#BUSINESSNEWS

Η νέα πρόεδρος της Wista Hellas είναι η Έλπη Πετράκη

Έλπη Πετράκη

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Wista Hellas που συγκροτήθηκε σε σώμα,  εξελέγη στις 17 Ιουνίου, από την 25η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της οργάνωσης.

Κατά τη διεξαγωγή της, αναδείχθηκαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή για τη διετία 2020-2022, μέλη των οποίων εκλέχθηκαν οι κάτωθι:

-Πρόεδρος κα Έλπη Πετράκη, Operations/Chartering & Business Development Manager, Enea Management INC,

-Αντιπρόεδρος κα Ελίνα Σουλή, Regional Business Development Director V.P. – FD&D Manager, American P&I Club (Shipowners Claims Bureau Inc., Hellas),

-Γ. Γραμματέας κα Ελίνα Κασσωτάκη, Business Development Manager, Holland Hellenic Shipping Agencies Ltd.

-Ταμίας κα Κριστιάνα Πρεκεζέ, Executive Coordinator, HELMEPA Hellenic Marine Environment Protection Association

-Μέλος κα Δέσποινα Κάλφα, Marine Insurance Executive, Aries Marine Insurance Brokers Ltd.

Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι κυρίες Μαίρη Κρέστα και Άννα Γιατρά, ενώ την Εξελεγκτική Επιτροπή θα εκπροσωπήσουν οι κυρίες Ιωάννα Τοπάλογλου, Βιβή Κολλιοπούλου και Ελισάβετ Ιωαννίδη.

Κάτω από αριστερά προς τα δεξιά οι Ελίνα Σουλή και Έλπη Πετράκη. Όρθιες από δεξιά προς τα αριστερά: Ελίνα Κασσωτάκη, Κριστιάνα Πρεκεζέ, Δέσποινα Κάλφα

Η νέα πρόεδρος της WISTA HELLAΣ, Έλπη Πετράκη, είναι ενεργό μέλος του Σωματείου από εικοσαετίας, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. τα 4 τελευταία έτη. Επίσης, είναι Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (EENMA). Έχει πάντα ως στόχο να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία στους οργανισμούς και να υποστηρίζει την ενδυνάμωση των γυναικών σε όλους τους τομείς ναυτιλίας.

Πιστεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και την καινοτομία προς όφελος του ιδίου και του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ιδιαιτέρως ότι η προσέλευση των μελών κατά την Τακτική Γενική συνέλευση υπήρξε εντυπωσιακή. Παρέστησαν 101 μέλη αυτοπροσώπως και 48 διά αντιπροσώπου. Τα μέλη ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα και επικύρωσαν τον ισολογισμό για το έτος 2019 και τον προϋπολογισμό για το έτος 2020. Επιπλέον, μετά την πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας, κρίθηκε αναγκαίο να προβεί το Σωματείο σε τροποποίηση του καταστατικού, ώστε να μπορεί η Γενική Συνέλευση να συγκληθεί και να εκλέξει τα μέλη των οργάνων του, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου η δια φυσικής παρουσίας προέλευση είναι αδύνατη. Η εν λόγω τροποποίηση επικυρώθηκε ομόφωνα

Το Δ.Σ. εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στα απερχόμενα μέλη του ΔΣ κυρίες Ιωάννα Τοπάλογλου και Μαρία Αγγελίδου, όπως και στην Πρόεδρο Αγγελική Χάρτμαν, για την αμέριστη συνεισφορά και τα επιτεύγματά τους κατά την θητεία τους.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τα μέλη της WISTA Hellas για την ψήφο εμπιστοσύνης και ιδιαιτέρως για την αφοσίωση και τη συνεχή υποστήριξή τους στο Σωματείο.

Υπενθυμίζεται ότι η WISTA Hellas είναι μέλος της WISTA International, ενός διεθνούς δικτύου γυναικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου και το οποίο εκτείνεται σε 50 χώρες. Τα μέλη κατέχουν θέσεις ευθύνης στις εταιρείες και τους οργανισμούς που εκπροσωπούν και συμβάλλουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων.

Οι σκοποί της WISTA είναι η αλληλεπίδραση των μελών, η προώθηση των επαγγελματικών σχέσεων και η υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών του κλάδου. Η WISTA έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα στα ζητήματα που αφορούν στην ναυτιλία και στο διεθνές εμπόριο και έχει σημαντική παρουσία στα εθνικά και διεθνή fora. Η WISTA International έχει συμβουλευτικό καθεστώς στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο επιδραστικές Ελληνίδες για το 2019

Αθανασία Τσενέ: Η Ελληνίδα δικηγόρος που αναγνωρίστηκε ως μία από τις κορυφαίες του κόσμου

Λιάνα Γούτα: «Talent drain» η απουσία γυναικών από τη διοικητική πυραμίδα

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις