NEED TO KNOW

Pfizer: Ολοκληρώνεται το φθινόπωρο η επένδυση στη Θεσσαλονίκη – Προσλήψεις εν μέσω πανδημίας

Albert Bourla

Γράφει η Έφη Τσιβίκα

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση της επένδυσης του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Inc στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ολοκλήρωση του έργου στις αρχές Σεπτεμβρίου, εντούτοις, η πανδημία του κορονοϊού επέφερε μια μικρή καθυστέρηση, η οποία όμως δεν φαίνεται να θέτει κατά πολύ την πολυεθνική εκτός του αρχικού της πλάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, ακόμα και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, η Pfizer προχώρησε σε προσλήψεις, έπειτα από virtual συνεντεύξεις, προκειμένου να μην καθυστερήσει η στελέχωση του digital hub στη συμπρωτεύουσα, η οποία είναι και η γενέτειρα του global CEO, Albert Bourla.

Σήμερα, έχουν ήδη προσληφθεί 15 άτομα, με τον αρχικό σχεδιασμό να προβλέπει το «άνοιγμα» συνολικά 200 θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, για ηλεκτρολόγους, μηχανικούς και μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση αφορά στο 1ο  και το μοναδικό στην Ευρώπη από τα έξι Διεθνή Κέντρα Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Μεγάλων Δεδομένων της εταιρείας, το οποίο θα παράγει τεχνογνωσία, που θα μεταφέρεται σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διερεύνηση για την εξεύρεση του χώρου που θα πληρεί τις προδιαγραφές ώστε να στεγάσει το hub, το οποίο εδράζεται προσωρινά σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας έναν ολόκληρο όροφο.

Ανεξάρτητα από το πότε θα βρεθεί ο χώρος, τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου αναμένονται μέσα στο φθινόπωρο, οπότε και θα είναι σε θέση να ξεκινήσει η λειτουργία του, με περίπου 40-50 εργαζόμενους, ενώ σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να τεθεί με την ολοκλήρωση της στελέχωσης του, εντός του 2021.

Επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ

Το χώρο όπου φιλοξενείται το φιλόδοξο σχέδιο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελληνική Δημοκρατία, Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

O κ. Pyatt, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο G. Pfleger, ξεναγήθηκε στους χώρους του από τον επικεφαλής του Nico Gariboldi  και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Hellas Α.Ε., Ζαχαρία Ραγκούση, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της επένδυσης, το έργο και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Πρέσβης δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος για τη συμβολή της ψηφιακής καινοτομίας στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών του κλάδου της υγείας, αλλά και τη σημαντική συμβολή  του Κέντρου της Pfizer για την οικονομία και την απασχόληση στην Ελλάδα. Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στη γρήγορη εξέλιξη της επένδυσης, η οποία είχε ανακοινωθεί μόλις πριν λίγους μήνες, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του Κέντρου, μερικοί εκ των οποίων είναι Έλληνες του εξωτερικού, που επέστρεψαν στη χώρα μας για να εργαστούν στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

 

πηγή: mononews.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Rebag: Η αγορά πολυτελών τσαντών είναι μία «χρυσή» επένδυση

Πώς να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας σαν εκατομμυριούχος

Kiran Mazumdar-Shaw: Η διευθύντρια της μεγαλύτερης βιοφαρμακευτικής εταιρείας στην Ινδία

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση