ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Οι φοιτητές της ΑΣΚΤ δε μένουν στη σιωπή: Μέσα από μία σελίδα του Facebook, καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας και παρενόχλησης που έχουν βιώσει

Οι φοιτητές της ΑΣΚΤ δε μένουν στη σιωπή: Μέσα από μία σελίδα του Facebook, καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας και παρενόχλησης που έχουν βιώσει
Photo by Philipp Wüthrich on Unsplash

«Πριν από 2 χρόνια, ενώ ήμουν στο εργαστήριό του προσπάθησε να μου σηκώσει τη φούστα καθώς στεκόμουν δίπλα του προσπαθώντας να μην τον καταλάβω. Ξαφνικά ένιωσα ένα χέρι λίγο πιο ψηλά από το μπούτι μου κοντά στα οπίσθιά μου να με αγγίζει και όταν κοίταξα απότομα το είχε βγάλει, κάνοντας πως κοιτάζει από την άλλη».

«Μου είπε το κλασικό ποιηματάκι “κόλαση είναι τα μάτια σου μωρό μου” και άρχισε να με χαϊδεύει στον ώμο. Αργότερα μου λέει “κάτσε λίγο να τα πούμε” και άρχισε να μου μιλάει για τις ερωτικές εμπειρίες του και άλλα που ντρέπομαι να αναφέρω».

«Με χούφτωσε καθώς περνούσα δίπλα του, όταν του είπα ότι ήθελα να κάνει λίγο στην άκρη για να περάσω… Όταν του φώναξα “’όπα τι κάνεις;”, μου απάντησε ότι ήμουν προκλητική».

Αυτά και πολλά περισσότερα έχουν καταγγείλει ανώνυμα φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών. Σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν για όσα βίωσαν, μέσα από τη σελίδα Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην ΑΣΚΤ του Facebook.

Ανεβάζουμε μερικές από τις πρώτες καταγραφές περιστατικών που μας στάλθηκαν ανώνυμα στη φόρμα .
Η ανταπόκριση είναι ήδη…

Δημοσιεύτηκε από Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην ΑΣΚΤ στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

Πρόκειται για μία «άτυπη ομάδα ατόμων που φοιτούν στην Α.Σ.Κ.Τ., η οποία συστάθηκε μετά τη διαρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορών για περιστατικά έμφυλης βίας, που έλαβαν χώρα εντός της Σχολής μας, μεταξύ μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Από τις 5 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από σαράντα καταγγελίες για περιστατικά που πολλοί γνώριζαν, αλλά όλοι απέφευγαν να θίξουν.

«Καλούμε όποιο άτομο, είτε πρόκειται για τωρινό, είτε για παλαιότερο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, έχει βιώσει στην Α.Σ.Κ.Τ. περιστατικό που αφορά ιδίως έμφυλη διάκριση, σεξουαλική και μη παρενόχληση ή κακοποίηση από άλλο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, να επικοινωνήσει μαζί μας», τονίζουν οι φοιτητές. «Οι εμπειρίες μας συγκλίνουν, και με συλλογική δράση μπορούμε να τις αναδείξουμε».

Τέλος στη σιωπή. Η αποστολή επώνυμων καταγγελιών γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ενώ υπάρχει φόρμα για την καταγραφή ανώνυμων περιστατικών.

Κανένας μόνος, καμία μόνη.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Θεοφάνους: Αν ανοίξουν οι υποθέσεις παρενόχλησης στο τραγούδι, θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα

Σπουδαστές Εθνικού Θεάτρου: Έχουμε υποστεί βία και μείναμε σιωπηλοί από φόβο

Κάτια Δανδουλάκη: «Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία»

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση