NEED TO KNOW

MacKenzie Scott: Αποκάλυψε δωρεές ύψους 1,7 δισ. δολαρίων μετά το διαζύγιο της από τον Jeff Bezos

πηγή: instagram #mackenziebezos

Η μυθιστοριογράφος και φιλάνθρωπος MacKenzie Scott και πρώην σύζυγος του πλουσιότερου άντρα των ΗΠΑ και ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos, ανακοίνωσε την Τρίτη 28 Ιουλίου ότι δώρισε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία της, τον περασμένο χρόνο. Οι οργανώσεις και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που έχει επιλέξει μέχρι στιγμής, περιλαμβάνουν όσους στηρίζουν τα φυλετικά, την LGBTQ+ κοινότητα και την ισότητα των φύλων, καθώς και εκείνους που έχουν αφιερωθεί στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και οικονομικής κινητικότητας.

Η περιουσία της Scott έχει καθαρή αξία πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στα πρόσφατα κέρδη της από τις μετοχές της στην Amazon.

Η εκστρατεία «The Giving Pledge» ξεκίνησε το 2010 από τον συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates και τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffett, για να ενθαρρύνει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους, κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 200 εγγεγραμμένους, από 24 χώρες.


Στο post η Scott αναφέρει:

«Ακολουθώντας τη δέσμευση που έκανα τον προηγούμενο χρόνο να δώσω το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου μου στη ζωή μου».

Επίσης γράφει: «Πέρυσι, δεσμεύτηκα να επιστρέψω το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου μου στην κοινωνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο προσωπικός πλούτος κάποιου είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και κοινωνικών δομών, που παρουσιάζουν ευκαιρίες σε μερικούς ανθρώπους και εμπόδια σε αμέτρητους άλλους».

«Όπως πολλοί, είδα το πρώτο εξάμηνο του 2020 με ένα μείγμα θλίψης και τρόμου».

«Αυτό που με γεμίζει ελπίδα είναι η σκέψη για το τι θα έρθει αν ο καθένας από εμάς σκεφτεί τι μπορεί να προσφέρει».

Ακολουθεί η ανάλυση του τρόπου με τον οποίο η Scott λέει ότι έχει δωρίσει χρήματα μέχρι τώρα:

Σύνολο που δόθηκε μέχρι σήμερα:

Φυλετική ισότητα: 586.700.000 δολάρια

LGBTQ +: 46.000.000 δολάρια

Ισότητα φύλου: 133.000.000 δολάρια

Οικονομική Κινητικότητα: 399.500.000 δολάρια

Ενσυναίσθηση και γεφύρωση διακρίσεων: 55.000.000 δολάρια

Λειτουργική δημοκρατία: 72.000.000 δολάρια

Δημόσια υγεία: 128.300.000 δολάρια

Παγκόσμια ανάπτυξη: 130.000.000 δολάρια

Κλιματική αλλαγή: 125.000.000 $

Ο Bezos εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος των ΗΠΑ, με καθαρή αξία άνω των 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων ακόμη και μετά το χωρισμό του, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index . Το διαζύγιο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προήλθε από μια σχέση που είχε ο Bezos με την Lauren Sánchez , παραχώρησε στην Scott το ένα τέταρτο των εκμεταλλεύσεων του στην Amazon και αμέσως την έκανε μια από τις πλουσιότερες Αμερικανίδες και μία εκ των πέντε πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι ο πλούτος του έχει αυξηθεί, καθώς η Amazon τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πάροχος υπηρεσιών για το covid-19, ο Bezos είναι ο μόνος από τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ, που δεν έχουν υπογράψει το «The Giving Pledge» από τον Μάρτιο του 2020 , σύμφωνα με το Business Insider.

Η έλλειψη φιλανθρωπικής φιλοδοξίας του Bezos, υπήρξε πηγή αντιπαραθέσεων τα τελευταία χρόνια.

 

Διαβάστε επίσης:

O Elon Musk ανοίγει πάλι κόντρα με τον ιδιοκτήτη της Amazon Jeff Bezos

Jeff Bezos: Πώς ο ισχυρός άνδρας της Αmazon σημείωσε ρεκόρ ημερήσιων κερδών ύψους 13 δισ. δολαρίων

Αυτό είναι ένα από τα δυσκολότερα παζλ στον κόσμο και το έχει η Amazon

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση