ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Κατερίνα Γερονικολού: Μετά τη Ζέτα Δούκα, καταγγέλλει το Γιώργο Κιμούλη για εκφοβισμό – Η απάντηση του ηθοποιού

Κατερίνα Γερονικολού: Μετά τη Ζέτα Δούκα, καταγγέλλει το Γιώργο Κιμούλη για εκφοβισμό - Η απάντηση του ηθοποιού
πηγή: Instagram @katerina_geronikolou

«Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο». Η Κατερίνα Γερονικολού, μετά την καταγγελία της Ζέτας Δούκα για την ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία που δέχθηκε από το Γιώργο Κιμούλη, υψώνει τη φωνή της, καταγγέλλοντας και η ίδια τον εκφοβισμό που υπέστη.

Με μία ανάρτηση στο Instagram, η ηθοποιός δήλωσε πως φοβόταν να μιλήσει, επειδή τα περιοδικά τους ήθελαν ζευγάρι. Δεν ήθελε να πει κανείς πως τα λόγια εκείνα θα προέρχονταν από μία πικραμένη. «Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό», έγραψε.

Ευχαρίστησε, έπειτα, τη Ζέτα Δούκα που της έδωσε θάρρος, θυμίζοντάς της εικόνες που ήθελε να ξεχάσει. «Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα. Ως εδώ όμως».

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Κατερίνας Γερονικολού

Γιατί τώρα;
Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου.Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.

Με φόβισες. Με τρόμαξες…
Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας.
Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης».
Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν.
Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας.
Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος.

@zetadouka , σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν… λυπάμαι και για μένα.
Ως εδώ όμως.
#nowisourtime
 #σοφίαμπεκατώρου
*Από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή»
{Σε παρακαλώ μην επιστρέψεις}

Η απάντηση του Γιώργου Κιμούλη

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Γιώργος Κιμούλης αρνείται ότι κλώτσησε και έβρισε τη Ζέτα Δούκα, κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2008-2009. Τόνισε, μάλιστα, πως «είναι τη μόδας οι καταγγελίες όπως εκείνη της Σοφίας Μπεκατώρου», ενώ όταν άκουσε για τί κατηγορείται, αρχικά στενοχωρήθηκε και μετά θύμωσε.

«Ήταν μια απλή εργατική διαφωνία, έπρεπε να αναφερθεί και να λυθεί θεσμικά, τίποτα δεν έγινε από αυτά. Έρχεται να πει κάτι μετά από 13 χρόνια και να υπερβάλλει. Ένταση υπάρχει πάντα στη δουλειά, αλλά δεν την έβρισα. Όλοι θυμώνουμε, όλοι έχουμε τσακωθεί, όμως είναι αδιανόητο μετά τη Σοφία Μπεκατώρου να βγαίνουν όλοι να πουν κάτι», ανέφερε.

«Η κλωτσιά είναι φοβερό… Ουσιαστικά αν το παρακολουθήσετε το “με” είναι σβηστό. Δεν το συγχωρώ, δεν θα πάρω πίσω την αγωγή και τη μήνυση. Υποτιμάται κινείται σε επίπεδο ιεροσυλίας το να χρησιμοποιείται η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου στο να αναφερόμαστε στο εκπληκτικό κίνημα #metoo και να το χρησιμοποιεί ο καθένας που έχει προσωπικές συγκρούσεις να το χρησιμοποιήσει για να τον υποτιμήσει, δυσφημίσει, συκοφαντήσει. Δεν έχω διαφορές μαζί της. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται…»


«Το σωματική βία είναι αδιανόητο. Το άλλο είναι γενική κι αόριστη καταγγελία. Υποτίμηση, απαξίωση, έβριζα… είναι γενικά πράγματα. Ένταση στη δουλειά υπάρχει. Η συνεχόμενη βία είναι και ποινικό αδίκημα [η λεκτική]. Θέλω να πιστεύω, μέχρι πρότινος πίστευα πως με την τάση είναι της μόδας τώρα να συμπεριφερόμαστε σαν την κυρία Μπεκατώρου… κι αυτό είναι και το πρόβλημα.

Με τη δική μου μήνυση καμία γυναίκα δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλλει τέτοιες περιπτώσεις. Πίστευα πως είναι μια διάθεση “είμαι κι εγώ εδώ”, “συμμετέχω και εγώ και μιλάω”. Φοβάμαι ότι είναι πιο μπλεγμένη ιστορία, δεν είναι τόσο αθώο. Θα αποδειχθεί συν τω χρόνω. Η στεναχώρια έφυγε γρήγορα και ο θυμός με διακατέχει αυτή την στιγμή.

Είναι απαράδεκτο όποιος έχει μια διαφορά με κάποιον να βγαίνει να καταγγέλλει… Πιστεύω επίσης λόγω αστοχίας κι απειρίας δημοσιογραφικής παρόλο που ίσως ήταν γνωστό ότι θα ειπωθεί αυτό, δεν με είχαν ενημερώσει».

 

Διαβάστε επίσης:

Ζέτα Δούκα: Η ηθοποιός κατήγγειλε το Γιώργο Κιμούλη για ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία

Σεισμική μετατόπιση. Τη χρωστάμε στις γυναίκες – Ο Teemu Lehtinen γράφει με αφορμή όλες τις Σοφίες της Ελλάδας

Σοφία Μπεκατώρου: Μίλησα τώρα γιατί άκουσα ότι ο παράγοντας αποπλανεί παιδιά – Ούσα μητέρα ένιωσα ότι έχω μεγάλη ευθύνη

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση