ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Φιλίτσα Καλογεράκου: Η ηθοποιός μιλά για τις συνέπειες του «όχι»

πηγή: Instagram @fkalogerakou_official

Το ελληνικό κίνημα #MeToo ξεσπάει. Μία ακόμη ηθοποιός, η Φιλίτσα Καλογεράκου, μίλησε όχι απλώς για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε, αλλά αποκάλυψε της συνέπειες του «όχι».

Όπως είπε στην εκπομπή Pop Up του Alpha, επειδή τόλμησε να απορρίψει τον άνθρωπο που την παρενόχλησε, έχασε τη δουλειά της. Δεν είναι όμως έτοιμη να αποκαλύψει το όνομά του, καθώς δεν έχει αποδείξεις για ό,τι συνέβη.

«Η σεξουαλική παρενόχληση κατά κανόνα σε ακολουθεί για χρόνια στον επαγγελματικό σου χώρο», ξεκίνησε.

Είχε ετοιμάσει ένα έργο και διατηρούσε τα πνευματικά του δικαιώματα. Αναζητούσε, λοιπόν, συνεργάτες για να το ανεβάσει. Γνώρισε τον κύριο «Α», όπως τον αποκάλεσε, του έδωσε το έργο για να το διαβάσει ώστε, αν τελικά ενδιαφερόταν, να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

«Αγαπητή κυρία Καλογεράκου, έτσι έχουν τα πράγματα. Θα μου κάτσεις, θα στο ξαναγράψω για να είναι δικό μου το έργο και ύστερα θα το ανεβάσουμε», ήταν τα λόγια του.

Εκείνη γέλασε ειρωνικά και είπε όχι. Δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε, επειδή τόλμησε να αρνηθεί.

Ο κύριος «Α» αποφάσισε να καταστρέψει την καριέρα της. Έλεγε σε συναδέλφό του πως «είναι αναξιόπιστη, μην την πιστεύεις, λέει ψέματα. Θέλει να αποφύγει τη δουλειά, διωξ’ την». Κι όταν εξήγησε την πλευρά της, η απάντηση που πήρε ήταν «εμένα μη με ανακατεύεις μ’ αυτά, εγώ δεν ξέρω».

«Η μόνη λύση είναι να λήξει η συνεργασία».  

 

Διαβάστε επίσης:

Άριελ Κωνσταντινίδη: «Έχω δεχτεί σεξουαλική και εκβιαστική παρενόχληση»

Το #MeToo του ΑΠΘ: Πάνω από 100 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Έρευνα: Το 65% των γυναικών στην Ελλάδα έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση