ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Σοφία Μπεκατώρου: Μίλησα τώρα γιατί άκουσα ότι ο παράγοντας αποπλανεί παιδιά – Ούσα μητέρα ένιωσα ότι έχω μεγάλη ευθύνη

Σοφία Μπεκατώρου: Μίλησα τώρα γιατί άκουσα ότι ο παράγοντας αποπλανεί παιδιά - Ούσα μητέρα ένιωσα ότι έχω μεγάλη ευθύνη

«Πρέπει το θύμα να λειτουργήσει άμεσα. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνονται οι παραγραφές. Το λένε και οι επιστήμονες ότι τα θύματα δεν μπορούν να μιλήσουν».

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω στον ΑΝΤ1, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση που υπέστη. Απάντησε σε όσους αναρωτιούνται γιατί δε μίλησε τότε, ενώ εξήγησε πώς ο θύτης προσεγγίζει τα θύματά του.

«Συνειδητοποίησα ότι και να έβγαινα να μιλήσω δεν θα μπορούσα να το αποδείξω. Οπότε φοβόμουν κατά κάποιο τρόπο τις συνέπειες αυτού του πράγματος. Υπήρχε μία ομερτά στην Ομοσπονδία. Δεν μπορούσαμε να εισακουστούμε. Όποτε διαμαρτυρόμασταν για το οτιδήποτε υπήρχε μία σημαντική αποσιώπηση των γεγονότων, οπότε αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να μιλήσω».

«Άκουσα κάποια σχόλια από κάποιον πατέρα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποπλανεί παιδιά. Ούσα μητέρα ένιωσα ότι έχω μεγάλη ευθύνη και αποφάσισα να μιλήσω».

Υπογραμμίζοντας πως η ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης είναι επιτακτική. Η ισχύουσα νομοθεσία, είπε, «λειτουργεί υπέρ του θύτη».

Η Ολυμπιονίκης, έπειτα, εξήγησε πώς ο θύτης προσεγγίζει το εν δυνάμει θύμα του. «Όταν ένας άνθρωπος έχει αναπτύξει μαζί σου μια σχέση εμπιστοσύνης, τη στιγμή που σε πολεμάει όλη η Ομοσπονδία και βγαίνει μπροστά και αρχίζει και λύνει θέματα, τότε κερδίζει έδαφος. Ήμασταν ενθουσιασμένες όταν μάθαμε ότι θα έρθει μαζί μας στον αγώνα για την πρόκριση. Οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, είναι αυτοί που ήδη έχουν αναπτύξει κάποια οικειότητα με το θύμα. Είναι τα άτομα που λέμε, δεν το περίμενα ποτέ από αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου, πολλοί από τους αθλητές έχουν καταγγείλει την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Ομοσπονδία, ενώ και η ίδια έχει απειληθεί πολλές φορές από παράγοντες του χώρου. «Όλοι οι αθλητές είχαν σοβαρά προβλήματα με την Ομοσπονδία. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει τους παράγοντες να έρχονται σε αντιπαράθεση με εμάς. Ούτε καν μπορώ να εξηγήσω για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Πολλές φορές υπήρχαν και οικογενειακά πρόσωπα των παραγόντων που εμπλέκονταν στον αθλητικό χώρο. Δεν υπήρχε το ασυμβίβαστο, με αποτέλεσμα να γίνεται και κακοδιαχείριση και να εξυπηρετούνται οικογενειακά συμφέροντα. Για αυτά υπάρχουν αποδείξεις».

 

Διαβάστε επίσης:

Κατάθεση Σοφίας Μπεκατώρου: Ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη-Τον είχα σαν πατέρα μου

Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου: «Να ερευνάτε ταχύτατα κάθε καταγγελία όπως αυτή της Μπεκατώρου»

Το #MeToo του ΑΠΘ: Πάνω από 100 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση