NEED TO KNOW

Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Λευκού Οίκου

John Kennedy και Marilyn Monroe, πηγή: wikipedia.org

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στάθηκε έξω από την κλειστή πόρτα του Οβάλ Γραφείου κι απαίτησε να μπει μέσα. Ο μυστικός πράκτορας που στεκόταν απ’ έξω, όμως, κι εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, γνώριζε καλά πως μέσα βρισκόταν εκείνος με μία ξανθιά δεσποινίδα. Δεν της επέτρεψε, λοιπόν να μπει. Της είπε πως θα έπρεπε να περάσει πρώτα από τη γραμματέα του.

Εκνευρισμένη, έφυγε. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο πράκτορας μπήκε στο γραφείο και προειδοποίησε τον πρόεδρο με την ερωμένη του. Αμέσως,  εκείνοι ντύθηκαν και η άγνωστη γυναίκα εξαφανίστηκε. Η σύζυγός του μπήκε στο δωμάτιο προετοιμασμένη να τον πιάσει επ’ αυτοφόρω με την παράνομη σχέση του. Αντί γι’ αυτό, τον βρήκε να κάθεται στο γραφείο του, ολομόναχο.

Αυτό συνέβη το 1992 στον Warren Harding. Θα μπορούσε, όμως, να έχει συμβεί σε οποιονδήποτε άλλον άνδρα που κυβέρνησε τις ΗΠΑ.

Τα σκάνδαλα του Λευκού Οίκου δεν ξεκινούν και τελειώνουν στη Marilyn Monroe και τη Monica Lewinsky. Οι Πλανητάρχες έχουν, συνήθως, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και κάπως ανήθικες ζωές, όταν η κάμερα σβήνει, όταν λείπουν οι φωτογράφοι, τις ώρες που δεν εργάζονται.

Η Eleanor Herman, στο βιβλίο της με τίτλο Sex With Presidents: The Ins and Outs of Love and Lust in the White House, αποκαλύπτει ακριβώς αυτήν την πλευρά των ισχυρότερων ανδρών του κόσμου.

«Ένας έπαθε έμφραγμα ενώ συνουσιαζόταν με την ερωμένη του. Άλλος, είχε τριάντα χρόνια παράνομη σχέση κι επτά παιδιά με τη σκλάβα του», έγραψε.

Ο Richard Nixon διατηρούσε σχέση με μία γυναίκα από το Χονγκ Κονγκ. O Lyndon Johnson φημολογείται πως κοιμήθηκε με τέσσερις από τις έξι γραμματείς του, ενώ πριν προσλάβει μία γυναίκα τη ρωτούσε εάν ήταν διατεθειμένη να έρθουν πιο κοντά. Το ίδιο κι ο Franklin Roosevelt, ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που πέρασαν από το Λευκό Οίκο και ήταν παράλυτος.

Ο Warren Harding θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος, ίσως, Πρόεδρος, λόγων των σκανδάλων που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Απέτυχε παταγωδώς στην ηγεσία της χώρας, όμως είχε εξαιρετική σχέση με τις γυναίκες. Ήταν «ακαταμάχητος», σύμφωνα με τη Herman. «Οι σωματοφύλακές του χρειαζόταν να τον απομακρύνουν από τις θαυμάστριες που ακολουθούσαν κάθε του βήμα». Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που πιστεύουν ότι κέρδισε τις εκλογές του 1920 χάρη στις νεαρές ψηφοφόρους που εντυπωσιάζονταν από την εμφάνισή του.

Η πρώτη του σύζυγος λεγόταν Florence. Τον ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που τον είδε και ξεκίνησε να τον παρακολουθεί. Παντρεύτηκαν το 1881, όμως εκείνος δεν παρέμεινε πιστός για πολύ.

O Warren Harding, πηγή: wikipedia.org

Λίγα χρόνια μετά το γάμο, άφησε έγκυο την παιδική της φίλη και έπεσε πάνω σε φωτογράφους, βγαίνοντας από το διαμέρισμα κάποιας χήρας γειτόνισσας. Το 1905, σύναψε σχέση με την καλύτερη φίλη της Florence. Της έγραφε ερωτικά γράμματα που έφταναν τις πενήντα σελίδες κι ορκιζόταν αιώνια αγάπη.

Οι δυο τους συναντιούνταν σε ερημικές περιοχές, ενώ όταν δε γινόταν να βρεθούν, εκείνος καθόταν στο γραφείο του φορώντας ένα μπουρνούζι με τη μυρωδιά της.

Το 1917, στη ζωή του μπήκε η 20χρονη Nan Britton. Ερωτευμένη μαζί του από τα 12 της, γέμιζε το δωμάτιό της με φωτογραφίες του. Έγραφε το όνομά του στα σχολικά της βιβλία. Τον ήθελε τόσο που είπε ψέματα για την ηλικία της – είχε προσθέσει ένα χρόνο, ώστε να αγγίζει το νόμιμο όριο.

Η Nan Britton, πηγή: wikipedia.org

Ένα βράδυ, είχαν ραντεβού στο ξενοδοχείο Imperial, στη γωνία της 32ης Λεωφόρου με την Broadway. Ντετέκτιβ όρμησαν στο δωμάτιο του ζευγαριού και τη ρώτησαν πόσων ετών ήταν. Τους είπε την αλήθεια και κάλεσαν την αστυνομία. Όταν, όμως, έμαθαν πως ήταν η ερωμένη του Γερουσιαστή ακόμη Harding, τους φυγάδευσαν από την πλαϊνή είσοδο.

Ο μόνος που θα μπορούσε να τον ανταγωνιστεί, ήταν ο John Kennedy. Απατούσε την Jackie καθημερινά, με διαφορετικές γυναίκες – ανάμεσά τους η Marilyn, φυσικά, και η Marlene Dietrich. Η δεύτερη, μάλιστα, ήταν 60 ετών όταν, το 1962, την οδήγησε στο υπνοδωμάτιό του, κατά τη διάρκεια του πάρτι που η πρώτη του τραγούδησε το πασίγνωστο Happy Birthday.

Το προσωπικό του Λευκού Οίκου εργαζόταν νυχθημερόν, προσπαθώντας να καλύψει τις ατασθαλίες του. Δυσκολεύονταν ιδιαίτερα, όμως, καθώς ο Πρόεδρος είχε αδυναμία στις ξανθιές και η μελαχρινή του σύζυγος είχε ταλέντο στο να ανιχνεύει τις τρίχες τους επάνω στα σεντόνια.

Ο James Buchanan, που ανέλαβε την ηγεσία της χώρας από το 1857 έως το 1861, είναι ο μοναδικός που παρέμεινε ανύπαντρος καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Κάποιοι εικάζουν, μάλιστα, πως γι’ αυτό ευθύνονταν οι ομοφυλοφιλικές του τάσεις. Υποστηρίζουν πως είχε σχέση με τον Αντιπρόεδρο William Rufus King ενώ, το 1844, έγραψε σε φίλο του ότι κανείς από τους κυρίους δεν επιθυμούσε τη συντροφιά του.

O James Buchanan, πηγή: wikipedia.org

«Έχετε ακούσει παρόμοια πράγματα για γυναίκες; Margaret Thatcher, Golda May, Indira Gandhi, Angela Merkel… Όλες τους, ισχυρές πολιτικοί που δεν προκάλεσαν ούτε ένα σκάνδαλο. Συνήθως, οι άνδρες ανεβαίνουν στην πολιτική σκηνή απλώς επειδή θέλουν να γίνουν κάποιοι – καθαρά εγωιστικό και έντονα συσχετισμένο με το σεξ – ενώ οι γυναίκες το κάνουν επειδή θέλουν να βοηθήσουν κάποιον», τόνισε η συγγραφέας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ένα καμπαρέ, μια δημοπρασία και ένα σκάνδαλο

Από σύμβολο ειρήνης στο περιθώριο της κοινωνίας: Η άνοδος και η πτώση της Aung San Suu Kyi

Monica Lewinsky: Η γυναίκα που δέχθηκε ίσως το μεγαλύτερο bullying στην ιστορία δικαιούται μία δεύτερη ευκαιρία

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση