη απόφαση.

Η εταιρεία λιανικής άνοιξε το πρώτο μεγάλο της κατάστημα στο Μανχάταν το 1961. Ήταν δημοφιλές τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες και προσέφερε ρούχα σχεδιαστών σε εκπτωτικές τιμές. Το πολιτιστικό αποτύπωμα της εταιρείας ήταν τόσο ισχυρό ώστε να γίνει για αυτή αναφορά και από την Carrie Bradshaw, τον χαρακτήρα που υποδύθηκε η ηθοποιός Sarah Jessica Parker, στην τηλεοπτική σειρά Sex and the City.

Η Century 21 εμφάνισε έσοδα 747 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη δημοσιονομική χρήση 2019 και όπως συνήθως, ξόδεψε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο μόνο για εμπορεύματα, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου. Έχει περίπου 1.400 υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν σε συνδικάτα.

πηγή: mononews.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Diane Von Furstenberg: Το fashion label κήρυξε πτώχευση

Tα μεγάλα ελληνικά brands της εγχώριας ένδυσης που δεν άντεξαν στον χρόνο

Αλλάζει το λιανεμπόριο στο Λονδίνο – Eνοικιάσεις ρούχων και second hand προϊόντα έγιναν ήδη η νέα τάση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση