POWER

Melania και Ivanka Trump: Η περίπλοκη σχέση των πιο σημαντικών γυναικών στη ζωή του Πλανητάρχη

Trump

Ivanka και Melania. Melania και Ivanka. Οι δύο γυναίκες στη ζωή του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο για τη σχέση τους με τον άνδρα στο Οβάλ γραφείο, όμως, ελάχιστες για την μεταξύ τους σχέση. Ταιριάζουν, λοιπόν, οι δυο ισχυρές κυρίες ή είναι δυο άγνωστες μέσα στον Λευκό Οίκο;

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.

Μια άγνωστη μέχρι σήμερα ιστορία ανατρέπει τα όσα – ελάχιστα- έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα για τη σχέση των δυο γυναικών. Σύμφωνα, λοιπόν, με την αποκάλυψη που έγινε την Παρασκευή, η Ivanka Trump προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αργοπορημένη άφιξη της Melania στην Washington D.C το 2017, προτείνοντας το γραφείο της Πρώτης Κυρίας να μετονομαστεί σε Γραφείο της Πρώτης Οικογένειας.

Η πρώτη κόρη του Πλανητάρχη προχώρησε σε αυτή την κίνηση, μετά την εκλογή του πατέρα της, όταν η σύζυγός του είχε επιλέξει να παραμείνει στη Νέα Υόρκη μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ώστε ο γιος τους να μπορέσει να τελειώσει τη σχολική χρονιά. Λεπτομέρειες αποκαλύπτονται στο «The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump», μια νέα βιογραφία της Πρώτης Κυρίας από την δημοσιογράφο της Washington Post, Mary Jordan. Αποσπάσματα εμφανίστηκαν στην The Washington Post και δημοσιογράφοι από την εφημερίδα μοιράστηκαν επιπλέον πληροφορίες από το βιβλίο 286 σελίδων στο Twitter.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την ιστορία «εντελώς λανθασμένη».

View this post on Instagram

~ May 24, 2017 ~ #ivankatrump

A post shared by Melania & Ivanka (@melania_ivanka_trump) on

Σύμφωνα με το ίδιο βιβλίο, οι δύο γυναίκες έχουν ελάχιστη επαφή στον Λευκό Οίκο. H Ivanka έχει το γραφείο της στη Δυτική Πτέρυγα, ενώ η Melania εργάζεται στην Ανατολική. Δεν έχουν φιλοξενήσει ποτέ μια κοινή πρωτοβουλία ή εκδήλωση. Το 2018, οι σχέσεις μεταξύ τους  ήταν τόσο τεταμένες, που έπρεπε να παρέμβει και να μεσολαβήσει μεταξύ των γυναικών και των γραφείων τους, ο τότε αρχηγός του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τους The New York Times. Η βιογραφία της Melania Trump το 2019, από την δημοσιογράφο του CNN, Kate Bennett, με τίτλο «Free, Melania: The Unauthorized Biography», περιέγραψε τη σχέση μεταξύ των δύο γυναικών ως «εγκάρδια, αλλά όχι στενή». Δεν έχουν πολλά κοινά ακόμη και στους ρόλους τους εντός του εκτελεστικού κλάδου.

Η Ivanka έχει επικεντρωθεί σε θέματα γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της οικογενειακής άδειας με αποδοχές, καθώς και του χώρου εργασίας και της επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ η Melania συνεργάστηκε με παιδιά, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Be Best, η οποία δίνει έμφαση στην ευημερία και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ο αμερικανικός Τύπος συχνά αφιερώνει εκτενή άρθρα συγκρίνοντας τα στυλ των δυο γυναικών, τη συμπεριφορά τους ως μητέρες, την θέση τους στον Λευκό Οίκο, τη σχέση τους με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Παρότι ο φακός τις έχει απαθανατίσει πολλές φορές μαζί, σε πολιτικές συγκεντρώσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, κανείς δεν έχει ασχοληθεί με την προσωπική τους σχέση και ίσως υπάρχει λόγος γι’αυτό. Οι δύο κυρίες Trump, που είναι φιλικές προς τα Μέσα Ενημέρωσης, οι οποίες έδωσαν αμέτρητες συνεντεύξεις με την πάροδο των ετών, σπάνια μιλούν η μια για την άλλη. Αυτό, όμως, είναι αναμενόμενο. Η σχέση τους σίγουρα δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μια σχέση μητέρας-κόρης, δεδομένων των περιστάσεων.

Η Ivanka  είναι η μεγάλη κόρη του Προέδρου Trump. Ήταν, ήδη, 24 ετών, όταν η Melania παντρεύτηκε τον πατέρα της το 2005. Η διαφορά που τις χωρίζει είναι μόλις 11 χρόνια. Σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση, θα περιμέναμε, ανάμεσα στις δυο γυναίκες, να υπήρχε μια εγκάρδια σχέση, ένας σεβασμός, ίσως και μια φιλία. Αλλά, εδώ τα πράγματα – ίσως – είναι λίγο διαφορετικά.

Σε μια συνέντευξη της, στο Harper’s Bazaar το 2016, η Melania είχε πει για τα μεγάλα παιδιά του συζύγου της: «Είναι ενήλικες. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως τη μητέρα τους. Είμαι φίλη τους και είμαι εδώ όταν με χρειάζονται».

Και ενώ, πάλι, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη σχέση τους, υπάρχει ένα άρθρο της Huffington Post του 2012, από την Nicole Bryl, η οποία ήταν make up artist της Melania. Είχε δώσει μια ιδέα για το πώς είναι πραγματικά οι σχέσεις στην οικογένεια Trump και είχε γράψει χαρακτηριστικά πως όλοι είναι ιδιαίτερα αφιερωμένοι στην οικογένεια.

Ένα άρθρο του Vanity Fair, τον Μάιο του 2017, αποκάλυψε μια πιο σκοτεινή πλευρά της πολυσυζητημένης οικογένειας. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι σχέσεις της Melania και της Ivanka θα μπορούσαν -επιεικώς- να χαρακτηρισθούν ψυχρές, ενώ οι σχέσεις τους επιβαρύνθηκαν μετά την απόφαση απόφασης της Melania να παραμείνει στη Νέα Υόρκη για τους πρώτους έξι μήνες της προεδρίας του Trump. «Η παρουσία της Melania ήταν υποχρέωση» για την Ivanka, σύμφωνα με το περιοδικό.

Μιλώντας στο περιοδικό People το 2016, η Ivanka είχε πει: «Η Μελάνια είναι μια απίστευτη μητέρα. Είναι πολύ ασυνήθιστο οι γυναίκες των υποψηφίων να μην βρίσκονται σε καμπάνιες καθημερινά. Και πήρε μια απόφαση που σέβομαι απόλυτα. Έχει έναν  μικρό γιο, ο οποίος χρειάζεται σταθερότητα, χρειάζεται ρουτίνα. Ο πατέρας μου ταξιδεύει τόσο συχνά και είναι μια απίστευτα συνεπής, στοργική και αξιόπιστη φιγούρα στη ζωή του Barron». 

Σύμφωνα με την ίδια συνέντευξη, η Melania είναι για την Ivanka υπόδειγμα μητέρας, καθώς παίρνει τον γιο της κάθε μέρα από το σχολείο και αποτελεί για την ίδια έμπνευση, αφού της δείχνει τον δρόμο για να θέτει σωστά τις προτεραιότητές της.

Αν λάβουμε υπόψην τα λόγια της κόρης του πλανητάρχη, σίγουρα θα λέγαμε πως η σχέση των δυο γυναικών είναι ιδιαίτερα καλή. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εν λόγω συνέντευξη δόθηκε στη μέση μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης εκστρατείας στην οποία η Ivanka έπαιξε καθοριστικό ρόλο: στην προσπάθεια εξανθρωπισμού του πατέρα της (και, σε κάποιο βαθμό της συζύγου του, η οποία είχε επικριθεί για την ψυχρή συμπεριφορά και απουσία της από το πλευρό του Trump).

Οι δυο τους ακολουθούν τελείως διαφορετικούς δρόμους όσον αφορά τις πολιτικές τοποθετήσεις και τη στήριξή τους στον Αμερικανό Πρόεδρο. Η, μεν, Ivanka βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του πατέρα της και τον υποστηρίζει σε κάθε πολιτική καμπάνια και εμφάνιση. Η, δε, Melania δεν επιθυμεί ιδιαίτερα την – πολιτική τουλάχιστον – σύνδεση της με τον Trump. Είναι αμέτρητες οι φορές που τα tabloids έχουν αναφερθεί στις ψυχρές σχέσεις του ζευγαριού, με τον φακό να απαθανατίζει την αδιάφορη, πάντα αγέλαστη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαγριωμένη Melania. Η ίδια, μάλιστα, είχε εξηγήσει τη συμπεριφορά της, λέγοντας πως όταν παντρεύεσαι μια τόσο ισχυρή προσωπικότητα, όπως ο Trump, οφείλεις να είσαι πάντα ο εαυτός σου. «Επιλέγω να μην τοποθετούμαι δημόσια, αναφορικά με πολιτικά ζητήματα, γιατί αυτό είναι δουλειά του συζύγου μου. Είμαι πολύ πολιτικοποιημένη στην προσωπική μου ζωή. Ακολουθώ τον σύζυγό μου, αλλά έχω επιλέξει να μην συμμετέχω σε πολιτικές εκστρατείες. Έκανα αυτήν την επιλογή. Έχω το μυαλό μου. Είμαι ένα ξεχωριστό άτομο και νομίζω ότι αυτό αρέσει στον άντρα μου».

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την πραγματική και ειλικρινή εικόνα που έχουν η μια για την άλλη. Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δυο γνωρίζουν εξαιρετικά καλά το παιχνίδι των media. Στο τελευταίο της βιβλίο, η Ivanka δεν παράλειψε να ευχαριστήσει την Πρώτη Κυρία για την υποστήριξη και τη φιλία της, λέγοντας μάλιστα πως έχει καρδιά από χρυσάφι. Και, φυσικά, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες, όπου στέκονται χαμογελαστές η μια στο πλευρό της άλλης. Αυτό δεν σημαίνει πως διατηρούν καλές σχέσεις, αλλά τουλάχιστον δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Brad Pitt: Υποδύθηκε τον Fauci για να αντικρούσει την παραπληροφόρηση του Donald Trump

Rihanna: Πώς έχτισε μία περιουσία 586 εκατομμυρίων κι έγινε η πλουσιότερη μουσικός του κόσμου

Michelle Obama: Μία πρώην Πρώτη Κυρία αποφασισμένη να ανατρέψει τα πάντα-Ελάχιστοι τη γνωρίζουν ως «σύζυγο του Barack Obama»