ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας σαν εκατομμυριούχος

οικονομικά
πηγή: unsplash

Πολλοί από τους εκατομμυριούχους, έχουν κληρονομήσει τις περιουσίες τους, όμως υπάρχει πάντα και η μερίδα των αυτοδημιούργητων. Τα άτομα που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή, έχοντας σε μερικές περιπτώσεις μόλις 10 δολάρια στην τσέπη, είναι αξιοθαύμαστα και αποτελούν ένα λαμπρό παράδειγμα που μπορούμε να ακολουθήσουμε σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών μας, ανεξάρτητα από τα εισοδήματα μας.

Όσοι πλούτισαν βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις, αλλά ακόμα και όσοι διατηρούν και επεκτείνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, έχουν κάποιες βασικές συνήθειες στον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων τους, που μπορούμε όλοι να παραδειγματιστούμε από αυτές.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:

Επενδύστε μόνο σε όσα γνωρίζετε

Σε περίπτωση που έχετε ένα διαθέσιμο ποσό και ενδιαφέρεστε να προχωρήσετε σε μία επένδυση, προτιμήστε να το δώσετε σε ένα πεδίο που ήδη γνωρίζετε. Αυτός είναι και ένας απαράβατος κανόνας που ακολουθούν πολλοί εκατομμυριούχοι.

Όσα περισσότερα γνωρίζετε για αυτό που πρόκειται να επενδύσετε το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, τόσες παραπάνω είναι οι πιθανότητες να έχετε κέρδη. Ο λόγος είναι ότι ξέρετε τους πιθανούς κινδύνους, τον ανταγωνισμό γύρω από αυτό, παρακολουθείτε με μεγαλύτερη ευχέρεια πράγματα που αφορούν σχετικά, άρα και έχετε μία ολοκληρωμένη άποψη και κριτική σκέψη.

Σκεφτείτε να επενδύατε σε κάτι που ακούτε για πρώτη φορά και έχετε εντυπωσιαστεί αλλά δεν είναι το στοιχείο σας. Θα χρειαστείτε πολύ περισσότερο χρόνο για να έχετε μία ιδέα περί τίνος πρόκειται. Επομένως χάνετε χρόνο που μεταφράζεται σε χρήμα. Να θυμάστε πως είναι καλό να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά.

Φωτογραφία από τον χρήστη Andrea Piacquadio στο Pexels

Είναι πιθανό να υπάρξουν μέρες με μηδαμινά  κέρδη

Οι εκατομμυριούχοι, γνωρίζουν ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να περάσουν μέρες οικονομικής στενότητας. Άρα έχουν προνοήσει να αποταμιεύσουν χρήματα για μία δύσκολη περίοδο. Η τακτική αυτή μπορεί να προσαρμοστεί αναλογικά στο κεφάλαιο του καθενός. Ακόμα και αν πρόκειται για πολύ λιγότερα ποσά, είναι σημαντικό να έχετε στην άκρη κάτι που θα λειτουργήσει σαν σανίδα σωτηρίας σε μία δύσκολη στιγμή.

Αποφύγετε τα πολλά δάνεια

Ένα από τα moto των εκατομμυριούχων, είναι ότι τίποτα δεν τρώει περισσότερα χρήματα από τα χρέη. Πριν αποφασίσετε να δανειστείτε, σκεφτείτε πρώτα αν υπάρχει μία άλλη οδός και ας χρειάζεται περισσότερο χρόνο να οδηγηθείτε στο ίδιο αποτέλεσμα.

Κάνετε έξυπνες αγορές

Ως συνήθως, η εικόνα που δημιουργούν οι εκατομμυριούχοι, παραπέμπει σε άτομα που ξοδεύουν περιουσίες πάνω σε luxury αντικείμενα και υπηρεσίες. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν τους απασχολεί μόνο η καλή ζωή. Τα άτομα αυτά έχουν μία πολύ καλή εικόνα της αγοράς και πάντα έχουν κατά νου να κάνουν μία έξυπνη αγορά, δίνοντας τα ελάχιστα που απαιτούνται. Το «κυνήγι» της καλύτερης προσφοράς, είναι μία από τις πιο μεγάλες τους συνήθειες. Άλλωστε όσα λιγότερα διαθέτουν, τόσα περισσότερα χρήματα μένουν στους λογαριασμούς τους.

Μην παραλείψετε την έρευνα ανταγωνισμού

Η έρευνα ανταγωνισμού, θα σας βοηθήσει να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα θέματα που σας αφορούν. Για να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας όπως ένας εκατομμυριούχος, πρέπει και να σκεφτείτε όπως αυτός. Μελετά πολύ προσεκτικά τις κινήσεις των ανταγωνιστών του και μπορεί να μάθει πολλές πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να μαθαίνουμε μόνο από τα λάθη μας, αρκεί να είμαστε παρατηρητικοί και καλά πληροφορημένοι.

 

Διαβάστε επίσης:

Η εργασία στα 40 δίνει ευκαιρίες για περαιτέρω εξέλιξη της καριέρας

Sallie Krawcheck: Πώς να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας εν μέσω πανδημίας

Γιατί οι άντρες νιώθουν μειονεκτικά όταν οι σύντροφοί τους έχουν οικονομική υπεροχή;