INSPIRATION

Άμπιγκεϊλ Τζόνσον: Συμβουλές επαγγελματικής επιτυχίας από μία δισεκατομμυριούχο

Ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος που θα μπορούσε να δώσει μαθήματα καριέρας

πηγή: wikipedia.org
πηγή: wikipedia.org

Της ανήκει η 34η θέση στη λίστα των εκατό ισχυρότερων γυναικών του Forbes για το 2020. Είναι διευθύνουσα σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Fidelity Investments, η περιουσία της αγγίζει τα 21.8 δισεκατομμύρια δολάρια και κυριαρχεί στον κόσμο της οικονομίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EHO Capital-Dupage (@eho.capital) στις

Ο λόγος για την Άμπιγκεϊλ Τζόνσον, η οποία εκτός από τρομερά επιτυχημένη στον τομέα της, είναι παντρεμένη με τον Κρίστοφερ Τζον Μακάουν και μαζί του έχει αποκτήσει δύο κόρες. Πρόκειται ίσως για τον καταλληλότερο άνθρωπο που θα μπορούσε να μας συμβουλεύσει για την καριέρα μας. Παρακάτω, δίνει 7 συμβουλές.

Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ

«Όσο υψηλά ιστάμενη κι αν είσαι, όσο καλά κι φαίνεται πως πηγαίνεις, η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε μέρα ξυπνάς και ο κόσμος αλλάζει, οι πελάτες σου περιμένουν περισσότερα από εσένα. Οι ανταγωνιστές σου σε πιέζουν γιατί προσπαθούν να σε χτυπήσουν από ‘δω κι από εκεί», έχει αναφέρει στο Forbes.

Αυτό ακριβώς είναι που της δίνει  κίνητρο για να προσπαθεί. Της αρέσουν οι προκλήσεις και προσπαθεί καθημερινά, με νέες ιδέες, να προχωρήσει την εταιρεία της στο επόμενο βήμα.

Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου

Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσει τι θα σπουδάσει, όταν έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα κινηθεί η Fidelity, όταν έθεσε τις ισορροπίες μεταξύ οικογένειας και καριέρας, έμαθε πως «πολλοί θα πουν τη γνώμη τους, όμως κανείς δεν ξέρει την κατάσταση καλύτερα από εσένα».

Να επικοινωνείς αποτελεσματικά

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όμως είναι κάτι που κάθε ηγέτης χρειάζεται να ξέρει. Δε γίνεται να χρησιμοποιούμε τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας με όλους, καθώς καθένας διαχειρίζεται ένα διαφορετικό τμήμα, έχει διαφορετικές προτεραιότητες και διαφορετική θέση στην εταιρεία. Η ίδια, αφοσιώθηκε σε αυτό μέχρι να το κάνει κτήμα της, και θεωρείται μία από τις πιο ενθουσιώδεις και σίγουρες γυναίκες του χώρου.

Να προσέχεις τις λεπτομέρειες

Το καλοκαίρι που τελείωσε το σχολείο, η Άμπιγκεϊλ Τζόνσον εργάστηκε για πρώτη φορά στη Fidelity και ήταν υπεύθυνη για τις παραγγελίες των πελατών. «Ήμουν υπεύθυνη για τη σωστή συμπλήρωση των εντύπων και την οργάνωση των συναλλαγών που ζητούσαν. Ήταν πολύ απλή δουλειά. Όμως μου έμαθε να εκτιμώ το ότι από εμένα εξαρτιούνταν πολύ σημαντικά πράγματα για τους ανθρώπους αυτούς και βεβαιωνόμουν πως γίνονταν όλα τέλεια», είπε στο Forbes.

Να μη σου αρέσουν οι εκπλήξεις

Ως ηγέτιδα, πάντα κάνει πολλές ερωτήσεις. Εάν πηγαίνει καλά, γιατί πηγαίνει καλά; Εάν δεν πηγαίνει καλά, τι θα κάνουμε για αυτό;  Πετύχαμε τους στόχους μας; Ήταν οι σωστοί στόχοι; Κάναμε καλή δουλειά όταν τους θέταμε;

Μέχρι σήμερα, ζητάει απόλυτη ειλικρίνεια από τους συνεργάτες της. «Απαιτώ επιθετική συμπεριφορά όταν θέτουμε στόχους και μία δέσμευση ότι θα τους πετύχουμε, γιατί δε μου αρέσουν οι εκπλήξεις», τόνισε. Περιμένει πως όλοι οι υπεύθυνοι θα επιβλέπουν όσα γίνονται και θα μπορούν να περιγράψουν, με κάθε λεπτομέρεια, πώς θα προχωρήσουν προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην αφήνεις τα εμπόδια να σε σταματούν

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ήταν η διαχείριση της απώλειας δύο σημαντικών πελατών. Τότε ήταν που έμαθε πως ήταν ανάγκη να προσαρμόζεται στις καταστάσεις.  «Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλεις να πάνε, είναι η στιγμή να βγει κάποιος και να επαναφέρει την επιχείρηση στο σωστό δρόμο», είπε. Αντί, λοιπόν, να πανικοβληθεί, πήρε την κατάσταση στα χέρια της και ήταν διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για τα καταφέρει.

Πάντα να κοιτάς μπροστά

Η Τζόνσον ήθελε πάντα να μαθαίνει καινούργια πράγματα και να προχωράει. Αυτό που την ενέπνευσε, και της το είχε περάσει ο πατέρας της, είναι το εξής: «Να σκέφτεσαι πως η σωστή απάντηση για σένα και την εταιρεία σου, ίσως να μην βρίσκεται σε κάτι που έχει ξαναγίνει. Και είναι στο χέρι σου να το ανακαλύψεις και να δουλέψεις με την ομάδα σου για να βρεις πώς θα το κάνετε σωστά», ολοκλήρωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ίντρα Νούγι: H ιστορία της πρώτης γυναίκας που βρέθηκε στο τιμόνι της PepsiCo

Στέισι Λόντον: Άφησε πίσω της τον κόσμο της τηλεόρασης και έγινε CEO με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση

Οι 5 ισχυρότερες CEOs του κόσμου

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση