NEED TO KNOW

Τα διαζύγια των δισεκατομμυριούχων: Οι 5 ακριβότεροι χωρισμοί της ιστορίας

«Βοηθήστε τις γυναίκες»: Η συμβουλή των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για την επόμενη μέρα
πηγή: Instagram @melindafrenchgates

Μόλις χθες ανακοινώθηκε το διαζύγιο των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Μετά από 27 χρόνια γάμου, αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους καθώς, όπως αναφέρουν, «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι».

Εκείνος, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αυτήν τη στιγμή. Εκείνη, πρώην manager της Microsoft που τώρα ηγείται του Bill and Melinda Gates Foundation, υπολογίζεται πως διαθέτει, περίπου, 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο διακανονισμός του διαζυγίου αυτού, πρόκειται να είναι ο μεγαλύτερος της ιστορίας – ξεπερνώντας ακόμη κι εκείνον του Τζεφ Μπέζος και της Μακένζι Σκοτ.

Ας δούμε παρακάτω τα 5 ακριβότερα διαζύγια, σε φθίνουσα σειρά.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς – Έως 73 δισεκατομμύρια δολάρια

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1987, όταν και οι δύο εργάζονταν στη Microsoft. Από τότε, έχουν ασχοληθεί ενεργά με τη φιλανθρωπία, ενώ έχουν ιδρύσει το Bill and Melinda Gates Foundation. Σύμφωνα με το Forbes, μάλιστα, το ταμείο του τελευταίου ανέρχεται στα 49,8 δισ.

Είναι ακόμη άγνωστο το τι θα συμβεί στην περιουσία τους, όμως υπολογίζεται πως η Μελίντα Γκέιτς θα πάρει το ποσό των 73 δισεκατομμυρίων. Καθένα από τα παιδιά τους θα κληρονομήσει 10 εκατομμύρια, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα του πρώην ζευγαριού θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του TMZ, δεν υπέγραψαν ποτέ προγαμιαίο συμβόλαιο. Ωστόσο, υπήρχε συμβόλαιο χωρισμού, το οποίο ανέφερε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καθενός, από τη διατροφή έως την κηδεμονία των παιδιών, ενώ δεν αποτελεί νομικό έγγραφο.

Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ – 38 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Τζεφ Μπέζος και η Μακένζι Σκοτ χώρισαν μετά από 25 χρόνια κοινής πορείας, ενώ όπως οι Γκέιτς, δεν υπέγραψαν ποτέ προγαμιαίο συμβόλαιο. Μετά το διαζύγιό τους, εκείνη έγινε η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Πριν αποφασίσουν να πάρουν διαφορετικούς δρόμους, η καθαρή αξία του Μπέζος υπολογιζόταν στα 177 δισεκατομμύρια, ενώ μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου, «έπεσε» στα 121 δισ. Η πρώην σύζυγός του έλαβε μέρος των μετοχών της Amazon, ενώ η περιουσία της ανέρχεται στα 53 δισεκατομμύρια. Είναι, σύμφωνα με το Forbes, η τρίτη πλουσιότερη στον κόσμο.

Μπιλ και Σου Γκρος – 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Το διαζύγιο – σκάνδαλο των Γκρος, ωφέλησε πολύ τον έναν από τους δύο πρώην συντρόφους, οδηγώντας τον άλλον πολύ χαμηλά.

Η Σου υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016. Δεν ήθελε να ζει πλέον με τον ιδρυτή της εταιρείας Pimco, κάτι που οριστικοποιήθηκε την επόμενη χρονιά. Αποχώρησε, μάλιστα, από το γάμο τους, πλουσιότερη κατά 1,3 δισεκατομμύρια. Πήρε, επίσης, ένα σπίτι 36 εκατομμυρίων και το «Le Repos», έναν πίνακα του Πικάσο που αργότερα πούλησε έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκείνος, προσπάθησε να κρατήσει τις τρεις γάτες που είχαν υιοθετήσει, αλλά εκείνη κέρδισε, τελικά, την κηδεμονία των κατοικιδίων. Ο Μπιλ έχασε τη θέση του στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων, στην οποία βρισκόταν για 14 συνεχή έτη.

Χάρολντ Χαμ και Σου Αν Άρνολ – 975 εκατομμύρια δολάρια

Μετά από τρία χρόνια δικαστικής μάχης, ο μεγιστάνας του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ έδωσε τέλος στον 26ετή γάμο του με τη Σου Αν υπογράφοντας μία επιταγή 974,790,317.77 δολαρίων. Εκείνη, εξαργύρωσε το ποσό, αλλά αργότερα του έκανε μήνυση ζητώντας μεγαλύτερο μέρος από την περιουσία του, η οποία τότε άγγιζε τα 13,7 δισ. Δεν τα κατάφερε, τελικά.

Τον Απρίλιο του 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο της Οκλαχόμα, αποφάσισε πως το αρχικό ποσό αρκούσε.

Στιβ και Ελέιν Γουίν – 850 εκατομμύρια δολάρια

Οι συνιδρυτές του τιτάνα των καζίνο, Wynn Resotrs, πήραν διαζύγιο (για δεύτερη φορά) το 2010. Ο διακανονισμός όριζε πως η Ελέιν, μέλος του ΔΣ του Wynn Resorts από το 2002, θα λάμβανε 11 εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες τότε άξιζαν 795 εκατομμύρια δολάρια. Ο Στιβ, από την πλευρά του, είχε ήδη πουλήσει μετοχές αξίας 114 εκατομμυρίων εκείνη τη χρονιά, μεγάλο μέρος των οποίον πήρε, τελικά, η πρώην σύζυγός του.

Το 2012, εκείνη έκανε μήνυση στο Wynn Resorts, προκειμένου να πουλήσει μέρος των μετοχών της και διεγράφη από το διοικητικό συμβούλιο τρία χρόνια μετά, έπειτα από σκληρή δικαστική μάχη.

Το Φεβρουάριο του 2018, ο Στιβ Γουίν αποσύρθηκε από τη θέση του CEO, έχοντας έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση – τις οποίες και αρνήθηκε. Πούλησε το μερίδιό του, ενώ η Ελέιν είναι η κύρια μέτοχος της αυτοκρατορίας που μαζί ίδρυσαν.

Με πληροφορίες από Forbes, ΤΜΖ και Business Insider

 

Διαβάστε επίσης:

Martha Stewart: Η άνοδος και η πτώση της πρώτης αυτοδημιούργητης δισεκατομμυριούχου των ΗΠΑ

Queen of Mean: Η άνοδος και η πτώση της Λεόνα Χέλμσλι

Πώς έχασε την περιουσία της η πρώην δισεκατομμυριούχος Τζόσλιν Γουαϊλντενστάιν;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση