ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Σοφία Μπεκατώρου: Αυτός είναι ο παράγοντας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση – Tι απαντά εκείνος

Σοφία Μπεκατώρου
Σοφία Μπεκατώρου

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το όνομα του άνδρα που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την χρυσή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου σε ηλικία 22 ετών.

Πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που μάλιστα είναι ενεργός μέχρι και σήμερα. Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν την σοκαριστική ιστορία είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος – ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή- Αριστείδης Αδαμόπουλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου.

Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας.

Μιλώντας στο sports3.gr λίγη ώρα αφότου του έγινε γνωστό πως η Ολυμπιονίκης τον έχει κατονομάσει για την σεξουαλική της παρενόχληση, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος δήλωσε με ήρεμη φωνή, όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο:

«Ναι, πριν από λίγο έμαθα κι εγώ για το δημοσίευμα. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Θα μιλήσω πρώτα με το δικηγόρο μου».

Στη συνέχεια, ο ίδιος ζήτησε να μην επιμείνουν άλλο στην ερώτηση.

 

Διαβάστε επίσης:

#WhyIDidntReport: Θύματα βιασμού εξηγούν γιατί ποτέ δεν κατήγγειλαν αυτό που τους συνέβη

Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε παράνομα τα τεστ παρθενίας σε θύματα βιασμού – Ιστορική στιγμή για τις γυναίκες

Πώς η κουλτούρα του βιασμού μαστίζει τη σημερινή κοινωνία

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση