NEED TO KNOW

JIGGY: Mια εταιρεία παζλ από γυναίκες για γυναίκες με κέρδη που ξεπέρασαν το 1 εκ. μέσα σε λίγους μήνες

πηγή: Instagram @jiggypuzzles

Η Κέιλιν Μαρκότ ξεκίνησε να ασχολείται με τα παζλ το 2014. Τη βοηθούσαν να «αδειάσει» το μυαλό της όταν επέστρεφε από τη δουλειά, οπότε τους αφιέρωνε τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσει για ύπνο – ήταν το δικό της είδος διαλογισμού.

Δεν άργησε να προσέξει πως τα περισσότερα σχέδια ήταν αδιάφορα, ξεπερασμένα, ενώ έλειπαν τα έργα τέχνης γυναικών. Τα περισσότερα απεικόνιζαν αναγεννησιακούς πίνακες ανδρών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JIGGY (@jiggypuzzles)


Το Νοέμβριο του 2019 πήγε το χόμπι της στο επόμενο επίπεδο, όταν αποφάσισε να ιδρύσει τη δική της εταιρεία με τ’ όνομα JIGGY Puzzles προσφέροντας «το μοντέρνο στοιχείο στο κλασικό παζλ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις καλλιτέχνιδες που βρίσκονται στο περιθώριο». Κι αυτήν τη στιγμή, τα κέρδη της ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, ενώ η επιχείρηση έχει κερδίσει την προσοχή επωνύμων όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από μία επίσκεψη στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης. Περνώντας μπροστά από έναν τοίχο, διάβασε μία πινακίδα που έγραφε «Μπορείτε να κατονομάσετε πέντε καλλιτέχνιδες;». Ήταν πιο δύσκολο απ’ όσο περίμενε. Στο νου της ήρθε η Φρίντα Κάλο, λίγο αργότερα η Τζόρτζια Ο΄Κιφ. Καμία άλλη. Αποφάσισε, λοιπόν, να το αλλάξει αυτό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JIGGY (@jiggypuzzles)


Παράλληλα, προσπάθησε να στηρίξει οικονομικά όσο περισσότερες μπορούσε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συνεργάζεται μόνο με γυναίκες, οι οποίες παίρνουν μερίδιο από κάθε παζλ που πωλείται.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JIGGY (@jiggypuzzles)


Από το πρώτο κιόλας τετράμηνο, τα κέρδη της JIGGY ήταν ικανοποιητικά. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 400%. Κι έπειτα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ο κόσμος αναζητούσε νέα χόμπι, τα έσοδά της ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Προκειμένου να ικανοποιήσει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση και να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ξεκίνησε να κυκλοφορεί παζλ σε μέγεθος καρτ – ποστάλ, τα οποία εύκολα μετατρέπονται σε διακοσμητικά τοίχου. Κάποιοι, μάλιστα, έκαναν ειδικές παραγγελίες για αν έχουν ωραίο background στις τηλεδιασκέψεις μέσω Zoom.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε η Κέιλιν, βρίσκεται στην ποιότητα των πρώτων υλών. Αναζητούσε ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ από την αρχή απέκλεισε το πλαστικό μίας χρήσης. Αυτόματα λοιπόν, το κόστος παραγωγής αυξήθηκε – το ίδιο κι ο χρόνος. Επειδή όμως το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που είχε οραματιστεί, δε μετάνιωσε για καμία από τις νύχτες που πέρασε άυπνη, ολοκληρώνοντας παραγγελίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JIGGY (@jiggypuzzles)


«Να είστε αυθεντικοί και πιστοί στην αποστολή σας. Να “πέσετε με τα μούτρα” στη δουλειά, δείτε τι αρέσει στον κόσμο και δώστε του αυτό που ζητάει», είναι η συμβουλή της. «Ξεκινήστε τώρα, εκεί που βρίσκεστε, με ό, τι έχετε στα χέρια σας».

 

Διαβάστε επίσης:

Άλισον Γκέιλερ: Η επιχειρηματίας που φέρνει την ισότητα στο χώρο του αθλητισμού

Ιnna Braverman: H επιχειρηματίας που επέζησε από το Chernobyl και χρησιμοποιεί τον ωκεανό για την παραγωγή ηλεκτρικης ενέργειας

Μίντι Γκρόσμαν (Weight Watchers): Η CEO που άλλαξε για πάντα το πρόσωπο της εταιρείας κι έδωσε τέλος στην κουλτούρα της δίαιτας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση