NEED TO KNOW

Bill Clinton κατά Donald Trump – “Επικρατεί μόνο χάος”

πηγή: instagram #billclinton

Σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος), ο Joe Biden έλαβε και επίσημα το χρίσμα από τους Δημοκρατικούς και όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιθανό να κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής συγκεντρώνει στο πρόσωπο του ποσοστό 50%, 9 μονάδες μπροστά από το 41% του Donald Trump. Επιπλέον το τελευταίο διάστημα, διάσημα πρόσωπα από το πολιτικό και καλλιτεχνικό στερέωμα, τάσσονται ανοιχτά κατά του Trump, τη στιγμή που ήδη επικρατεί ένα γενικό κλίμα δυσαρέσκειας του κόσμου απέναντι του.

Η Michelle Obama προτρέπει τον κόσμο και ειδικά τους νέους να ψηφίσουν μέσα από τις δράσεις του οργανισμού της «When We All Vote». Την περασμένη Δευτέρα μάλιστα, σε λόγο που εκφώνησε στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών έριξε βολές κατά του Trump λέγοντας: «Έχει κάνει τα πάντα για να αποδείξει πως δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του».

Πρόσφατα, την αγανάκτηση της απέναντι του, εξέφρασε και η Sharon Stone κατηγορώντας τον δημόσια ότι ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων Αμερικανών από τον κορονοϊό. Με αφορμή τη σοβαρή κατάσταση της αδερφής της που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, η ηθοποιός απευθύνθηκε στον κόσμο προτρέποντας τον να ψηφίσει τον Βiden λέγοντας χαρακτηριστικά «Ψηφίστε για να ζήσετε».

Σειρά τώρα, παίρνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει την πεντάλεπτη ομιλία του στην εικονική Δημοκρατική Εθνική Συνέλευση, για να κάνει μία αυστηρή κριτική, στον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία ο Donald Trump, όσον αφορά την υγειονομική και οικονομική κρίση που έχει προκύψει.

Ως πρώην πρόεδρος, ο Clinton έχει καταργήσει δημόσια την προσωπική του κριτική για τον Trump. Αυτή η φορά όμως θα είναι διαφορετική, καθώς θα απαλλαγεί από το πρωτόκολλο «one-president-at-a-time», που αποκλείει την άμεση και συνεχή κριτική από έναν προκάτοχο του.

Ο ίδιος θα αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Ο Donald Trump λέει ότι κυβερνούμε τον κόσμο. Λοιπόν, είμαστε η μόνη μεγάλη βιομηχανική οικονομία που έχει το τριπλάσιο ποσοστό ανεργίας. Σε μια εποχή όπως αυτή, το οβάλ γραφείο, θα πρέπει να είναι κέντρο εντολών. Αντ ‘αυτού, είναι ένα κέντρο καταιγίδας. Επικρατεί μόνο χάος».

«Ένα μόνο πράγμα δεν αλλάζει ποτέ – η αποφασιστικότητα του να αρνείται την υπευθυνότητα και να μεταθέτει την ευθύνη».

«Το κόμμα μας είναι ενωμένο προσφέροντας σας μια πολύ διαφορετική επιλογή: έναν εργατικό πρόεδρο. Ένας άντρας με αποστολή: να αναλαμβάνει την ευθύνη και όχι να την μεταθέτει. Συγκεντρωθείτε, μην αποσπάτε την προσοχή σας. Ενωθείτε, μην διασπάστε. Η επιλογή μας είναι ο Joe Biden. ”

Ο Clinton θα μιλήσει στην αρχή της δεύτερης ώρας, πριν από τον Biden. Επειδή η ομιλία του μαγνητοσκοπήθηκε στο Chappaqua της Νέας Υόρκης, πριν από την επιλογή της γερουσιαστή Kamala Harris, δεν θα την αναφέρει άμεσα.

Στο πρώτο μισό, θα στοχεύσει άμεσα τον Trump και το πώς διαχειρίζεται την υγειονομική και οικονομική κρίση του κορονοϊού.

Στο δεύτερο μισό, θα εξηγήσει πώς η εμπειρία του Biden μέσα από τη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο, θα τον βοηθήσει ως πρόεδρο να θεραπεύσει τη χώρα και να τονώσει την οικονομία.

Ο Clinton είδε να αμφισβητείται η υπόσταση του ως αξιόπιστος πρεσβύτερος του κόμματος, ως αποτέλεσμα του #MeToo υπολογισμού. Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί που είναι εξοικειωμένοι με τον προγραμματισμό συμβάσεων, λένε ότι η παρουσία του είναι απόδειξη ότι ο Biden πρέπει να βελτιώσει τον αριθμό του μεταξύ των Αμερικανών της εργατικής τάξης που εγκατέλειψαν το κόμμα το 2016.

Ο Clinton κλείνει σήμερα τα 74 χρόνια, ενώ σπάνια βγαίνει από την κατοικία του από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Αυτή θα είναι η 11η ομιλία του στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών. Η ρητορική του έχει λάβει μικτές κριτικές στις προηγούμενες.

Για τον ίδιο, η ομιλία αυτή, είναι μία ακόμα αφορμή να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να είναι ενεργός στην πολιτική και το κόμμα.

 

Διαβάστε επίσης:

«Έχει κάνει τα πάντα για να αποδείξει πως δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του»: Η Michelle Obama καταδικάζει τον Trump

Sharon Stone κατά Donald Trump: «Ψηφίστε για να ζήσετε»

Alexandria Ocasio – Cortez: O Trump την αποκάλεσε «όχι έξυπνη» και «αδύναμη φοιτήτρια» – Εκείνη ζητά να της δείξει το πτυχίο του

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση