NEED TO KNOW

Νέα σελίδα στην ιστορία της Ινδίας: Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πτήση με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα

Νέα σελίδα στην ιστορία της Ινδίας: Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πτήση με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα
πηγή: Instagram @zoya_aggarwal_pilot

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τέσσερις γυναίκες άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της Ινδίας. Το πλήρωμα του Boeing 777 για την πτήση της India Air με αριθμό 176, είχε ένα πλήρωμα διαφορετικό από τα άλλα. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε κανένας άνδρας πιλότος.

Οι αεροπόροι ξεκίνησαν από το Σαν Φρανσίσκο, πέρασαν πάνω από το Βόρειο Πόλο και έφτασαν, τελικά, στην Μπανγκαλόρ, ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη πτήση που έχει πραγματοποιηθεί από αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα. Πετούσαν για 17 περίπου ώρες, διανύοντας απόσταση 13.993 χιλιομέτρων, ταξιδεύοντας από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη.


«Είμαστε οι κόρες της Ινδίας που είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αυτήν την ιστορική πτήση», δήλωσε η κυβερνήτης του αεροσκάφους, Ζόγια Αγγαρουάλ, στο CNN. «Μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ινδίας. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που συμμετείχα σε όλο αυτό, καθώς προετοιμαζόμουν για περισσότερο από έναν χρόνο για αυτή τη στιγμή.»

«Η θέα από το Βόρειο Πόλο είναι ανατριχιαστική», είπε η συγκυβερνήτης, Τανμέι Παπαγκάρι, η οποία ήταν υπεύθυνη για το δεύτερο μισό της πτήσης. Πρόσθεσε πως, επιτέλους, οι γυναίκες «έχουν κι έμπρακτη απόδειξη ότι μπορούν να κάνουν μία χαρά αυτήν τη δουλειά.»

Στο πλευρό τους, βρίσκονταν οι αξιωματικοί Ακάνσα Σοναουάρε και Σιβάνι Μανχάς.


Οι τέσσερις γυναίκες δυσκολεύτηκαν πολύ, μέχρι να φτάσουν στη θέση που βρίσκονται σήμερα.

Η Αγγαρουάλ γνώριζε από μικρή πως θα γινόταν αεροπόρος. Όταν μίλησε στους γονείς της για τα όνειρά της, η μητέρα της ξέσπασε σε κλάματα γιατί δε θα «βρισκόταν στη σκιά των ανδρών», όπως όριζε η κοινωνία. Προσπάθησε να τη μεταπείσει, μάλιστα, να την επαναφέρει στο «σωστό δρόμο» και να της βρει σύζυγο. Τίποτα, όμως, δεν αρκούσε για της κόψει τα φτερά.

«Μετά το Πανεπιστήμιο ήμουν άνεργη για χρόνια, δεν υπήρχαν δουλειές για γυναίκες πιλότους. Τελικά, δίδασκα φοιτητές», εκμυστηρεύτηκε στο CNN.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @zoya_aggarwal_pilot


Δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Και το όνομά της θα μείνει στην ιστορία.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Στεφανί Φραπάρ έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα διαιτητής στο Champions League

Γερτρούδη Έντερλε: Η ιστορία της πρώτης κολυμβήτριας που διέσχισε τα Στενά της Μάγχης

3 «πρώτες» γυναίκες που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση