POWER

Κιμ Κόλινς και Έϊμι Μόργκενστερν: Οι καλλιτέχνιδες που αναβίωσαν το βενετσιάνικο γύψο στο σύγχρονο design

βενετσιάνικο γύψο
πηγή! instagram @kampstudios

Οι Κιμ Κόλινς και Έϊμι Μόργκενστερν, είναι οι ιδρύτριες του «Kamp Studios», το οποίο  ξεκίνησε όπως κάθε άλλη εταιρεία με φινιρίσματα (ζωγραφικά, διακοσμητικά όπως τζάμια και faux bois).

Το στοιχείο όμως που κατάφερε να τους κάνει να ξεχωρίσουν, είναι το ότι αναβίωσαν το βενετσιάνικο γύψο, με έργα που μεταμόρφωσαν πλήρως την αισθητική του.

Το βενετσιάνικο γύψο, ένα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό με ποικίλες χρωματικές αποχρώσεις είναι βιώσιμο, καθόλου βλαβερό και αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Χρησιμοποιείται στην Ευρώπη εδώ και πολλούς αιώνες, αλλά στις ΗΠΑ, δεν ήταν  τόσο γνωστό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kamp Studios (@kampstudios)


Την τελευταία δεκαετία, το έργο των δύο γυναικών, έχει αναγνωριστεί. Πλέον τα κομμάτια τους είναι περιζήτητα και βρίσκονται σε διάφορες εκθέσεις και γκαλερί.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας τους, οι δυο τους, έχουν αναπτύξει σχέσεις με διάφορους σχεδιαστές και τεχνίτες και τώρα παρουσιάζουν το έργο τους στο Galerie Ground, συμπεριλαμβανομένων έργων του ζωγράφου Αρμάντο Μεσίας, με έδρα τη Μαδρίτη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kamp Studios (@kampstudios)


Το Kamp studios, εδρεύει σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης, από το Dumbo έως το Bushwick έως το Red Hook. Επίσης έχε και ένα ακόμα spot στο Λος Άντζελες, το οποίο γνώρισε αμέσως επιτυχία.

Εκεί υπάρχει η γκαλερί με έκταση 900 τ.μ και χώρο συσκέψεων, όπου προβάλλονται μοντέρνα έργα φτιαγμένα από βενετσιάνικο γύψο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kamp Studios (@kampstudios)


Η πρωτοπορία τους έγκειται στον τρόπο που αναβίωσαν το υπέροχο αυτό υλικό και στην ικανότητά τους να το φανταστούν με μια μοντέρνα δυναμική σε χώρους, μέσα από τη δημιουργική τους προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης:

Kαμίλ Γουαλάλα: Η designer που οραματίζεται covid-free την Οxford Street του Λονδίνου – Εμπνέεται από την αρχαία Ελλάδα

Τζούλια Ίμπινι: Χρησιμοποιεί την τεχνολογία μετατρέποντας χαρτί σε γλυπτά ισλαμικής τέχνης

Ilse Crawford: Η πρώτη interior designer που ανέδειξε το «wellbeing»

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση