ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Πέννυ Μπαλτατζή: Γνωστός πολιτικός με κάθισε στα πόδια του – Έπαθα σοκ

Πέννυ Μπαλτατζή: Γνωστός πολιτικός με κάθισε στα πόδια του - Έπαθα σοκ
πηγή: Instagram @penny_baltatzi

Είναι μία από τις πρώτες γυναίκες που μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου. Τώρα, ηθοποιός και ερμηνεύτρια Πέννυ Μπαλτατζή παίρνει θέση για όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάματος.

Μιλώντας στο The Caller το βράδυ της Τετάρτης, πήρε θέση για τη συμπεριφορά των περισσότερων απέναντι στους καλλιτέχνες. Αναφέρθηκε σε όσα βίωσε σε ιδιωτικό πάρτι, στο οποίο παρευρίσκονταν πασίγνωστοι πολιτικοί της χώρας. Εκεί αντιμετώπισε το σεξισμό και την υποτίμηση, εξαιτίας του επαγγέλματός της

«Επειδή το κάναμε πολύ συχνά με αυτή την μπάντα να παίζουμε σε ιδιωτικά events και για ανθρώπους που έχουν τράπεζες, παλιά για τον κ. Σάλλα που ήταν στην Πειραιώς για παράδειγμα. Υπήρχαν λοιπόν κάποιοι πολιτικοί εκεί μέσα, οι οποίοι ξέφυγαν λιγάκι, τον έχασαν τον έλεγχο. Η γυναίκα ενός πολιτικού είχε σηκωθεί και τραγουδούσε με τον τραγουδιστή, στη χαρά της, δεν έκανε κάτι περίεργο», είπε.

Συνέχισε περιγράφοντας τη δική της εμπειρία.

«Από την άλλη μεριά του τραπεζιού με πήρε ο άντρας της και με κάθισε στα στα πόδια του, γιατί μπορεί να ζήλεψε, γιατί έτσι του ήρθε. Έμεινα. Έπαθα σοκ. Για να τα πούμε σωστά τα πράγματα, δεν διέτρεχα κίνδυνο. Η συμπεριφορά όμως ήταν άκρως σεξιστική. Γιατί η γυναίκα σου είναι με τον τραγουδιστή και τραγουδάνε μαζί όμορφα. Εμένα από πού και ως πού; Με ποιο δικαίωμα; […]Είναι γνωστός πολιτικός τον ξέρουμε, έχει βγει και κυβέρνηση».

Η Πέννυ Μπαλτατζή δε σταμάτησε εκεί, όμως.

«Εργοδότης όταν δεν ήμουν γνωστή μου έχει πει ότι θα μου δώσει χρήματα για να προσθέσω στήθος και θα με βάλει πρώτο όνομα στο Caramela – δεν ήταν φυσικά ο ιδιοκτήτης του Caramela – ήταν ένας άνθρωπος από ένα συνοικιακό μαγαζί. Έκανε κι άλλα πράγματα, μου χαμήλωνε τη φωνή μου για να μην ακούγεται στο μικρόφωνο, και όλα αυτά επειδή δεν δέχομαι τις προτάσεις του. Παντρεμένος με παιδί, πολλές φορές αγκαλιά με το παιδί του, 9 χρόνων. Δεν έχουν πάει να με αγγίξουν παρά τη θέλησή μου, μόνο μία φορά έβαλε κάποιος το χέρι του στο πόδι μου και είπα ότι σε παρακαλώ πολύ. Αρνήθηκα».

Μίλησε και για ένα ακόμη περιστατικό. «Μου έχει τύχει να μη γυρίσω από δουλειά μαζί με τον άνθρωπο που με πήγε γιατί είχε πιει και έβαλε το χέρι του στο πόδι μου. Ερχόμασταν από νότια Ελλάδα και μου είπε “δεν θα σταματήσουμε στην Αθήνα θα πάμε στην Κόρινθο”, στο σπίτι του γιατί νιώθει κουρασμένος και θέλει να κάνει στάση εκεί. Πήρα το ΚΤΕΛ από τους Μολάους, πέντε ώρες καθισμένη στο σκαλάκι γιατί δεν είχε θέση».

«Θα μείνει σκηνοθέτης, ηθοποιός, τραγουδιστής όρθιος;», αναρωτήθηκε η Πέννυ Μπαλτατζή. «Πρέπει να προστατεύσουμε την Τέχνη μας»

«Εμείς δίνουμε τη δύναμη σε ανθρώπους που μας συμπεριφέρονται έτσι. Αν το κόψουμε θα αρχίζει να καθαρίζει το πράγμα», σημείωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Η παρενόχληση είναι εκ-βιασμός και ο χαβαλές… ανοίγει την πόρτα

Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ: Η Αμερικανίδα Βουλευτής αποκάλυψε πως έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση