NEED TO KNOW

Πώς έχασε την περιουσία της η πρώην δισεκατομμυριούχος Τζόσλιν Γουαϊλντενστάιν;

πηγή: Instagram @jocelynewildenstein

Ήταν η αγαπημένη των αμερικανικών ταμπλόιντ της δεκαετίας του ’90. Μετά το διαζύγιό της, η Τζόσλιν Γουαϊλντενστάιν είδε την περιουσία της να εκτοξεύεται και τη ζωή της να αλλάζει δραματικά.

Όσο γρήγορα έφτασε στην κορυφή, όμως, τόσο απότομα προσγειώθηκε στη γη. Μέσα σε λιγότερο από είκοσι χρόνια, χρεωκόπησε. Σύμφωνα με τη New York Post, το 1999 διατηρούσε 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό. Έφτασε να ζει σε ένα διαμέρισμα με ενοίκιο τα 900 δολάρια το μήνα και, τελικά, να εξαρτάται από φίλους και γνωστούς.

Πώς κατάφερε να χάσει όλα της τα χρήματα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Vanity Fair από το 1998, η γυναίκα που οι εφημερίδες τότε αποκαλούσαν «Νύφη του Γουαϊλντενστάιν» λόγω των πλαστικών επεμβάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί, δεν προερχόταν από εύπορη οικογένεια. Παντρεύτηκε, όμως, έναν πάμπλουτο άνδρα.

Γνώρισε τον Άλεκ Γουαϊλντενστάιν το 1977 σε ένα σαφάρι στην Αφρική και, σχεδόν αμέσως, άφησε τη δική της παρέα και τον ακολούθησε. Ο γάμος τους έγινε έναν χρόνο μετά κι εκείνη άρχισε να ξοδεύει αλόγιστα τα χρήματά τους. Αγόραζε Chanel φορέματα αξίας 350 χιλιάδων δολαρίων και τα ταίριαζε με κοσμήματα που κόστιζαν 10 εκατομμύρια. Ο λογαριασμός του κινητού της τηλεφώνου ξεπερνούσε τις πέντε χιλιάδες. Λέγεται πως τα μηνιαία της έξοδα άγγιζαν το ένα εκατομμύριο.

Επιπλέον, είχε εθιστεί στις αισθητικές επεμβάσεις. Ήθελε να αλλάζει τα χαρακτηριστικά της, παρά τις ενστάσεις του τότε συζύγου της. Ήθελε να φτάσει όσο πιο κοντά μπορούσε στην εμφάνιση μίας γάτας, «πειράζοντας» τα μάτια της, τα οστά του προσώπου και τα ζυγωματικά της.

Η ίδια, αρνούταν κατηγορηματικά πως η οικονομική της καταστροφή προέκυψε από τις δύο παραπάνω συνήθειές της. Υποστήριζε πως τα χρήματα που έλαβε μετά το διαζύγιο ήταν ένα είδος εγγύησης για έναν πίνακα του Ντιέγκο Βελάσκεθ, ο οποίος αποδείχθηκε απομίμηση. Το ίδιο κι ένας του Σεζάν, η αξία του οποίου αρχικά υπολογιζόταν στα 35 εκατομμύρια και, τελικά, πωλήθηκε για μόλις 4.7.

Αλλά και πάλι, δεν εξηγείται η χρεωκοπία. Τι συνέβη στα υπόλοιπα δισεκατομμύρια;

Φαίνεται πως δεν είχε ιδέα για τη σωστή διαχείριση των χρημάτων της, ούτε και διάθεση να συμβουλευθεί κάποιον ειδικό. Ξόδευε εκατοντάδες χιλιάδες για κοσμήματα τα οποία έχανε και ξαναγόραζε, έκανε δώρα τεράστιας αξίας στους διάφορους συντρόφους της.

Η Τζόσλιν Γουαϊλντενστάιν πίστευε πως τα χρήματά της δε θα τελείωναν ποτέ. Και το πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο.

 

Διαβάστε επίσης:

Από σύμβολο ειρήνης στο περιθώριο της κοινωνίας: Η άνοδος και η πτώση της Aung San Suu Kyi

Martha Stewart: Η άνοδος και η πτώση της πρώτης αυτοδημιούργητης δισεκατομμυριούχου των ΗΠΑ

Elizabeth Holmes: Πώς από παιδί θαύμα και κορυφαία CEO έγινε ο έκπτωτος άγγελος του Silicon Valley

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση