ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

#JusticePourJulie: Πυροσβέστες τη βίαζαν συστηματικά στα 13 της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει 16 φορές – Ήρθε η ώρα της δικαίωσης

#JusticePourJulie: Πυροσβέστες τη βίαζαν συστηματικά στα 13 της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει 16 φορές, τώρα ζητά δικαιοσύνη
πηγή: Twitter @mag_tranchant

Τα γαλλικά ΜΜΕ την αποκαλούν «Ζιλί». Το πραγματικό της όνομα, όμως, είναι Κορίν Λερίς και πλέον όλος ο κόσμος μιλάει για εκείνη. Από τα 13 έως τα 15 της χρόνια, πυροσβέστες από το Παρίσι τη βίαζαν συστηματικά – κι η γαλλική Δικαιοσύνη δεν είναι ακόμη σίγουρη αν όλα έγιναν με ή χωρίς τη θέλησή της.

Όλα ξεκίνησαν πίσω στο 2008, όταν έπαθε σοβαρή επιληπτική κρίση. Η πυροσβεστική τη μετέφερε άμεσα από το σχολείο στο νοσοκομείο, αλλά η ηρεμία της δεν κράτησε για πολύ. Ένας από τους υποτιθέμενους σωτήρες της, ο Πιερ, πήρε το τηλέφωνό της και ήρθε σε επαφή μαζί της, μετά το περιστατικό. Όπως αναφέρει η DW, η «Ζιλί» υποστηρίζει πως της δημιούργησε ψυχολογική εξάρτηση και έδωσε το τηλέφωνό της και στους συναδέλφους του. Στη συνέχεια η «Ζιλί» έπεσε σε κοινωνική φοβία, δεν ήθελε να βγει από το δωμάτιό της. Έπασχε από βαριά κατάθλιψη. Οι γιατροί της έδωσαν βαριά αντικαταθλιπτικά. Τα επόμενα δύο χρόνια 16 φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Χωρίς να έχουν ιδέα τι συμβαίνει με την μικρή, οι γονείς της φώναξαν συνολικά 130 φορές την πυροσβεστική. Είχε δημιουργηθεί σχέση εμπιπτούσης με τους πυροσβέστες κάτι που εκείνοι το εκμεταλλευτήκαν. Την βίαζαν συστηματικά. Κάποτε, ένας από εκείνους τη μετέφερε στο σπίτι, όπου την περίμεναν δύο συνάδελφοί του. Μία άλλη φορά την βίασαν, όταν ήταν κλεισμένη σε ψυχιατρείο για παιδιά.

«Έβλεπαν ότι την κατέστρεφαν, κι όμως συνέχιζαν», δηλώνει η μητέρα της, γεμάτη οργή. Τον Ιούλιο του 2010 οι γιατροί σταμάτησαν τα ψυχοφάρμακα, το κορίτσι επανήλθε και διηγήθηκε στη μητέρα του τα γεγονότα. Η οικογένεια κατέθεσε μήνυση σε βάρος 20 πυροσβεστών, όλοι τους γύρω στα 20 χρονών, με την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Δίκη ξεκίνησε μόνο σε βάρος τριών εξ αυτών, κανείς δεν ξέρει όμως για ποιο λόγο. Οι πυροσβέστες ισχυρίζονται ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της μικρής. Κατά μια έννοια το γαλλικό σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης έχει δικαιώσει μέχρι τώρα τους πυροσβέστες. Τον Ιούλιο του 2019 ένα δικαστήριο αφαίρεσε την υπόθεση από την δικαιοδοσία του ορκωτού δικαστηρίου και την παρέπεμψε σε κακουργιοδικείο. Η δε κατηγορία του βιασμού μετετράπη σε σεξουαλική κακοποίηση. Η ανώτατη ποινή των 20 χρόνων ειρκτής έπεσε στα 7 χρόνια φυλάκισης. Η «Ζιλί» και η μητέρα της άσκησαν έφεση και η απόφαση θα βγει την ερχόμενη Τετάρτη από το Εφετείο.

Με σύνθημα #JusticePourJulie, όλοι είναι στο πλευρό της και απαιτούν δικαίωση. Κι η ίδια, είναι δυνατή.

«Έχω ένα μήνυμα προς τους βιαστές μου», είπε την πρώτη φορά που μίλησε δημόσια. «Νομίζατε ότι με σκοτώσατε, τώρα ήρθε η ώρα σας να πονέσετε».


Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία βιασμού για γνωστό ηθοποιό: «Αν μιλήσεις οπουδήποτε, θα σε καταστρέψω»

Κάρμεν Ρουγγέρη: Ο βιασμός ακολουθεί το παιδί σε όλη του τη ζωή – Είναι δυνατό να παραγράφεται σε 15 χρόνια;

#WhyIDidntReport: Θύματα βιασμού εξηγούν γιατί ποτέ δεν κατήγγειλαν αυτό που τους συνέβη

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση