ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Νέα Σμύρνη: Βρέθηκε ο δράστης μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση – «Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει»

παρενόχληση
Photo by Claudia Soraya on Unsplash

Χθες το βράδυ, η Δανάη Ακριβιάδου έζησε τον τρόμο. Άνδρας την ακολούθησε μέχρι το σπίτι της, στη Νέα Σμύρνη, για 300 μέτρα. «Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα , από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα.

Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα.

Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης.»

Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα , από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου….

Δημοσιεύτηκε από Danae Akriviadou στις Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021

Στο βίντεο φαίνεται η γυναίκα καθώς πλησιάζει στην είσοδο της πολυκατοικίας. Λίγα δευτερόλεπτα αφού ανοίγει και μπαίνει μέσα, στο πλάνο εμφανίζεται ένας νεαρός με βερμούδα, ο οποίος στέκεται μπροστά στην πόρτα, κοιτά μέσα και, μόλις διαπιστώνει πως είναι κλειστή, φεύγει.

Η ανάρτησή της αυτή, έκανε το γύρο του διαδικτύου. Και ο δράστης βρέθηκε. Αναγνωρίστηκε από τη Δανάη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, με βάση την οποία θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Ο άνδρας αυτός, ήταν ένας νεαρός όπως όλοι οι άλλοι. Κοιτάζοντάς τον, κανείς δε θα φανταζόταν για τι είναι ικανός. Η οικογένειά του, οι φίλοι του, θα ορκίζονταν πως πρόκειται για «το καλύτερο παιδί» Κι όμως, ακολούθησε μία νεαρή γυναίκα μέχρι το σπίτι της, έτοιμος να της κάνει κακό. Θα το είχε καταφέρει, αν του δινόταν η ευκαιρία.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν υποστεί παρενόχληση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, αλλά οι περισσότεροι άνδρες υποστηρίζουν ότι δε γνωρίζουν κανέναν ικανό για κάτι ανάλογο. Κι αυτό είναι που θα έπρεπε να μας προβληματίζει. Όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι – η συντρηπτική τους πλειονότητα, διαφέρει. Αυτοί, όμως, οι διαφορετικοί, χρειάζεται να μιλούν όταν αναγνωρίζουν τέτοια δείγματα. Είτε είναι ο φίλος, είτε ο αδελφός, είτε το παιδί τους.

 

Διαβάστε επίσης:

#IStandForRespect: 100 CEOs ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία

Μαριλένα Γεραντώνη: Δέχτηκα παρενόχληση από άτομο χρόνια στο χώρο-Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να δικαιωθώ

#JusticePourJulie: Πυροσβέστες τη βίαζαν συστηματικά στα 13 της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει 16 φορές – Ήρθε η ώρα της δικαίωσης

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση