NEED TO KNOW

Starbucks: Aνακαλούν την απαγόρευση στους baristas να φορούν αξεσουάρ Black Lives Matters

πηγή: instagram @starbucksdesign

Τα Starbucks, ένας κολοσσός στον τομέα της εστίασης, είχαν πρόσφατα απαγορεύσει στους baristas να φορούν ρούχα και αξεσουάρ, σχετικά με το κίνημα #Blacklifematters

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δήλωσε ρητά ότι η ενδυμασία “Black Lives Matters”, απαγορεύτηκε από τις λίστες με τα είδη, που επιτρέπεται να φορούν οι υπάλληλοι, λόγω της πολιτικής ενδυματολογικού κώδικα, ο οποίος αποκλείει επίσης κάθε είδους πολιτικά, θρησκευτικά και προσωπικά αξεσουάρ ή ρούχα.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό ενημερωτικό δελτίο, οι διευθυντές καταστημάτων είχαν επικοινωνήσει με ανώτερους τους, για λογαριασμό υπαλλήλων που επιθυμούσαν να φορέσουν ρούχα και αξεσουάρ σχετικά με το #Blacklifematters, τη στιγμή που χιλιάδες διαδηλωτές εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους σε όλες τις ΗΠΑ.

Ως απάντηση, η διοίκηση, υποστήριξε ότι η επιλογή αυτή, θα μπορούσε να παρεξηγηθεί και να υποκινήσει ενδεχομένως βία. To άκουσμα της απόφασης, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει το hashtag #BoycottStarbucks στο Twitter, καλώντας τον κόσμο για μποϊκοτάζ στην εταιρεία.

Μία ακόμα αφορμή που εξόργισε την κοινή γνώμη, ήταν η σύλληψη δύο μαύρων αντρών στη Philladelphia, οι οποίοι απλά περίμεναν έναν φίλο τους, μέσα σε ένα κατάστημα Starbucks.


Όπως αποδείχθηκε, η απειλή λήφθηκε σοβαρά υπόψη και πλέον οι υπάλληλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο κίνημα “BLM”.

Σύμφωνα με την εταιρεία: «Η Starbucks βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους μαύρους συνεργάτες, την κοινότητα και τους πελάτες μας και κατανοεί την επιθυμία να εκφραστούν, όπως επιθυμούν».

«Συνεχίζουμε να ακούμε τους συνεργάτες μας (υπαλλήλους), για το πώς θέλουν να πάρουν θέση, ενώ φορούν περήφανα την πράσινη ποδιά και στέκονται ενωμένοι».

Επιπλέον, η αλυσίδα καφέ, δημιουργεί 250.000 μπλούζες, που υποστηρίζουν το κίνημα για τη φυλετική δικαιοσύνη, ενώ θα είναι σύντομα διαθέσιμες, σε εργαζόμενους σε καταστήματα που ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

«Μέχρι να διανεμηθούν, έχουμε ακούσει ότι θέλετε να δείξετε την υποστήριξή σας, οπότε απλά να είστε ο εαυτό σας. Φορέστε τη BLM καρφίτσα ή τη μπλούζα σας. Είμαστε τόσο περήφανοι για την παθιασμένη στάση σας στον κοινό μας κόσμο. Σας εμπιστευόμαστε να κάνετε ό, τι είναι σωστό και ποτέ να μην ξεχνάτε ότι το Starbucks, είναι ένα φιλόξενο τρίτο μέρος, όπου όλοι αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Τέλος, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη, συμφιλιώθηκε με τους δύο άνδρες και έκλεισε προσωρινά παραπάνω από  8.000 καταστήματα της, για να πραγματοποιήσει μία εκπαίδευση σχετικά με τις φυλετικές προκαταλήψεις στους εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης:

Michelle Obama: «Είμαι εξαντλημένη από μία θλίψη που δεν φαίνεται να σταματά»

For once, don’t do it – Η ιστορική στιγμή που η Adidas έκανε retweet στη Nike για τον George Floyd

Η Αpple με 100 εκατομμύρια δολάρια κατά του συστημικού ρατσισμού και της αστυνομικής βίας