NEED TO KNOW

Νέα επένδυση από την Coffee Island: Ανοίγει κατάστημα στην Ελβετία

Νέα επένδυση από την Coffee Island: Ανοίγει κατάστημα στην Ελβετία

Η Ελβετία, μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αποτελεί τον επόμενο σταθμό της Coffee Island στη διεθνή αγορά.

Η ελληνική αλυσίδα καφέ, η οποία εγκαινίασε πρόσφατα το 400ό καταστημά της, ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες μέρες -πανδημίας επιτρέπουσας- να λειτουργήσει και επίσημα κατάστημα στην πόλη Yverdon, λίγο έξω από τη Γενεύη, κοντά στις εγκαταστάσεις του περίφημου CERN.

Το κατάστημα βρίσκεται μέσα σε εμπορικό κέντρο (mall), το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μια μικρή πόλη της Επιστήμης και της Βιομηχανίας, καθώς διαθέτει δύο ορόφους αφιερωμένους σε νεαρούς εφήβους και μικρά παιδιά, με έμφαση στην επιστήμη, την τεχνολογία, την ενέργεια, την εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και του διαστήματος. Στο κέντρο αυτό θα δραστηριοποιηθούν πάνω από 50 επιχειρήσεις.

Σκοπός των ανθρώπων της Coffee Island είναι να δημιουργήσουν και άλλα καταστήματα σε πολύ επιλεγμένα σημεία της Ελβετίας.

Η παραπάνω πρωτοβουλία συνιστά έναν «μικρό άθλο» καθώς ολοκληρώθηκε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία. Δείχνει ωστόσο τη βούληση της πατρινής αλυσίδας να διευρύνει το αποτύπωμά της στο εξωτερικό, πιστεύοντας στην πρότασή της.

Το νέο κατάστημα της Coffee Island στην πόλη Yverdon, λίγο έξω από την Γενεύη. Βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο (mall), το οποίο θεωρείται μοναδικό στο είδος του καθώς διαθέτει δύο ορόφους αφιερωμένους σε νεαρούς εφήβους και μικρά παιδιά, με έμφαση στην επιστήμη, την τεχνολογία, την ενέργεια, την εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και του διαστήματος

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία αριθμεί συνολικά (ιδιόκτητα και franchise) 404 καταστήματα στην Ελλάδα και 46 στην Κύπρο ενώ διαθέτει επίσης από ένα κατάστημα σε Λονδίνο (από τον Νοέμβριο του 2016), Τορόντο (από τον Μάιο 2017) και στο Ντουμπάι από τον Φεβρουάριο του 2019.

Η Coffee Island ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια και ανήκει στον επιχειρηματία Βαγγέλη Λιόλιο. Διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής καφέ, από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη και επεξεργάζεται 1.500 τόνους καφές σε ετήσια βάση ενώ απασχολεί περίπου 300 άτομα προσωπικό. Η πανδημία έπληξε την ανάπτυξή της, ωστόσο δεν κατάφερε να σταματήσει την επέκταση του δικτύου της.

Η διοικητική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και του Αλέξανδρου Ζαπανιώτη, οι οποίοι άλλαξαν τον ρου της εταιρείας αισιοδοξεί πως μετά την λήξη της υγειονομικής κρίσης θα ανακτήσει τον δυναμισμό της και θα χαράξει νέα ανοδική πορεία.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island

 

Διαβάστε επίσης:

Κατασκοπικό θρίλερ στα γαλλικά Ikea: Ιδιωτικοί ντετέκτιβ, μυστικοί πράκτορες και παρακολουθήσεις μέχρι και πελατών!

Amazon: Διέρρευσαν αρχεία που προδίδουν «στημένο» σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων

H&M: Γιατί τα καταστήματα της αλυσίδας εξαφανίστηκαν από τους online χάρτες στην Κίνα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση