POWER

3 CEOs αποκαλύπτουν πως μετατρέπουν το άγχος σε κινητήρια δύναμη

Και ξεχωρίζουν στον τομέα τους

πηγή φωτογραφιών: Instagram
πηγή φωτογραφιών: Instagram

Σε κανέναν δεν αρέσει, όμως το βιώνουμε όλοι. Ποιος δεν έχει νιώσει αγχωμένος, νευρικός και πιεσμένος, τουλάχιστον μία φορά από τη μέρα που ξεκίνησε να εργάζεται; Συχνά, αφήνουμε το stress να μας κυριεύει, χάνουμε τον έλεγχο και φαινόμαστε ευάλωτοι.

Οι παρακάτω CEO, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, όμως ξέρουν πώς να το διαχειριστούν. Καθημερινά, καλούνται να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα, να δώσουν δύναμη στους συνεργάτες τους και να βγουν δυνατές από καταστάσεις που τις εξαντλούν συναισθηματικά.

Μιλώντας στο Business Insider, αποκάλυψαν το μυστικό της επιτυχίας τους:

Nathalie Molina Niño,  CEO της επενδυτικής εταιρείας που στηρίζει τις γυναίκες και το περιβάλλον

πηγή: Instagram @nathaliemolinanino

Βρισκόταν ακόμη στο ξεκίνημά της όταν έκανε ένα λάθος που παραλίγο να κοστίσει όχι μόνο τη θέση της, αλλά και την ευημερία της επιχείρησης στην οποία εργαζόταν. Ο δυσαρεστημένος πελάτης της απειλούσε να τη μηνύσει. Εκείνη, αμέσως ανέλαβε τις ευθύνες της και προσπάθησε να οργανώσει ένα σχέδιο ανάκαμψης. Ήταν αποφασισμένη να βρει λύση, όμως η λογική της είχε πάψει να τη βοηθά. Το άγχος την είχε καταβάλλει, καθώς δε δεχόταν ούτε να σκεφτεί πως υπήρχε ενδεχόμενο αποτυχίας. Δε σκεφτόταν καθαρά. Πίεσε την ομάδα της τόσο, που ένας συνάδελφός της μπήκε στο νοσοκομείο με υπερκόπωση.

Κατάλαβε πως δε χειρίστηκε σωστά την κατάσταση, όταν είδε ότι έπαψε να νοιάζεται για την ψυχική υγεία των υπαλλήλων και ενδιαφερόταν μόνο για το κέρδος. Μπορεί να ικανοποίησε τις απαιτήσεις του πελάτη, όμως ως leader, είχε απογοητεύσει την ομάδα της. «Καλή η φιλοδοξία, όμως η ευγένεια και η ευγνωμοσύνη την ξεπερνούν», είπε.

Allison Monaghan McGuire, ιδρύτρια της συμβουλευτικής επιχείρησης The McGuire Method

πηγή: Instagram @allisonmmcguire

Η McGuire Method δεν είναι το πρώτο επιχειρηματικό εγχείρημα της Allison. Μάλιστα, το όταν ξεκίνησε, κατάφερε να γίνει viral – με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Πολλοί απειλούσαν πως θα τη σκότωναν, θα τη βίαζαν, θα την κατέστρεφαν. Εκείνη, σταμάτησε να τρώει και έχασε δέκα κιλά σε δύο εβδομάδες. Έχασε τον έλεγχο της ίδιας της της ζωής.

Κάποια στιγμή, πήρε μία ανάσα και έκανε στον εαυτό της την πιο σημαντική ερώτηση: Αυτό που συμβαίνει τώρα, θα συνεχίσει να με απασχολεί σε πέντε χρόνια;

Τότε, θεωρούσε πως η καριέρα της είχε τελειώσει – χωρίς να έχει καλά – καλά αρχίσει. Τελικά, αντί να παραιτηθεί, πήρε το μάθημά της και προχώρησε μπροστά. Πλέον, βοηθά άλλους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους!

Rosario B. Casas, CEO της XR Americas, μίας εταιρείας που χρησιμοποιεί υπολογιστικά συστήματα για να βελτιώσει την απόδοση και τη βιωσιμότητα άλλων οργανισμών

πηγή: Instagram @rosariobcasas

Η Rosario Casas διαχειριζόταν ένα project και, μαζί με την ομάδα της, ήταν έτοιμη να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό. Έμαθε κάποια στιγμή πως, ανάμεσά τους, βρισκόταν κάποιος «προδότης», ο οποίος σχεδίαζε να τους σαμποτάρει δωροδοκώντας την επιτροπή. Όπως είναι επόμενο, αποκλείστηκαν.

Αντί να χάσει την ψυχραιμία τη ζήτησε από τους υπεύθυνους να επανεξετάσουν το έργο τους. Κανείς δεν την άκουγε αλλά εκείνη έκανε την έρευνά της και ανακάλυψε σκοτεινά μυστικά άλλων να  κρύβονται πίσω από αυτό που της συνέβη. Πέρασε δύο μήνες πιέζοντας ανθρώπους και καταστάσεις, όμως τελικά κατάφερε να βγει νικήτρια. Η χρηματοδότηση που είχε λάβει εξαρχής για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, δε χάθηκε – επομένως δεν υπήρχε κανένα υλικό κόστος. Στο τέλος, ένιωθε παντοδύναμη. Είχε, άλλωστε, κάνει αυτό που η ίδια θεωρούσε ηθικό, σωστό και της επέτρεπε να κοιμάται το  βράδυ με ήσυχη συνείδηση. Αν προσποιούταν πως δεν την ενδιέφερε ή φοβόταν να αντιμετωπίσει ισχυρούς άνδρες που στάθηκαν στο δρόμο της, όλα θα ήταν διαφορετικά.

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση