INSPIRATION

4 εξαιρετικές γυναίκες που κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος

Αγωνίζονται για τη βελτίωση της ζωής των λιγότερο τυχερών γυναικών

Η ζωή των γυναικών δεν είναι εύκολη. Πολλές, είχαν το προνόμιο να γεννηθούν σε οικογένειες που τις αγαπούν, σε χώρες που η αξία τους αναγνωρίζεται. Περισσότερες, όμως, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Χρειάζεται να παλέψουν για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, το δικαίωμα στο διαζύγιο και την άμβλωση. Κορίτσια παντρεύονται ενήλικες από τα 8 τους χρόνια, θύματα βιασμού αναγκάζονται να περάσουν τη ζωή τους με τον άνθρωπο που την κατέστρεψε.

Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχθούμε, οι γυναίκες μένουν πίσω και το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο τους, είναι το ίδιο τους το φύλο. Αμείβονται λιγότερο, συναντούν περιορισμένες ευκαιρίες καριέρας, χρειάζεται να παλέψουν διπλά για να αποδείξουν την αξία τους.

Οι παρακάτω τέσσερις, αφιερώνουν τη ζωή τους στο να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Κάρεν Σούγκαρ


Η Κάρεν Σούγκαρ δημιούργησε το Women’s Global Empowerment Fund, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην αντιμετώπιση της φτώχειας των γυναικών και τη γυναικεία ενδυνάμωση. Παρέχει δάνεια στις κατοίκους της βορείου Ουγκάντα, προκειμένου να ιδρύσουν τις επιχειρήσεις τους. Προσφέρει μαθήματα ηγεσίας και διοργανώνει εκστρατείες για την ενίσχυση του τομέα της υγείας.

Κρίστεν Άλι Έλινγκτον

Η Κρίστεν Άλι Έλινγκτον κάνει τις φωνές των νεαρών γυναικών να ακουστούν. Βοηθά τα θύματα ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας να μιλήσουν για ό, τι τους συνέβη, να μοιραστούν την ιστορία τους προκειμένου να βοηθήσουν τόσο όλες εκείνες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, όσο και τον ίδιο τους τον εαυτό.

«Το να συμφιλιωθείς με όσα έχεις υποφέρει, θα σε κάνει να νιώσεις λιγότερο μόνη. Είναι μία ανάγκη εξίσου σημαντική μ’ εκείνη για τροφή, νερό και στέγη», έχει τονίσει.

Ντέιλ Χάντον

Η ιδρύτρια και CEO του WomenOne βοηθά γυναίκες και κορίτσια από ολόκληρο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση που του αξίζει. Έχει βραβευθεί με βραβείο Ανθρωπισμού από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και θεωρεί πως μέσω της σωστής μόρφωσης, η μετάδοση του HIV, τα επίπεδα φτώχειας και η βία θα περιοριστούν σημαντικά. «Ένα παιδί που γεννιέται από μία μητέρα που μπορεί να διαβάσει, έχει 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβιώσει πέρα από την ηλικία των 5 ετών», έχει αναφέρει.

Γιασμίν Γκριν

Πέντε χρόνια πριν, ψάχνοντας τρόπο να δώσει τέλος στο θρησκευτικό εξστρεμισμό μέσω της τεχνολογίας, η Γιασμίν Γκριν κατέληξε σε μία φυλακή ύψιστης ασφαλείας, να μοιράζεται ένα κελί με Σομαλούς πειρατές και μέλη της Αλ Κάιντα. Όταν αφέθηκε ελεύθερη, συνειδητοποίησε πως το διαδίκτυο είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος, όπου η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα μπορούν να ανθίσουν.

Αποφάσισε, έτσι, να ιδρύσει την Jigsaw’s Redirect Method, η οποία χρησιμοποιεί εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας και οργανώνει καμπάνιες ενάντια στον ISIS. Στόχος της, είναι να κρατήσει μακριά όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Όταν το διαδίκτυο χρησιμοποιείται για να προκαλέσει τέτοιο κακό, οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο. Οι γυναίκες θα δεχθούν online επιθέσεις κι όχι οι άνδρες», δήλωσε στο παρελθόν.

 

Διαβάστε επίσης:

6 γυναίκες που δείχνουν πως τα πρότυπα ομορφιάς, είναι για να σπάνε

Ηθοποιός, τραγουδίστρια και φιλάνθρωπος: Η ιστορία της Rita Wilson, μίας υπέροχης γυναίκας

5 από τις σπουδαιότερες γυναίκες που «χάθηκαν» με το πέρασμα των χρόνων

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση