NEED TO KNOW

Γκρέις Τέιμ: Κακοποιήθηκε σεξουαλικά, χρησιμοποίησε τη φωνή της για να σώσει άλλες γυναίκες και ανακηρύχθηκε Αυστραλή πολίτης της χρονιάς

Γκρέις Τέιμ: Κακοποιήθηκε σεξουαλικά, χρησιμοποίησε τη φωνή της για να σώσει άλλες γυναίκες και ανακηρύχθηκε Αυστραλή της χρονιάς
πηγή: Instagram @tamepunk

Υπέστη σεξουαλική κακοποίηση κι έκανε σκοπό ζωής τη σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών. Τώρα, κατέκτησε τον τίτλο της «Αυστραλής πολίτη της χρονιάς». Ο λόγος για την Γκρέις Τέιμ, μία δυνατή γυναίκα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Heerey 25 (@maxheerey)


Ήταν μόλις 15 ετών όταν τη βίασε ο 58χρονος καθηγητής της. Πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο φοιτούσε η κοινωνική ελίτ της περιοχής της. Κανείς δεν περίμενε ότι κάτι τέτοιο θα της συνέβαινε – πόσο μάλλον από έναν άνθρωπο που έχαιρε του σεβασμού όλων.

Η Γκρέις μίλησε κι ο δράστης φυλακίστηκε για το έγκλημά του. Οι νόμοι της Τασμανίας όμως, δεν της επέτρεπαν να μιλήσει δημόσια για αυτό που της συνέβη. Ξεκίνησε έτσι την καμπάνια #LetHerSpeak, ώστε τα θύματα να μπορούν να καταγγείλουν επώνυμα στα μέσα ενημέρωσης την κακοποίηση που υπέστησαν.

Η προσπάθειά της έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο. Ήταν αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους για το δικαίωμα της στη δημόσια καταγγελία. Ήθελε να μπορεί να πει σε όλους ότι επέζησε. Τελικά, τα κατάφερε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KISHKA JENSEN (@kishkajensen)


Σήμερα, ενημερώνει γυναίκες και κορίτσια για τα κρυφά σημάδια σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ μαθαίνει στις survivors πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπονται για αυτό που τους συνέβη. Αντίθετα, θα πρέπει να είναι περήφανες που επιβίωσαν.

«Η πρώτη μου φορά ήταν με έναν παιδόφιλο», είπε όταν δέχθηκε το βραβείο της. «Ήμουν 15, έπασχα από νευρική ανορεξία. Ήταν 58, καθηγητής μου.»

«Ο νόμος δε μου επέτρεπε να μιλήσω. Όχι πια. Αυστραλοί, έχουμε φτάσει μακριά, όμως υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν. Αυτό το βραβείο είναι αφιερωμένο σε όλα τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, είναι για όλους εμάς. Τον θυμάμαι να μου λέει “κάνε ησυχία”. Ακούστε με τώρα, υψώνω τη δική μου φωνή και τη φωνή μίας ολόκληρης χορωδίας – δε θα σωπάσουμε.»

 

Διαβάστε επίσης:

#WhyIDidntReport: Θύματα βιασμού εξηγούν γιατί ποτέ δεν κατήγγειλαν αυτό που τους συνέβη

Ξέσπασε το ελληνικό #MeToo: Μετά την Μπεκατώρου, οι αθλήτριες σπάνε τη σιωπή τους

#metinSofia: Η Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε την…κάμαρα με τα μυστικά

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση