BUSINESS OF FASHION

Diane Von Furstenberg: Το fashion label κήρυξε πτώχευση

Πηγή φωτογραφίας Instagram @rose_ndong

Άλλο ένα fashion label πληρώνει με τον πιο σκληρό τρόπο τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19, η οποία άλλαξε τη βιομηχανία της μόδας μια για πάντα. Ο λόγος για το brand της διάσημης και καταξιωμένης σχεδιάστριας μόδας Diane von Furstenberg που κήρυξε πτώχευση στην Ευρώπη.

Μοιάζει σαν χθες όταν η σχεδιάστρια παρέλαβε το βραβείο «Légion d’Honneur» εκ μέρους του γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο παρέδωσε η πρόεδρος της Κεντρική Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Christine Lagarde. Η Diane έλαμπε ανάμεσα στους φίλους, την οικογένειά της και τους συναδέλφους της. Το 2019 υπήρξε μία άκρως παραγωγική χρονιά για την επιφανή σχεδιάστρια, η οποία εισήχθη στη National Women’s Hall of Fame. Επιπλέον, της απονεμήθηκε το βραβείο «Global Trailblazer» στην τελετή Vital Voices Leadership, ενώ το ίδιο έτος, διετέλεσε για ακόμη μια χρονιά Chairwoman του Council of Fashion Designers of America, θέση που κατείχε από το 2015.

Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία όταν μιλάμε για αριθμούς και χρήματα. Το brand της Fustenberg αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ήδη από τα τέλη του 2019. Όταν, λοιπόν, η πανδημία εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα ateliers, εργοστάσια και μαγαζιά να κλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το brand της δεν μπόρεσε να επιβιώσει. «Ο κορονοϊός χτυπάει κάποιον πολύ περισσότερο αν προϋπάρχει πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Fustenberg σε συνέντευξή της.

Η ίδια θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση αναφορικά με τη πτώχευση του fashion label της μέσω μίας ανάρτησης στο Instagram: «Αναφορικά με το άρθρο της NY Times, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα ώστε να μην παρεξηγηθώ. Έχουμε σκοπό να πληρώσουμε όλους τους υπαλλήλους που αποδεσμεύσαμε, συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης. Θα ήθελα ακόμη να αναφέρω ότι δεν έχουμε λάβει καμία χρηματοδότηση από το κράτος όλο αυτό το διάστημα. Όπως όλοι, οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι και προσπαθούμε να απαλλαγούμε απ’ όλες αυτές τις δυσκολίες. Πρέπει να κλείσουμε πολλά καταστήματα και να μικρύνουμε την επιχείρησή μας, αλλά το brand θα συνεχίσει. […] Η αποδοχή των αδυναμιών μου, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων εποχών, και μαθαίνοντας απ’ αυτές, θα κάνει εμένα την ίδια αλλά και το brand μου πιο δυνατό».

View this post on Instagram

In reference to the NYT article, I would like to clarify a few things and not be misunderstood . We intend to pay all employees in full, including severance . I also want to mention that we have taken no government funds throughout . As everybody I have had painful months trying to untangle huge difficulties. We had to close many stores and shrink operations, but DVF will go on. We will continue to design and deliver the global community of Women InCharge our timeless fashion, our exclusive prints and our honest message. I want to thank my faithful consumers and partners that have supported me so long… I will not disappoint you. Owning my vulnerability through these hard times and learning from it will make me and my brand stronger. Thank you .. love you all Diane

A post shared by Diane von Furstenberg (@therealdvf) on

Η σχεδιάστρια του διάσημου wrap dress που συνδυάστηκε με το κίνημα του φεμινισμού σκοπεύει να κλείσει 18 από τα 19 καταστήματα που έχει στην Αμερική, ενώ όλα δείχνουν πώς θα επικεντρωθεί στο online κατάστημα της.

 

Διαβάστε επίσης:

Summer Essential: Ο οδηγός για να διαλέξετε το σωστό μαγιό

Trend Alert: Τα fruit prints επιστρέφουν στις τάσεις για αυτήν τη season

4 στιλιστικά μυστικά για να δημιουργείτε πάντα κολακευτικά και κομψά outfits

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση