POWER

Χλόη Λασκαρίδη (Όμιλος Λάμψα): Ο κόσμος θέλει απελπισμένα να ταξιδέψει

Χλόη Μαρία Λασκαρίδη

 Η Χλόη Λασκαρίδη, Senior Executive Director του ομίλου Λάμψα,  που διαθέτει τα εμβληματικά «Μεγάλη Βρετανία» και «King George» και το ολοκαίνουργιο «King’s Palace» είναι  κόρη του εφοπλιστή και μεγαλομετόχου του ομίλου Θανάση Λασκαρίδη.

Η δυναμική μάνατζερ παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη διαγράψει σημαντική διαδρομή στο πλευρό του πατέρα της. Ήταν διευθύντρια  εταιρικής ανάπτυξης στη Λάμψα Α.Ε. από το 2008, ενώ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, που έχει και άλλα δύο ξενοδοχεία, στη Ρόδο και στο Βελιγράδι.

Στο συνέδριο της Capital Link, μίλησε για όσα άλλαξε η πανδημία, και για τι τί πρέπει να αναμένουμε από την επόμενη μέρα για τον τουρισμό. «Ο κόσμος θέλει απελπισμένα να ταξιδέψει» σημείωσε, και εκτιμά ότι ο τουρισμός αναψυχής θα επιστρέψει πρώτος στην κανονικότητα.

Όπως είπε, πλέον έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες για τους ταξιδιώτες, καθώς έχει δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα.

«Είναι πολύ αυστηροί πλέον οι πελάτες με όσα περιμένουν να βρουν σε ένα ξενοδοχείο, και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νιώθουν ασφαλείς. Επίσης η τεχνολογία, που ήταν πάντα σημαντική,  τώρα  είναι ακόμη περισσότερο, καθώς οι πελάτες απαιτούν τις λιγότερες δυνατές επαφές, και γίνονται πλέον όλο και περισσότερες συναλλαγές ανέπαφα. Το checkin checkout αλλά και πολλές χρεώσεις γίνονται με barcodes.

Οι ταξιδιώτες δίνουν περισσότερη σημασία στην εμπειρία παρά στην πολυτέλεια. Θέλουν το δωμάτιό τους να είναι ωραίο, αλλά θέλουν και να τους προσφέρεις κάτι που θα το θυμούνται. Μετά από ένα πολύ δύσκολο χρόνο, έχει πιο πολύ σημασία γι αυτούς να ζήσουν κάτι που θα θυμούνται, παρά να εντυπωσιαστούν από ένα επιχρυσωμένο πιάτο.

Η ευεξία, ήταν τάση τα τελευταία χρόνια, και ενισχύεται τώρα. Τώρα που οι άνθρωποι θα βγουν από τα σπίτια τους και   θέλουν να φροντίσουν τον εαυτό τους, είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για SPA θεραπείες, θεραπείες χαλάρωσης, στην πισίνα ή γιόγκα ή personal training.

Είναι σημαντικό τα ξενοδοχεία να μπορούν να προσφέρουν τα παραπάνω στους πελάτες τους.

Τα ταξίδια αναψυχής πιστεύω θα επιστρέψουν στην κανονικότητα, πρώτα, καθώς ο κόσμος θέλει απελπισμένα να ξαναταξιδέψει. Τα επαγγελματικά ταξίδια, ίσως αργότερα.

Και τα ξενοδοχεία resort θα είναι πιο δημοφιλή από τα ξενοδοχεία πόλης, που βρίσκονται σε πολυσύχναστους  δρόμους και δημιουργούν μεγαλύτερη ανησυχία».

Όσον αφορά τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα, ανέφερε τις υποδομές, πρόβλημα που δεν σχετίζεται με την πανδημία αφού προϋπήρχε αλλά και την εποχικότητα, καθώς ο ελληνικό τουρισμός παραμένει εποχικός. Επίσης τόνισε τη σημασία της προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία σταθερού θεσμικού πλαισίου για τις επενδύσεις.

 

Who is Who

 Η Χλόη Μαρία Λασκαρίδη, Senior Executive Director του ομίλου Λάμψα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ιστορία (BA) στο πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας και στη συνέχεια ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, ένα masters στις War Studies στο King’s College και ένα masters στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο London School of Economics. Ήταν διευθύντρια  εταιρικής ανάπτυξης στη Λάμψα Α.Ε. από το 2008, ενώ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, που έχει και άλλα δύο ξενοδοχεία, στη Ρόδο και στο Βελιγράδι. Είναι μέλος Δ.Σ. του οργανισμού The People’s Trust.

Διαβάστε επίσης

Η αεροπορική βιομηχανία ετοιμάζει «διαβατήρια εμβολιασμού» για διεθνή ταξίδια

Best World Awards: Τα κορυφαία νησιά του κόσμου για το 2020 – Ανάμεσά τους και 3 ελληνικά

Τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια θα επανέλθουν στη φυσιολογικότητα από το 2023