ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Γονείς 12χρονης αθλήτριας που κακοποιήθηκε από τον προπονητή της: Η διαστροφή με την δικαιολογία “τα ήθελε η ανήλικη” πρέπει να ξεριζωθεί

12χρονη
Photo by Dương Nhân from Pexels

Με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων στον χώρο του αθλητισμού, οι γονείς μιας ανήλικης αθλήτριας της ελληνορωμαϊκής πάλης, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της, έστειλαν επιστολή στη δημόσια τηλεόραση.

Ο 47χρονος άνδρας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση 12χρονης και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και εκτίει ήδη την ποινή του. Η υπόθεση εκδικάζεται τώρα σε δεύτερο βαθμό.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού έφθασε στο σημείο να κάνει τον ντετέκτιβ για να καταλάβει τι συνέβαινε μεταξύ κόρης και προπονητή, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μίλησε στον προπονητή κι όταν του ζήτησε να μείνει μακριά εκείνος, όπως λέει, εκείνος απάντησε: «κάνεις κακό στο παιδί σου, άφησε την ελεύθερη».

Σύμφωνα με τη συνήγορο της οικογένειας, Ειρήνη Μαρούπα, «η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, αυτός δεν το έκανε και ακολούθησε η καταγγελία».

Μετά από γυναικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο κορίτσι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Στην επιστολή τους προς την ΕΡΤ οι γονείς του κοριτσιού τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία «τα ήθελε, η ανήλικη» πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία».

Ιδιόχειρο γράμμα της 12χρονης προς τον προπονητή της, ήταν ένα από τα στοιχεία που κατατέθηκε στο δικαστήριο. Η δικηγόρος της οικογένειας επισημαίνει ότι παράγοντες της ομοσπονδίας είχαν ενημερωθεί από τον τότε υπεύθυνο διαιτησίας για τη συμπεριφορά του προπονητή από το 2012 και δεν τον είχαν απομακρύνει.

Στην επιστολή που έστειλαν οι γονείς στην ΕΡΤ προτρέπουν και άλλους γονείς να μιλήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Δεν ήταν βιασμός – Με την 11χρονη είχαμε σχέση

#MίλαΚιΕσύ: Η Ε. μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε ως παιδί -Τώρα, χρειάζεται τη βοήθειά μας

Ladies Own Transport: Μία υπηρεσία ταξί μόνο για γυναίκες, για να δοθεί τέλος στη σεξουαλική κακοποίηση των Νοτιοαφρικανών

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση