ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Πασχάλης Τσαρούχας: Έχουν γίνει πάνω από 1.000 καταγγελίες παρενόχλησης

Πασχάλης Τσαρούχας
πηγή: Facebook

Εδώ και μία περίπου εβδομάδα έχει βγει στο φως η χειρότερη πλευρά του χώρου του θεάματος. Οι καταγγελίες προς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους για σεξουαλική και σωματική βία διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ μόλις σήμερα αποκαλύφθηκε πως  17 γυναίκες ετοιμάζονται να καταγγείλουν τον ίδιο άνδρα.

Μιλώντας στην εκπομπή Το Πρωινό, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ως πρόεδρος του νεοσύστατου Πειθαρχικού Συμβουλείου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), αποκάλυψε πως τα τηλέφωνα δε σταματούν να χτυπούν.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έρχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες! Είναι πάνω από 1000 αυτή τη στιγμή. 10 με 1 είναι κάποιος από εμάς στο Πειθαρχικό στο Σωματείο. Η καταγγελία πρέπει να γίνεται έγγραφα. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε. Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλα αυτά, έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων από εχθές το βράδυ… Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε», τόνισε.

 

Διαβάστε επίσης:

Η παρενόχληση είναι εκ-βιασμός και ο χαβαλές… ανοίγει την πόρτα

Σπύρος Μπιμπίλας: Σεναριογράφος διοργάνωνε οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες – Δέχομαι πιέσεις να αποκαλύψω πράγματα

Έρευνα: Το 65% των γυναικών στην Ελλάδα έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση