NEED TO KNOW

Facebook: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι υποχρεώνονται να εργάζονται στα γραφεία κινδυνεύοντας να μολυνθούν από τον κορονοϊό

Facebook
Photo by Alex Haney on Unsplash

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στο Facebook από όλο τον κόσμο κατηγόρησαν την εταιρεία ότι αναγκάζει τους κριτικούς περιεχομένου της να επιστρέψουν στο γραφείο παρά τον κίνδυνο να μολυνθούν από τον κορονοϊό.

Οι ισχυρισμοί ήρθαν σε μια ανοιχτή επιστολή που ανέφερε ότι η εταιρεία «διακινδυνεύει άσκοπα» ζωές για να διατηρήσει τα κέρδη, καλώντας το Facebook να κάνει αλλαγές για να επιτρέψει την τηλεργασία ή να προσφέρει άλλα οφέλη, όπως η αμοιβή κινδύνου.

Το Facebook αντέδρασε στην καταγγελία λέγοντας ότι «η πλειοψηφία» των κριτικών περιεχομένου εργάζονται από το σπίτι.

Ωστόσο, η εταιρεία βασίζεται σε χιλιάδες εργολάβους, οι οποίοι εργάζονται επίσημα για άλλες εταιρείες όπως η Accenture και η CPL, για να εντοπίσουν υλικό στον ιστότοπο που παραβιάζει τις πολιτικές του, όπως ανεπιθύμητο περιεχόμενο, κακοποίηση παιδιών και παραπληροφόρηση.

Στην ανοιχτή επιστολή, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι η πρόσκληση για επιστροφή στο γραφείο έγινε μετά τις προσπάθειες του Facebook να βασιστεί περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει προβληματικές δημοσιεύσεις.

«Το Facebook μας χρειάζεται. Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει τη δουλειά μας. Το να θυσιάζουμε την υγεία και την ασφάλειά μας για το κέρδος είναι ανήθικο», είπαν.

Αυτή η επιστολή δίνει μια ιδέα από το παρασκήνιο για το τι συμβαίνει στο Facebook – και τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά.

Το όνειρο του Μαρκ Ζάκενμπεργκ, είναι ότι η εποπτεία της τεχνητής νοημοσύνης, θα λύσει κάποια μέρα κάποια από τα προβλήματα της πλατφόρμας.

Το Facebook είπε ότι οι αναθεωρητές έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και ότι «τήρησε τις οδηγίες σχετικά με τη διατήρηση ασφαλείας των εγκαταστάσεων για οποιαδήποτε εργασία στο γραφείο».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι είπαν ότι μόνο εκείνοι με σημείωμα γιατρού απαλλάσσονται επί του παρόντος από το να εργάζονται σε ένα γραφείο και κάλεσαν στο Facebook να προσφέρει αμοιβή κινδύνου και να σύμβαση πλήρους απασχόλησης στους εργαζόμενους  του.

«Πριν από την πανδημία, η εποπτεία του περιεχομένου ήταν η πιο βάναυση δουλειά του Facebook. Περάσαμε από τη βία και την παιδική κακοποίηση για ώρες. Οι συντονιστές που εργάζονταν στο περιεχόμενο κακοποίησης παιδιών, υπήρξαν στόχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς πρόσθετη υποστήριξη από την εταιρεία», ανέφεραν και πρόσθεσαν: «Τώρα, πέρα ​​από την εργασία που είναι ψυχολογικά τοξική, η παραμονή στα γραφεία σημαίνει ότι περπατάμε σε μια καυτή ζώνη.”

Η επιστολή απευθύνεται στον Μαρκ Ζάκενμπεργκ και τη διευθύνουσα σύμβουλο Σέριλ Σάντμπεργκ, καθώς και στους αρχηγούς της Accenture και της CPL. Διοργανώθηκε από τη βρετανική νομική εταιρεία Foxglove, η οποία ασχολείται με θέματα τεχνολογικής πολιτικής. Περισσότεροι από 170 από τους υπογράφοντες ήταν ανώνυμοι.

Διαβάστε επίσης:

Facebook και Instagram θα ανακοινώσουν το νικητή των αμερικανικών εκλογών στην κορυφή των ενημερώσεων τους

Η πανδημία συνεχίζει να εκτοξεύει τα κέρδη σε Amazon, Facebook, Google και Apple

Facebook, Google και Microsoft «γυρνούν την πλάτη» στις φτωχότερες χώρες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση